Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány

Navigációs menü

Navigációs menü átugrása

Ön itt van: Főoldal > Adományok

Fő támogatóink

Adományok

Adományozási lehetőségek

Személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása

Az adó 1%-ának felajánlásáról részletesen itt olvashat

Adószámunk:
18162785-2-42

Egyéni pénzbeli felajánlás

Amennyiben egyedi mértékű pénzösszeggel szeretné támogatni Alapítványunkat, a következő lehetőségek közül választhat:

Átutalás

Átutalhatja adományát bankszámla számunkra:

CIB 10700079-26823100-51100005

Az adomány beérkezését követően igazolást állítunk ki az adományozásról és postán kiküldjük. Amennyiben az adományozáskor nem ismerjük az adományozó nevét, címét, sajnos igazolást sem tudunk küldeni.

Bankkártyás fizetés

Egyszerű bankkártyás fizetéshez a NIOK Alapítvány támogatásával biztonságosan használhatja az alábbi felületet:

online_adomanyozas_gomb

Telefonos adományvonal

A segíteni akarók az Adhat Vonal felhívásával 250 forinttal támogathatják alapítványunkat: a 13600-as telefonszám hívása után a 10-es kód megadásával.

Adhat Vonal telefonszám: 13600, utána 10

Természetbeni felajánlás

Lehetősége van arra is, hogy természetbeni adományokkal segítse munkánkat. Ebben az esetben kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

Támogatóink

Fő támogatóink

Rendszeres támogatóink

További támogatóink

Sok esetben az adományozók nem adják meg saját adataikat. A névtelenség homályába burkolózott kedves adakozóinknak ezúton is köszönjük a segítséget. Sajnos az adó 1%-át felajánlók nevét sem kaphatja meg az Alapítvány az adóhatóságtól, így ezen kedves támogatóinknak is csak ezúton köszönhetjük meg, hogy ránk gondoltak.

A Közösségi Adományozási Program jóvoltából 1 millió forinttal támogatják a Magnet Bank ügyfelei munkánkat

2018. augusztus 9.

A MagNet Banknál hisznek abban, hogy egy átlátható, felelősséget vállaló, etikus társadalom létrejöttében mindannyiunknak fontos szerepet kell vállalnia. Ezért kínálnak ügyfeleik számára olyan különleges ügyféljogokat, melyek gyakorlásával hatással lehetnek nemcsak saját pénzügyeikre, de a minket körülvevő világ alakulására is.

Lehetőséget biztosítanak arra, hogy ügyfeleik könnyedén szerepet vállaljanak jó civil ügyekért. Ehhez ajánlják fel évről-évre a nyereségünk 10 %-át.

A 2018-as Közösségi Adományozási Program keretein belül a Magnet Bank ügyfelei 35 007 844 Ft-ról döntöttek, így a felajánlható összeg több mint 75%-a fontos társadalmi ügyeket felkaroló 61 szervezethez kerül!

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 1 millió forint támogatásban részesült a kampány során.

Köszönjük, hogy Te is segítettél a rád jutó banki nyereségrész 10 százalékával!

További információ: www.magnetbank.hu

Köszönet a Star Wars és Trónok harca rajongóknak

2018. augusztus 3.

A Szukits.hu Internetes Könyváruház jóvoltából az elmúlt időszakban vásárlásaikkal támogathatták a Gyermekrohamkocsi munkáját.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a Szukits Könyvkiadónak a kezdeményezésért, a vásárlóiknak pedig a támogatásért.

A kampány során 953.205 forint gyűlt össze, amelyet a Gyermekkohamkocsin nélkülözhetetlen egyszer használatos eszközök beszerzésére fordítunk.

A megvásárolt könyvekhez pedig jó szórakozást kívánunk mi is!

Az adományt jelképesen László Tamás adta át a C&A képviseletében Dr. Goschler Ádámnak.

A C&A Magyarország ismét támogatta a Gyermekrohamkocsi működését

2018. március 26.

A C&A több éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájának. Ezúton is hálásan köszönjük, hogy ismét 7000 Euróval, azaz több mint 2 millió forinttal támogatták alapítványunk munkáját.

Az adományt jelképesen László Tamás adta át a C&A képviseletében Dr. Goschler Ádámnak.

Az összeget a Gyermekrohamkocsi orvosi műszerparkjának bővítésére fogjuk felhasználni.

Dr. Mihalik Zsuzsa és Dr. Goschler Ádám az adomány átvételekor

Az ALL YOU CAN MOVE SportPass is támogatja a Gyermekrohamkocsi működését

2017. december 22.

Az AYCM csapata több éve elkötelezett támogatója alapítványunknak. A rendszeres adományozás mellett az AYCM kártya kedvezményes használatát is biztosítják bajtársaiknak.

Hatalmas segítség ez számunkra, a napi stressz levezetése mellett könnyebbé teszik a nehéz esetek lelki feldolgozását is.

Idén decemberben ismét 1 millió forinttal jártul hozzá az AYCM csapata a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat működéséhez, melyet jelképesen Dr. Mihalik Zsuzsa adott át Dr. Goschler Ádámnak.

Nagyon szépen köszönjük az AYCM csapatának, hogy biztosítják számunkra a kedvezményes sportolási lehetőségeket, továbbá hálásak vagyunk, hogy elkötelezett támogatói alapítványunknak!

Salamon Adorján az ESTON International Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója az adomány átvételekor Dr. Goschler Ádám bemutatja az intraosszeális fúrót Salamon Adorjánnak a Gyermekrohamkocsi beljesében

1 millió forintos támogatás az ESTON International Zrt-től

2017. december 19.

Az ESTON International Zrt. több éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.

Az idei évben is 1 millió forint érkezett a vállalattól, amelyet jelképesen Salamon Adorján elnök-vezérigazgató adott át Dr. Goschler Ádámnak, alapítványunk orvos igazgatójának.

A támogatást intraosszeális fúró vásárlására fordítottuk.

Az intraosszealis fúróval vénás kapcsolat teremthető a beteggel, olyan elkeseredett helyzetekben is, amikor nem tudunk vénát szúrni, mert a beteg állapota olyan súlyos (pl. keringésmegállás), hogy nincs látható vagy tapintható véna. Főleg újraélesztésnél és eszméletlen, görcsölő betegeknél alkalmazzuk, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Az intraosszealis fúró lényege, hogy egy elektromos fúróval egy tűt belecsavarunk egy csont (általában lábszárcsont) velőüregébe. A csont belsejében lévő apró erek hálózata nem esik össze, szemben a látható bőrvénákkal, így ezzel a módszerrel, azokon keresztül gyógyszereket és folyadékot tudunk a beteg szervezetébe juttatni. A bejuttatott gyógyszerek olyan gyorsan kerülnek be a csontból a nagy ereken keresztül a keringésbe és a szívbe, mintha egy a szívhez közel eső, úgynevezett centrális vénán át adtuk volna be azokat.

