Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány

Navigációs menü

Navigációs menü átugrása

Ön itt van: Főoldal > Adó 1%

Odaadnánk értük minden kincsünket. Támogatása a súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek korszerű mentőellátását segíti.

Adó 1%

Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból több millió forint gyűlik össze minden évben.

Kérjük ezért, hogy töltse le az "EGYSZA" elnevezésű rendelkező nyilatkozatot, amelyet előre kitöltve adószámunkkal alább megtalál, vagy saját adatlapján tüntesse fel a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány adószámát.

Adó 1% rendelkező nyilatkozat letöltése PDF formátumú dokumentumként

Adószámunk:
18162785-2-42

Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti a magyar gyermekmentés ügyét!

Amennyiben Ön kíváncsi, hogy az adományok felhasználása miként történt meg, töltse le az éves gazdasági beszámolóinkat!

A Gyermekrohamkocsi és a gyermek-mentőorvosi kocsik működéséhez szükséges anyagi hátteret az adó 1%-ból és adományokból teremtjük elő. A befolyt adományokat teljes egészében a gyermekmentők működtetésére fordítjuk. Ebből fedezzük a műszerek vásárlását, karbantartását, egyszer használatos, speciális eszközök pótlását, a személyzet munkaruháját, továbbképzéseket, oktatási eszközök vásárlását és más működési költségeket. A gyermekmentőkön dolgozó orvosok, ápolók és gépkocsivezetők fizetését az Országos Mentőszolgálat fedezi. Az idei évben szükségessé vált a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi cseréje, továbbá fontos célkitűzésünk a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozására.

Tanácsok, hogy valóban ne ússzon el az 1 százalék!

Alapítványunk egyik küldetése, hogy segítsük a felelősségteljes döntések meghozatalát az adó 1 százalékának odaítélésével kapcsolatban.

  • Saját tapasztalat alapján döntsön.
  • Ha nincs személyes tapasztalata olyan szervezetet válasszon, akik a nap 24 órájában látható, kézzel fogható, valós tevékenységet végeznek.
  • Fordítson figyelmet a szervezetek átláthatóságára. Ha az adott szervezet gazdálkodásáról nem talál információkat, érdemes tovább tájékozódni.
  • Tájékozódjon- keressen rá a civil szervezet nevére az interneten.
  • Nézze meg kik állnak az alapítvány mögött (vezetőség, dolgozók).
  • Pontosság! Mivel rengeteg hasonló nevű alapítvány létezik, fontos a szervezet pontos neve, adószáma.
  • Tartsa a határidőket, az adó 1% felajánlásának legutolsó határideje 2017. május 22.
  • A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, figyeljen a címzésre.

Kérjük, tekintse meg Alapítványunk Gazdasági Beszámolóit, és tájékozódjon tovább a www.szja1.hu oldalon. Innen letöltheti az "EGYSZA" elnevezésű rendelkező nyilatkozatot.

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?

Az adó 1+1 % felajánlásáról az új online felületen, vagy a 16SZJA EGYSZA lapján, illetve az erre a célra kialakított 16EGYSZA jelű nyomtatványon is rendelkezhet.

NAV által készített adóbevallási terv

Idén először a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elkészíti az Ön személyijövedelemadó-bevallási tervezetét.

Az adóbevallási tervezetet a 2016-ban megszerzett jövedelmeiről szóló kimutatás, melyet az Ön munkáltatója, kifizetője által megadott adatokból állítanak össze.

Ha Önnek van ügyfélkapu regisztrációja

A NAV által elkészített adóbevallási tervezetet 2017. március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu-ról.

Ha Önnek nincs ügyfélkapu regisztrációja

Ügyfélkapu regisztráció hiányában, amennyiben 2017. március 15-ig kéri, a NAV megküldi Önnek adóbevallási tervezetét. Igénylését sms-ben, a honlapon, a NAV ügyfélszolgálatán és a NAV telefonos tájékoztató rendszerén keresztül is kérheti.

Ha egyetért a NAV által készített adóbevallási tervvel

Kérjük, akkor se felejtse el az EGYSZA lap kitöltését! Rendelkezését elektronikus, vagy postai úton is eljuttathatja a NAV felé 2017. május 22-ig. Postai úton történő rendelkezés esetén a nyilatkozatot tegye lezárt borítékba és kérjük az adószámát a borítékon is tüntesse fel. Kérjük, a boríték ragasztásánál aláírásával hitelesítse azt.

Ha nem ért egyet a NAV által készített adóbevallási tervvel, akkor a bevallást módosíthatja:

  • Ügyfélkapu regisztrációval az online felületen
  • postán kapott tervezet esetén pedig a 16SZJA jelű bevallás benyújtásával.

Ha van jövedelme, de az nem a munkáltatótól vagy kifizetőtől származik

Abban az esetben a NAV az Ön részére a munkáltatók, kifizetők adatszolgáltatásának hiánya miatt nem készít adóbevallási tervezetet, de Ön jövedelemmel rendelkezik, úgy az új online felületen 2017. március 15-e után a WebNYK program segítségével készítheti el a személyijövedelemadó-bevallását.

Ha Ön egyéni vállalkozó

2017. február 27-ig adhatja le adóbevallását a 16SZJA jelű bevallás beküldésével, vele együtt az 16EGYSZA lapot, amely az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozat. Ide tartoznak továbbá az általános forgalmi adó fizetésére kötelezett őstermelők és magánszemélyek, valamint az eva és kata hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozók.

Ha a munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását

Nyomtassa ki az EGYSZA lapot, majd töltse ki. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb 2017. május 10-ig.)

Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról

Nyomtassa ki és töltse ki az EGYSZA lapot. (Az EGYSZA lapot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz 2017. május 22-ig.

Copyright © 1998-2016 Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány. Minden jog fenntartva.