Az intraosszealis fúró használata gyors és biztonságos, pár másodpercre rövidítette le a vénabiztosítás idejét, ami korábban a hagyományos vénaszúrással gyakran akár 5-10 percig tartott.

Nagyon köszönjük az ESTON International Zrt. támogatását!

Az adomány átvétele

1 millió forintos támogatás az OVB Vermögensberatung Kft-től

2017. december 16.

Az OVB Vermögensberatung Kft. pénzügyi tanácsadó cég már 4. éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkájának.

Az idei év decemberében is 1 millió forinttal támogatták a Gyermekrohamkocsi speciális tevékenységét. Segítségükkel légzőköröket tudunk vásárolni, amelyek elengedhetetlen felszerelései mentőautóinknak.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az évben is támogathatjuk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot, segíthetjük a gyermekekért végzett hősies munkájukat. Társaságunk felelősséget érez a környezetéért, ezt is jól mutatja az OVB Magyarország és a gyermekmentők között fennálló hosszú és jó kapcsolat – mondta Jánosi Gergely, az OVB Vermögensberatung Kft. ügyvezetője.

Hálásan köszönjük az OVB Magyarország támogatását!

Az adomány átvétele

3 millió forintos támogatás a Demandy csapattól

2017. december 14.

A Magyarországon élő kínai üzletember, Qu Lei felajánlásával 3 millió forinttal támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat működését, ezzel Ő az első kínai személy, aki Alapítványunkat támogatta.

Az összeg nagy részéből munkaruházat és általános felszerelés kerül beszerzésre munkatársaink számára. A fennmaradó összeget a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat folyamatos működéséhez szükséges költségek fedezésére fordítja.

A gyermekek a társadalmunk jövőjét jelentik, ezért is tartom fontosnak az Alapítvány támogatását. – mondta Qu Lei.

Nagyon köszönjük az Innovation Capital Global Ltd. cégcsoportjába tartozó Demandy csapatnak, hogy a magyarországi sürgősségi gyermekmentés ügye mellé álltak!

Az adomány átvétele

1,5 millió forintos támogatás a Lambda Systeme Kft. 25 éves Jubileumi Gálaestjén

2017. július 20.

A Lambda Systeme több éve támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját. Nem tudjuk elégszer megköszönni azt a segítséget, amellyel a Gyermekmentési és Oktatási Centrum felújításához járult hozzá a vállalat. A rengeteg szakmai és anyagi támogatásért is hálásak vagyunk.

A Lambda Systeme idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A jubileumi gálaesten a vállalat dolgozóinak és partnereinek lehetősége volt különféle játékokon részt venni, amellyel támogathatták alapítványunk speciális tevékenységét.

A teljes bevételt, azaz a 1,5 millió forintot a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat támogatására ajánlotta fel Wiesinger Raimund úr, a Lambda Systeme ügyvezetője, aki elmondta, hogy emberi és üzleti kapcsolataik mindenkori erősítését tekintik a legfőbb feladatuknak.

Alapítványunk ezúton is szeretne köszönetet mondani a Lambda Systeme valamennyi dolgozójának, Wiesinger úrnak, Szeép-Pataki Katalinnak a segítségért, továbbá a vállalat valamennyi partnerének, akik az est folyamán támogatták munkánkat.

A Gyermekrohamkocsi

A Rekon Zrt. már több éve támogatja a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját

2017. január 6.

Idén decemberben is megérkezett az adomány, 1 millió forint, amellyel a Gyermekmentési és Oktatási Centrum és Józsefvárosi mentőállomás létrehozásához járult hozzá a vállalat.

Nagyon köszönjük, hogy a Rekon Zrt. több éve segíti munkánkat, a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyét!

Papp Ádám ügyvezető és Dragonya Dóra képviseli az OVB Vermögensberatung Kft.-t és adja át Dr. Goschler Ádámnak a támogatást

Ismét segíti a Gyermekrohamkocsi munkáját az OVB Vermögensberatung Kft.!

2016. december 23.

Az idei évben ismét segíti 700.000 forintos adományával a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat munkáját az OVB.

Az összeget a Gyermekmentési és Oktatási Centrum felújításához, létrehozásához fogjuk felhasználni, melyet ezúton is hálásan köszönünk!

Alapítványunk következő nagy célkitűzése az új Gyermekrohamkocsi átadása után a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozása, melynek átadása 2017-ben várható.

Itt kap majd helyet az új Gyermekrohamkocsi is.

A gyermekek sürgősségi helyszíni ellátásán túl, kiemelt célkitűzésünk az oktatás. Az utóbbi években a szakorvosképzés mellett, az alapellátásban dolgozók (házi gyermekorvosok, védőnők, szakasszisztensek) gyakorlati képzésére is nagy figyelmet fordítottunk. Sőt, egyre több alkalommal végeztük laikus (szülők, óvónők, pedagógusok) felkészítését is a nehéz helyzetekre. Régi nagy álmunk, hogy ehhez megfelelő környezetet, felszerelt előadótermet, továbbá az oktatáshoz szükséges professzionális fantomokat biztosítsunk.

A Gyermekmentési és Oktatási Centrum különlegessége, hogy egyben a Józsefvárosi Mentőállomásnak is helyet ad. A mentőállomás létrehozásával 3 kerületben oldódik meg a mentőállomás kérdése.

Nagyon köszönjük az OVB rendszeres segítségét!

Leitner Olga adja át jelképes adományát Dr. Goschler Ádámnak, alapítványunk orvos igazgatójának a videolaryngoscop kíséretében

Adomány a Bakker Angyaloktól!

2016. december 22.

Leitner Olga, a "Bakker, anya lettem" című könyv szerzője karácsony előtt elhatározta, hogy segíti alapítványunk munkáját.

A kampány során Olgi és a "Bakker Angyalok" 1.115.000 forintot gyűjtöttek össze a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára, amely már jóváírásra is került a számlánkon.

Az adományból videolaryngoscopot és égési kötszereket vásároltunk.

A gépi lélegeztetést igénylő kisgyermekek esetén kritikus beavatkozás a légútbiztosítás, melynek során altatásban egy lélegeztető csövet kell a légcsőbe helyezni. Ezt a műveletet segíti és teheti biztonságosabbá a videolaryngoscop, amely fontos a szakemberképzés szempontjából is. Jól használható az intubáció folyamatának oktatásához, gyakorlásához.

Nagyon köszönjük a Bakker Anyukák lelkesedését, felajánlásait, Olginak pedig külön köszönjük a szervezést!

Salamon Adorján az ESTON elnök-vezérigazgatója és Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója

1 millió forintos támogatás az ESTON-tól!

2016. december 5.

A hétvégén találkoztunk a Mikulással, de annyi dolga akad még, hogy megkérte Salamon Adorjánt, az ESTON International Zrt. elnök-vezérigazgatóját, hogy adja át nekünk ajándékát.

Nagyon köszönjük, hogy az Eston International Zrt. több éve támogatja a Gyermekrohamkocsi munkáját! Az összeget a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozásához fogjuk felhasználni.

Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója az adomány átvételekor Lee Sang Il, a Hankook ügyvezető igazgatója

Abroncsadomány a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

2016. november 9.

Ötödik éve száguld padlógázzal a Hankook Abroncsadományozási Programja.

Több mint 10 ezer átadott gumiabroncs, megközelítőleg 128.500.000 megtett kilométer, 846 érintett nonprofit szervezet, 93.030 négyzetkilométeren 3155 település és 9.893.899 érintett személy, vagyis Magyarország teljes területe és lakossága. Ezek a számok írják le legpontosabban a Hankook Tire Magyarország öt éve elindított abroncsadományozási programját. Rideg, objektív adatok, amelyek mögött hétköznapi hősök, embertelen erőfeszítések és segítségre váró sorsok vannak.

Az elmúlt öt esztendőben az abroncsgyártó óriás rácalmási egysége, a Hankook Tire Magyarország több mint 10.300 abronccsal, 210.000.000 forint értékben támogatta a hazai nonprofit szektor 846 kisebb és nagyobb szervezetét. Ha ezeket az abroncsokat mind egymásra raknánk, több mint 5 km magas tornyot építhetnénk, amely ötször magasabb lenne, mint a Dubaiban található Burdzs Kalifa, a világ legmagasabb felhőkarcolója (828 m). A támogatott szervezetek összesen több mint 120.000.000 km-t tettek meg, ami nagyjából 3.200 Föld körüli utat jelent.

A 2012-ben indított, Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja, hogy olyan közhasznú szervezeteket és kisebb alapítványokat támogasson a Hankook, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, akik sokszor rendkívül korlátozott anyagi lehetőségek mellett, nagyon gyakran láthatatlanul végzik áldozatos munkájukat.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat már harmadik éve részesülhetett a Hankook Tire Magyarország abroncsadományából. A rendezvényen Dr. Goschler Ádám, alapítványunk orvos igazgatója mondott köszönetet a támogatásért.

Lee Sang Il, a Hankook ügyvezető igazgatója és Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatója az adomány átvételekor

„Tekerd Jobbra!” – 5 millió forint a Gyermekrohamkocsinak!

2016. szeptember 26.

Véget ért a Hankook Tire „Tekerd Jobbra!” elnevezésű társadalmi célú programja, amelynek keretében a jelentkezők kerékpározás közben gyűjthettek kilométereket a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére. A kezdeményezéshez a vállalat dolgozóin kívül is bárki csatlakozhatott, aki fontosnak tartja a két szervezet támogatását, és emellett odafigyel a saját egészségére is. A közel négy hónap alatt összetekert több mint 31.000 km, 8 millió forintnyi adományt jelent a két szervezetnek.

Az elmúlt évek sikeres társadalmi felelősségvállalási (CSR) programjain felbuzdulva a Hankook Tire Magyarország Kft. egy újabb, széles összefogásra ösztönző programot kezdeményezett ez év tavaszán. Ennek középpontjában két egészségügyi szervezet, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház Szülészet-nőgyógyászati Összevont osztálya és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat támogatása állt. Az akció célja nemcsak a közösségi jótékonyság fontosságára való felhívás volt, de az egészséges életmód népszerűsítése is.

A Hankook legújabb kezdeményezése 2016. május 21-én a dunaújvárosi Városháza téren rendezett Élet-Stílus Napon startolt, és egészen szeptember elejéig gyűjthettek kerékpáros kilométereket a résztvevők, mindezt munkába menet vagy akár hétvégi családi túra alatt. Az első 200 jelentkezőnek a Hankook egy kerékpárra rögzíthető digitális kilométer-számlálót biztosított. A gumigyártó vállalat jóvoltából, és a csatlakozók aktív részvételével minden egyes kilométer a két szervezetnek nyújtott adomány összegét növelte. A projektet hihetetlen lelkesedés fogadta. A program végeztével, illetve a digitális kilométer-számlálók begyűjtése után több mint 31.000 km került összesítésre, így a Hankook, illetve a lelkes résztvevők 8 millió forintnyi adománnyal támogatják a két szervezetet. A résztvevők választásai alapján ez 3 millió forintot jelent a Szent Pantaleon Kórház, és 5 millió forintot a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat számára.

Hálás köszönet a bringásoknak, akik erre a nagyszerű kezdeményezésre jelentkeztek és ezáltal is támogatták a munkánkat. A Hankook Tire Magyarország Kft.-nek pedig szeretnénk megköszönni ezúton is, hogy több éve segítik a Gyermekrohamkocsi működését, ezáltal a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyét.

Dr. Goschler Ádám és Lévay Viktória átveszi a 700000 Ft-os adományról szóló emléklapot

Fotó: F. Réka

Jótékonyság a futás ünnepén a Gyermekrohamkocsiért!

2015. szeptember 30.

A 30. SPAR Budapest Maraton Fesztivál sajtótájékoztatóján ünnepélyes keretek között vehette át alapítványunk a 700.000 forintos támogatást, amellyel a BSI hozzájárult a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozásához.

A BSI 2008 óta rendszeresen áll rendezvényein szervezőként és támogatóként jótékony célok mellé, így adva teret a sokszor csak szunnyadó adakozó szándéknak.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a BSI-nek, Kocsis Árpádnak és Lakatos Istvánnak, hogy 2015 első félévében a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat, ezáltal a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyének kiemelt támogatása mellett döntöttek!

Köszönjük Lévay Viktóriának, a Játékszín színésznőjének, hogy a Gyermekrohamkocsi Futónagyköveteit képviselte a rendezvényen!

A Gyermekrohamkocsi sikere a 2015-ös Közösségi Adományozási Programban

2015. július 28.

A MagNet Banknál hisznek abban, hogy egy átlátható, felelősséget vállaló, etikus társadalom létrejöttében mindannyiunknak fontos szerepet kell vállalnia. Ezért kínálnak ügyfeleik számára olyan különleges ügyféljogokat, melyek gyakorlásával hatással lehetnek nemcsak saját pénzügyeikre, de a minket körülvevő világ alakulására is.

2015-ben immáron 6. alkalommal dönthettek a MagNet Bank ügyfelei a Közösségi Adományozási Program (KAP) keretében. 29.949 ügyfélnek volt lehetősége a nyereségszámítási modell alapján kalkulált, a rá jutó eredményrész 10%-a felett rendelkezni. Idén összesen 35 119 695 forint odaítéléséről dönthettek az ügyfelek 80 civil szervezet társadalmi ügyeinek javára.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat még az idei évben átadásra kerülő új Gyermekrohamkocsihoz kért támogatást a kampány során. A pénzintézet ügyfelei jóvoltából alapítványunk számláján a maximálisan elérhető összeg került jóváírásra. Pontosan 538.595 forint.

Ezúton is köszönjük a Magnet Bank kezdeményezését, amellyel lehetőséget biztosítanak, hogy a civil szféra erősödni tudjon. Köszönjük a lakosság bizalmát, hiszen már több mint 16 éve mellettünk állnak és támogatják a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyét.

További információ: www.magnetbank.hu

Dr. Goschler Ádám

Abroncstámogatás a Hankooktól

2014. november 3.

Lezárult az Abroncsadományozási Program 2014-es szezonja

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat is nyertese a Hankook 2014-es Abroncsadományozási Programjának, melynek keretein belül 50 millió forint értékben került abroncs kiosztásra.

Az Abroncsadományozási Program fontos eleme a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, a "Hankook Értékteremtő Programnak". Célunk, hogy segítsük azokat, akik mindannyiunkat segítenek áldozatos munkájukkal, vagyis olyan szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatot végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között. Ezenfelül nagyon fontosnak tartjuk a közúti közlekedés biztonságának elősegítését is hazánkban. Gumigyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen a termékünk - mondta el Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Nagyon hálásak vagyunk a felajánlásért. A támogatás értékéből három hónapra tudjuk finanszírozni a Gyermekrohamkocsi és a Gyermek-mentőorvosi kocsik gyógyszerellátását és az egyszer használatos eszközöket - mondott köszönetet a sajtótájékoztatón Dr. Goschler Ádám alapítványunk orvosigazgatója.

Ismét nagylelkű támogatás a Varta Hungáriától

2014. szeptember 12.

2014. szeptember 12-én egy évre elegendő mennyiségű elemmel támogatott minket a Varta Hungária.

A budapesti Gyermekrohamkocsin és a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijainkon is rengeteg olyan speciális életmentő, mentéstechnikai eszköz található, amelyek működtetése folyamatos elemes erőforrást igényel.

Ezért is nagyon fontos számunkra a Varta Hungária támogatása, mellyel egy évre biztosan megoldott a mentőkocsik elemszükséglete.

Köszönjük szépen a támogatást, mellyel hozzájárultak alapítványunk működéséhez!

Horváth Magyary Nóra, Dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat képviselője és Barabás Éva a támogatást jelképező táblával és macival

A Gyermekrohamkocsi nyertese K&H gyógyvarázs pályázatának

2014. augusztus 8.

Alapítványunk 1,3 millió forintot kapott eszközbeszerzésre.

Tizenegyedik alkalommal hirdettek eredményt a K&H gyógyvarázs országos pályázatán. A 102 pályázó közül a szakmai zsűri 16 gyermek-egészségügyi intézményt választott ki, ők osztozhatnak a 20 millió forint összértékű támogatáson. Az elmúlt 11 év során a K&H gyógyvarázs 512 millió forinttal járult hozzá a hazai gyermek-egészségügyi ellátás fejlesztéséhez. Budapesten idén 3 pályázó került be a nyertesek közé, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet valamint a SOTE I.Sz. Gyermekgyógyászati Klinika 2-2 millió forintot, míg a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 1,3 millió forintot fordíthat eszközbeszerzésre.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija évente kb. 130-150 súlyos/kritikus állapotú, vitális paramétereinek szoros monitorizálását igénylő gyermek MR-vizsgálatra szállítását végzi. Ezen gyermekek 50-60%-a gépi lélegeztetést is igényel. Most, hogy rendelkezni fogunk az MR kompatibilis pulzoxymeterrel ez a szám valószínűsíthetően emelkedni fog, hiszen az eszköz segítségével az eddigiektől eltérően éjszaka és hétvégén is lehetőség nyílik sürgős MR vizsgálatra súlyos állapotú gyermekek esetében.

Köszönjük a támogatást!

Sélley Gábor átadja a támogatásról szóló díszoklevelet alapítványunk képviselőjének

"Jótékonysági futás" a Gyermekrohamkocsiért

2014. május 19.

Egy kedves apuka, Sélley Gábor pár évvel ezelőtt találkozott a Gyermekrohamkocsi csapatával, amikor a gyermekét koponyasérüléssel szállítottuk kórházba.

A "kicsi" azóta jól van, Gábor pedig elhivatott támogatója Alapítványunknak. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára jótékonysági futást szervezett. Részt vett a Zürich Maratonon április 6-án, és már várja a következő lehetőséget Keszthelyen június 8-án. Gábor futott értünk, a Gyermekrohamkocsiért, a barátaink, ismerőseink, kedves támogatóink pedig megvásárolták a kilométereket. Nagyon szép összeg, több mint 500.000 forint gyűlt össze a Gyermekrohamkocsi javára, melyért igazán hálásak vagyunk. Mindenkinek nagyon köszönjük, aki bármilyen formában hozzájárult ehhez! Gábornak pedig külön köszönet a szervezésért, futásért és hogy mellettünk áll.

Az adományt Fabrizio Dassogno, a Tigáz Zrt. elnöke ünnepélyes keretek között adta át Dr. Goschler Ádámnak, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatójának.

Égési kötszer beszerzését támogatta a Tigáz

2014. február 6.

A TIGÁZ Zrt. 500.000 forinttal támogatta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány működését. Az adománynak köszönhetően a Társaság életmentő, égési kötszerek éves készletének beszerzéséhez járult hozzá.

A Tigáz Zrt. a tavalyi évhez hasonlóan 2014-ben is támogatja alapítványunkat. A Társaság 500.000 forintos adományával életmentő Water Jel égési kötszerek beszerzésével segíti a munkánkat.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat évente mintegy 100 égési sérült gyermeket lát el, közülük a legtöbb kisgyermeket forrázási és lángégési sérüléssel szállítják kórházba. Az ilyen eseteknél életmentő lehet az olyan speciális égési kötszerek használata, amelyek azonnali sterilitást és megfelelő felületi kezelést nyújtanak, valamint egyszerre hűtik és védik a megégett felületet.

A tavalyi esztendőben a Tigáz Zrt. szintén 500.000 forinttal járult hozzá egy olyan életmentő készülék megvásárlásához, amellyel a mentők már a helyszínen diagnosztizálhatják a szén-monoxid-mérgezés tüneteit, így a megfelelő ellátás biztosításával nem csak időt, de akár életet is menthetnek.

Az adományt Fabrizio Dassogno, a Tigáz Zrt. elnöke ünnepélyes keretek között adta át Dr. Goschler Ádámnak, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatójának.

Az elmúlt évhez hasonlóan ismét szeretnénk hozzájárulni az alapítvány tevékenységéhez, hiszen úgy gondoljuk, hogy a szervezet olyan hiánypótló munkát végez, amellyel rengeteget tesz a gyermekek egészségéért. Reméljük, hogy Társaságunk ezzel az adománnyal részben hozzájárulhat ehhez a nemes feladathoz. - nyilatkozta Száraz Gábor, a TIGÁZ Zrt. szóvivője.

Köszönjük szépen a Tigáz Zrt. támogatását!

Rekon Eston OVB Európa Pénzügyi Tanácsadója Tradeland Valkyr KSB

Karácsonyi ajándékozás a Gyermekrohamkocsi javára

2014.január 8.

A tavalyi évhez hasonlóan 2013 karácsonyán is több olyan vállalat volt, akik az ügyfélajándékra szánt összeget inkább alapítványunk támogatására fordította.

Nagy örömmel vesszük, hogy egyre több vállalat karácsonykor inkább egy jó célt támogat és ügyfélajándék helyett adományozásra költi a pénzt. Többen a gyermekmentés ügye mellé álltak és alapítványunkat támogatták. Mi a támogatások összegéből új mentési eszközöket vásárolunk és biztosítjuk a Gyermekrohamkocsi és a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsik folyamatos működését. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek!

Továbbá ezúton is köszönjük mégegyszer a magánszemélyek átutalásait, támogatásait is, akik szintén támogattak minket.

A chocoMe képviselője átnyújta az első Gyermekrohamcsokikat alapítványunk munkatársának

Hogyan lesz a Gyermekrohamkocsiból Gyermekrohamcsoki?

2013.november 14.

A háromszoros Magyar Brands díjas chocoMe is a Gyermekrohamkocsit támogatja

Vegyünk alapul egy 14 éve működő Gyermekrohamkocsit, adjunk hozzá egy méltán világhírű chocoMe táblát, keverjük bele Mentő Mártont, majd a megkapott masszát ízesítsük eper, feketeszeder, pirosribizli, vagy málna, meggy, vörösáfonya darabkákkal, vagy keverjünk bele egy kis pekándiót, mandulát és Brontei pisztáciát. Ha készen van a mennyei csokitábla, tegyünk rá egy chocoMe logót, tegyük rá Mentő Mártont, és máris megvásárolhatóak a világ legfinomabb Gyermekrohamcsokijai!

Kérjük, a Gyermekrohamcsokik megvásárlásával támogassa a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot, a Gyermekrohamkocsi és a Gyermek-Mentőorvosi kocsik működését!
Tegyünk közösen a hazai gyermekmentésért!
Idén Karácsonykor ajándékozzon duplán!

Ezúton is nagyon köszönjük a chocoMe támogatását!

A Gyermekrohamcsokik kis darabszámban, közepes és óriási tételben megvásárolhatóak itt:
http://www.chocome.hu/mento_marton/index.php

A Gyermekrohamkocsi egyik ápolója megmutatja az új műszert A TIGÁZ képviselője átnyújtja az 500000 Ft-os adományról szóló oklevélt

Nem fog ki rajtunk a szén-monoxid

2012. március 10.

A TIGÁZ által támogatott új modullal azonnal diagnosztizálhatjuk a szén-monoxid mérgezést. Hogyan?

Az elmúlt években gyermekmentős csapatainkat 87 esethez riasztották szén-monoxid mérgezés gyanújával. A TIGÁZ adatai szerint az elmúlt 5-10 évben évente átlagosan 25-30 halálos szén-monoxid-mérgezés történt. A szervezetre káros gázok szivárgása a gyermekekre fokozottan veszélyesek, éppen ezért azonnali diagnosztizálásuk életmentő lehet. A lehetőségekhez mérten a gyermek-mentőorvosok külső tünetek alapján ítélték meg a kisbeteg állapotát, pontos diagnózist csak a kórházban tudtak felállítani. Most azonban az új modul segítségével a helyszínre érkező gyermekmentős csapat azonnal diagnosztizálni tudja a szén-monoxid-mérgezést és a megfelelő ellátással időt és életet menthet. A meglévő LifePak 15 készülékünkbe beillesztett modul met hemoglobin és carboxy-hemoglobint szintet mér, amivel a szén-monoxid mérgezés könnyen kimutatható. A készülék a modullal együtt funkcionál, nagyon nagy hasznát vesszük a Gyermekrohamkocsin.

A szén-monoxid-mérgezések számának csökkentésére valódi megoldást csak a megelőzés jelenthet. A gázkészülékek karbantartásával a sokszor észrevehetetlen balesetek megelőzhetők. A vezetékhálózat rendszeres karbantartása és a gázkészülékek, konvektorok gyakori ellenőriztetése segít elkerülni a balesetveszélyt.

Vigyázzatok gyermekeitekre!

Részlet az Oriflame katalógusából

Divatos és jótékony termékek az Oriflame-től

2013. január 3.

Mutatós táskatartó, kulcstartó és egyéb ízléses tárgyak...Mindig új és trendi jótékonysági cikkek jelennek meg a katalógusokban és ezek bevétele jótékony célra megy: alapítványunkhoz.

Az Oriflame a gyermekmentés ügye mellé állt. A jótékonysági termékeik eladásából a mi gyermekmentőinket támogatják, az értékesítésből származó teljes bevételt alapítványunknak utalják. Az Oriflame országos hálózata széleskörű, nagyon profi tanácsadókkal, akik lelkesen árulják többek között a mindig megújuló jótékonysági termékeket. Mi pedig úgy próbáljuk meghálálni ezt, hogy minél több kisgyermeket igyekszünk megmenteni. Ti is segíthettek! Keressétek az Oriflame területi tanácsadókat és kukkantsatok bele a katalógusba, hogy milyen divatos és hasznos jótékonysági terméket lehet vásárolni.

Rekon Dunántúli Regionális Vízművek Eston Altofe KSB Tradeland Valkyr Algotech

Karácsonyi ügyfélajándék helyett jótékonykodtak

2013.január 8.

2012 karácsonyán is több olyan vállalat volt, akik az ügyfélajándékra szánt összeget inkább alapítványunk támogatására fordították

Nagy örömmel vesszük, hogy egyre több vállalat karácsonykor inkább egy jó célt támogat és ügyfélajándék helyett adományozásra költi a pénzt. Többen a gyermekmentés ügye mellé álltak és alapítványunkat támogatták. Mi a támogatások összegéből új mentési eszközöket vásárolunk és biztosítjuk a Gyermekrohamkocsi és a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsik folyamatos működését. Köszönjük mindazoknak, akik segítettek!

Az adomány átadása

UniCredit-adomány

2012. december 7.

Új, korszerű műszerek segítik a gyerekek mentését

Az UniCredit Bank 1.395.000 forint adománnyal segítette alapítványunkat. Az adományból nemcsak a Gyermekrohamkocsi, hanem a két speciális gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelése is egy-egy korszerű életmentő műszerrel egészül ki. Az új motoros váladékszívók a mentőjárműveken kívül, közvetlenül a baleseti helyszínen is használhatók, segítségükkel a kis betegek életesélyei megsokszorozódhatnak.

Egy szirénázó mentőautótól, különösen, ha hatalmas betűk hirdetik az oldalán, hogy egy kisgyerek bajban van, legtöbbünkön végigfut a hideg. Pedig a tény, hogy látjuk, halljuk, szerencsére azt is jelenti, hogy esély van az életben maradásra, a gyógyulásra – mondta Smid Beáta, a bank kommunikációsigazgató-helyettese. – Köztudott, hogy az életveszélyes állapotú csecsemők, kisgyermekek ellátásában mennyire fontos az időben érkező, a hatékony segítség. Ennek is köszönhető, hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára tett felajánlásunkhoz ügyfeleink is csatlakoztak hozzájárulásaikkal.

A gumiteszten a Michelin nyert

2012. november 10.

Nálunk mindenképp, ugyanis a gyermekmentők most ilyen gumikkal futnak a Michelin Hungária Kft. jóvoltából.

Gyermek-mentőautóink nagy igénybevételnek vannak kitéve a hét minden napján. A debreceni és miskolci terepjáróink nagy sebességgel közlekednek rossz terepviszonyok között, a Budapesti Gyermekrohamkocsink nagy súlya és folyamatos kihasználtsága miatt igényel állandó abroncs cserét. Alapítványunknak azonban a közeljövőben nem lesz gondja a gyorsan kopó mentőautó-gumi vásárlásával. A Michelin Hungária Kft. összesen 1,7 millió forint értékben ajánlott fel gumiabroncsokat. Köszönjük!

Fellépők az Esthajnal Zenekar és a Miskolci Nemzeti Színház jótékonysági estjén

Zenészek és színészek a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsiért

2012. május 17.

Az Esthajnal Zenekar és a Miskolci Nemzeti Színház jótékonysági estet tartott.

Széles körű programmal készültek az Esthajnal Zenekar és a Miskolci Nemzeti Színház tagjai. Az esemény ingyenes volt, azonban mindenki adományozhatott a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi javára. A résztvevőknek köszönhetően 80.000 forint gyűlt össze, amelyből mentési eszközöket vásárolunk a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsira.

A Lambda Systeme Kft. támogatása

2012. április 26.

A vállalat 20 éves évfordulójára jótékonysági gálát rendezett az alapítvány javára.

A Lambda Systeme Kft. a vállalat 20 éves sikeres működését megünnepelve egy ünnepi gálavacsorát tartott partnereinek, amelyet egy jótékonysági programmal kötöttek össze. A jótékonysági program Alapítványunkat támogatta és a résztvevő partnereiknek köszönhetően 800.000 forint gyűlt össze. Az adományt mentési eszközök vásárlására fordítjuk.

Telenor Dunapack Rekon KSB Tradeland Budai Egészségközpont Eston Valkyr Algotech Designatives matai_es_vegh_logo

Karácsonyi ügyfélajándékozás helyett adományozás

2012.január

2011 karácsonyán számos vállalat volt, aki inkább a karácsonyra szánt összeget felajánlotta alapítványunknak.

Közel 6 millió forint értékű eszköz- és pénz támogatást kaptunk, amelyet a három régióban szolgálatot teljesítő gyermekmentőink folyamatos fenntartására fordítunk. Alapítványunk gondoskodik a mentőautók karbantartásáról, a mentőautókon használatos mentési eszközök és gyógyszerek utánpótlásáról.

A következő vállalatoknak köszönjük a bizalmat és hogy a gyermekmentés ügye mellé álltak:

Az OSG munkatársa matricázza a Gyermekrohamkocsi belsejét

AZ OSG Hungaria Kft. matrica dekorációval segített

2011. november

Alapítványunk hálásan köszöni az OSG Hungária Kft. adományát, amellyel lehetővé tette, hogy a Gyermekrohamkocsi új, belső dekorációval gazdagodjon. Az OSG a matricák gyártásában és felhelyezésében támogatta Alapítványunkat.

Az Autodekor.hu Bt. munkatársa matricázza az adománygyűjtő perselyeinket

Az Autodekor.hu Bt. segített perselyeink megújításában

2011. november

Alapítványunk köszönetet mond az Autodekor.hu Bt-nek nagylelkű adományáért, amellyel lehetővé tette, hogy megújítsuk adománygyűjtő perselyeinket.

A cég az ünnepi kampányokban használatos, álló perselyeinken lévő tájékoztató matricák gyártásában és felhelyezésében támogatott minket. Köszönjük!

Meglepetés adomány

2011. augusztus 5.

1 millió forint adományt kaptunk az MVM Trade Zrt.-től. Az összeget a budapesti Gyermekrohamkocsi ill. a miskolci és debreceni Gyermek-mentőorvosi kocsi üzemeltetésére fordítjuk.

Köszönjük szépen a támogatást.

Nagylelkű adomány a Varta Hungáriától

2011. június 24.

2011. június 24-én egy évre elegendő mennyiségű elemmel támogatott minket a Varta Hungária.

Az elemekre azért van nagy szükségünk, mert a budapesti gyermekrohamkocsinkban és vidéken szolgáló gyermek-mentőorvosi kocsijainkban is vannak olyan mentéstechnikai eszközök, melyek folyamatos elemes erőforrást igényelnek.

Köszönjük!

C&A Tradeland Kft. filter:max Kft. Budai Egészségközpont PannonCom Kábel Kft. KSB Armatúra és Szivattyú Kft. Optimal Management Kft. Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft.

Jótékony karácsony

2011. január 5.

A 2010 év végi, vállalatoknak szóló karácsonyi adománygyűjtő kampányunk nagyon sikeresen zárult. A támogatók nagylelkűségének köszönhetően több mint 12 millió forint adomány gyűlt össze. Büszkén jelentjük, hogy a befolyt támogatásoknak köszönhetően elindulhatott az új gyermekrohamkocsi építése!

Rendhagyó karácsonyi kampányunk keretében bemutattuk, hogy melyek azok a legfontosabb eszközök, melyek a tervezett, új gyermekrohamkocsi elengedhetetlen tartozékai. Célunk az volt, hogy adománya értékének megfelelően támogatóink maguk választhassák ki mely mentési eszközök megvásárlásával járulnak hozzá ahhoz, hogy alapítványunk 2011-ben még egy rohamkocsit indíthasson. Reméljük hamarosan már arról is tudósíthatunk, hogy pontosan mikor áll munkába a magyar gyermekmentés új csapattagja, a legújabb Gyermekrohamkocsi!

Az alábbi támogatók jóvoltából elindulhat a gyermekrohamkocsi építése:

 • C&A Mode Kereskedelmi Kft.
 • filter:max Kft.
 • Budai Egészségközpont
 • PannonCom Kábel Kft.
 • Tradeland Kft.
 • Gramex2000 Kft.

Köszönjük a

 • hordozható inkubátort a Rafinanz Service Kft.-nek és a P.O.P. Kft.-nek,
 • az infúziós pumpát az Extreme Digital Zrt.-nek,
 • a motoros szívót a KSB Armatúra és Szivattyú Kft.-nek,
 • a 4 db trakciós sínt az Optimal Management Kft.-nek,
 • az ultrahangos gyógyszerporlasztót a Mátai és Végh Kreatív Műhely Kft.-nek,
 • az intraosszeális fúrót a Comforce Zrt.-nek!

Köszönjük, hogy támogatásukkal segítették az új gyermekrohamkocsi és mentési eszközeinek beszerzését!

dr. Szűcs Andrea, kuratóriumi elnök átveszi a Miskolci Airsoft Egyesület adományát

Csapatjátékkal a gyermekmentésért

2010. december 17.

A Miskolci Airsoft Egyesület lelkes tagjai karácsonyi ajándékként 110.000 forint adománnyal lepték meg alapítványunkat.

A Miskolci Airsoft Egyesület rendszeresen szervez úgynevezett "airsoft" játékot regionálisan és országos szinten. Az évente 6-8 alkalommal megrendezett sportesemény alkalmanként 100-150 érdeklődőt vonz, akik magánemberként az élet számos területén tevékenykednek. Az egyesület 2008-óta minden év végén adományoz, az év utolsó játékának keretében jótékonysági gyűjtést szerveznek. Alapítványunk miskolci csapatát már támogatták korábban is.

Nagyon köszönjük, hogy az Egyesület 2010-ben újra a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot és a magyar gyermekmentés segítését támogatta adományával!

dr. Szűcs Andrea, kuratóriumi elnök átveszi a C&A Mode Kft. adományát László Tamás ügyvezető igazgatótól.

Elkezdődhet az új Gyermekrohamkocsi építése a C&A jóvoltából!

2010. december 16.

2010. december 14-én ünnepélyes keretek között átvettük a C&A Mode Kft. 8 millió forintos támogatását, melynek köszönhetően megvásárolhattuk az új Gyermekrohamkocsi alvázát.

A Karácsony még meg sem érkezett, alapítványunk számára azonban már megkezdődött az ünnep. A C&A Mode Kft. 8 millió forintos támogatásának köszönhetően ugyanis elkezdhetjük építeni az új Gyermekrohamkocsit!

Az ünnepélyes átadásra az Allee Bevásárlóközpontban lévő C&A üzlet előtt került sor Budapesten. Az új mentőautót még nem tudtuk bemutatni, hiszen az adománynak köszönhetően most kezdődhet az építtetése. Az alkalom fényét ezért azzal növeltük, hogy tartalékautónkat állítottuk ki, hogy így jelenítsük meg jelképesen az új családtagot.

A C&A Mode Kft. nem először segíti alapítványunkat mentőautó építésben. 2008-ban szintén nekik köszönhettük a legszebb karácsonyi ajándékot: adományuknak köszönhetően akkor a miskolci Gyermek-mentőorvosi kocsinkat cserélhettük újra.

Ismét nagyon köszönjük a C&A-nak!

A debreceni gépkocsivezető és orvos kollégák örömmel pózoltak az új mentősruhában.

Új mentősruházat a debreceni csapatnak!

2010. szeptember 23.

A 4 HEND Kft. gyártja Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat debreceni csapatának munkaruházatát.

A megfelelő minőségű munkaruha minden mentősnek, így a gyermekmentősöknek is elengedhetetlen munkaeszköze. Az időtálló és kényelmes minőségi munkaruha nagymértékben segíti a gyermekmentősök munkáját. A 4 Hend Kft. gyors és minőségi munkájának köszönhetően a debreceni "Mókuskocsi" csapata tetőtől talpig szép új mentősruházatot kapott, hogy a közelgő téli hidegben is gördülékenyen végezhessék életmentő munkájukat.

Köszönjük a támogatást!

Az Online Marketing Akadémia okosította kollégánkat

2010. augusztus 9.

Az Online Marketing Akadémia (OMA) támogatásával aktívan hozzájárult ahhoz, hogy a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat még hatékonyabban érje el az adó 1% felajánlókat.

Nagyon fontos számunkra, hogy az Alapítványunkról szóló megfelelő információk eljussanak a felajánlókhoz, hiszen a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat bevételének legnagyobb részét az 1% - os felajánlások teszik ki. Az ebből befolyó összegeknek köszönhetően tudja Alapítványunk évről évre továbbra is hatékonyan segíteni a magyar gyermekmentést.

Ezúton is nagyon köszönjük az Online Marketing Akadémia (OMA) munkatársainak, hogy támogatták Alapítványunkat!

Kovács Imre a Rail Cargo elnök-vezérigazgatója a sajtó és a mentőállomás munkatársai előtt beszél a cég társadalmi felelősségvállalásáról László Endre Márton átveszi az egymillió forintos adományt jelképező emléklapot Kovács Imre elnök-vezérigazgatótól

A Rail Cargo Hungaria 1 millió forintos adománya a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

2010. június 22.

A Rail Cargo Hungaria már több alkalommal támogatta a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot. A vasúti árufuvarozással foglalkozó cég most átfogó segélyakció-sorozattal járul hozzá az Észak-Magyarország Régió árvíz sújtotta területeinek újjáépítéséhez.

Ennek keretében a Miskolci Mentőállomáson rendezett adományozáson, egymillió forintos adományt adott át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat észak-magyarországi gyermek-mentőorvosi kocsi életmentő felszerelésének korszerűsítésére.

Köszönjük a támogatást!

Az OMV Hungária Kft. 1 millió forintos adománya a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat részére

2009. december

Az OMV Hungária Kft. 1 millió forinttal támogatta Alapítványunkat.

Az adományt a debreceni Gyermek-mentőorvosi kocsi megvásárlására fordítottuk. A felajánlásnak köszönhetően 2010-től a vidéki gyermekmentés tovább erősödhet, Miskolc után Debrecenben is útjára indulhat egy új Gyermek-mentőorvosi kocsi.

Hálásan köszönjük a támogatásukat!

Baby pod II a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsin

2009. december

A Rekon Építőipari Tervező, Kivitelező és Szolgáltató Zrt. baby pod II-t adományozott a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.

A speciális mobil inkubátor több órán keresztül melegen tudja tartani szállítás közben a csecsemőket. Az adomány a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelését gyarapítja.

Köszönjük a Rekon Zrt. nagylelkű segítségét!

Az Eston International Zrt. 1450 EUR adománya a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak

2009. december

Az Eston International Ingatlantanácsadó Zrt. 1450 euróval támogatta Alapítványunkat.

A támogatás összegéből a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelését bővítettük ki a gyermekek ellátásához szükséges újabb speciáls eszközökkel.

Hálásan köszönjük a támogatásukat!

A támogatás átadása Dr. Szűcs Andrea bemutatja a gyermek-rohamkocsi speciális felszerelését Kovács Tibornak

Ringier Kiadó, az Euromédia és a Népszabadság

2009. január 26.

Örömmel tudatjuk minden kedves szavazónkkal, hogy jóvoltukból alapítványunk nyerte el a Ringier Kiadó, az Euromédia és a Népszabadság által felajánlott kétmillió forintos támogatást.

2010. január 26-án Kovács Tibor, a Népszabadság elnök-vezérigazgatója, és Mihók Attila, a Ringier Kiadó ügyvezetője a támogatást szimbolizáló emléktáblát adott át Dr. Szűcs Andreának, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnökének.

Az ország egyik legnagyobb lapkiadója és legnagyobb példányszámú napilapja a karácsonyi ajándékozásra szánt összeget kívánta inkább jótékony célra fordítani, ezért hirdette meg akcióját. 2009. november 16-tól december 12-ig három alapítvány között választhattak az olvasók, hogy melyiket tartják legérdemesebbnek a támogatásra.

Az on-line voksolás során a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alig egy hónap alatt több mint 18 ezer szavazatot kapott, csaknem háromszor annyit, mint a második helyen végzett alapítvány. Ez azt jelzi, hogy munkánkat széles körben elismerik és támogatásra méltónak találják.

Régi és új segítőink lelkes együttműködése, a továbbküldött levelek, a sok-sok kattintás számszerűsítve kétmillió forintot jelentett, melyet az Észak-Alföldi Régióban januárban elindított új gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelésére fordítottunk. Így második vidéki állomáshelyünkön, Debrecenben is olyan, mindennel ellátott mentő-terepjáró állhatott szolgálatba, amely a legmostohább körülmények között is képes eljutni a bajba került gyermekekhez.

Köszönjük a támogatást a felajánlóknak és a kattintásukkal alapítványunknak bizalmat szavazóknak!

Anh Tuan táska USE unused szaténruha Je Suis Belle alkalmi mellény Anh Tuan bőrtáska

Újabb jótékonysági árverés a Vaterán

2009. augusztus 12.

Magyarország legnagyobb online piacterén immár második alkalommal indul aukció a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára. Turi Tamás rallyversenyző bajnoki overálja után most három nemzetközileg elismert magyar divattervező egyedi darabjai kerülnek a virtuális kalapács alá. A tervezők a licit teljes bevételét a gyermekrohamkocsi működésére ajánlották fel.

A USE unused, a Je Suis Belle és az Anh Tuan márkák a magyar divattervezés feltörekvő csillagai. A hónap végén záruló aukción egy-egy hétig lehet licitálni a dizájnerek exkluzív alkotásaira: egy szupernőies királykék szaténruhára, egy fekete alkalmi mellényre és egy fonott bőrtáskára.

A USE unused, azaz Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András 2004-ben a Magyar Iparművészeti Egyetem friss diplomásaként debütált, és azóta folyamatosan jelen van Japánban és az Egyesült Államokban is. Hazai vásárlóik között olyan ismert embereket találunk, mint Szalóki Ági, Schell Judit, Marozsán Erika és Yonderboi, a külföldiek sorában pedig ott van például Ashley Tisdale, Amerika legújabb üdvöskéje, a High School Musical sztárja, aki a USE egyik öltözékét viselte a "Teen Choice Award" díjátadón is..

Dévényi Dalmának és Kiss Tibornak egy francia sanzon címe szolgált névadóként, amikor 2005-ben megalapították márkájukat, a Je Suis Belle-t. A fiatal duó pályája során már számos elismerésben részesült, 2007-ben pedig az Év Fiatal Divattervezőivé választották őket itthon. Olyan hírességek hordják ruháikat, mint Gryllus Dorka, Eszenyi Enikő, Hámori Gabriella vagy Harcsa Veronika.

Luu Anh Tuan, Magyarországon élő vietnami származású divattervező 2006-ban alapított saját márkát Budapesten, és első kollekciójának itthoni bemutatója után azonnal meghívást kapott a prágai és a zágrábi divathétre, ahol szintén nagy sikert aratott. Saját bemutatóterme és hazai üzletek mellett kollekciója már Berlinben és Párizsban is kapható.

Most Ön is hozzájárulhat a gyermekrohamkocsi működéséhez, ha ide kattintva licitál valamelyik termékre. Ráadásul így az országban elsőként Öné lehet a hazai sztár-divattervezők őszi kollekciójának egy-egy garantáltan egyedi darabja!

Köszönjük a támogatást a felajánló divattervezőknek, az Avantgarde Groupnak, a Vatera aukciósháznak és persze minden licitálónak!

Filip Gyuri támogatja a gyermekmentést A gyerekek még a koncerten is kiemelt helyet kaptak Filip Gyuri: Csak a zene marad Filip Gyuri Csak a zene marad című lemezének borítója

Vajszívű rocker - Filip Gyuri a gyermekekért

2009. július 4.

Dübörgő motorhang, lobogó hosszú haj, bőrszerkó - igazi ízirájderes antréval érkezett alapítványunkhoz Filip Gyuri. De ahogy mondani szokás: a kemény külső érző szívet takar. Jövetele célja ugyanis az volt, hogy felajánlja támogatását a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.

A dorogi illetőségű énekes-gitáros-dalszerző közel húsz éve áll a világot jelentő deszkákon. A Tűzkerékben kezdte, majd a '90-es évek elején saját útra lépve megalakította Harley Davidson Band nevű csapatát. A "motoros hard rock" korszak közel tíz évig tartott, ezután pedig Soundtrack nevű együttesében főként Tarantino-filmek betétdalait játszotta.

A mára Filipgyuri Bandre keresztelt formációnak most jelent meg az első lemeze, amelynek bemutatóját a Jazz & Blues Hétvége elnevezésű kulturális víkenden tartották Esztergomban. A koncerten sorra szólaltak meg az új album dalai, a többi között az egyszerre vérfagyasztó és vérpezsdítő Jack, a késdobáló, a kissé parodisztikus Vadkeleti kantri, a szerző kedvenc szövegtémáját vivő Harapj belém! és a rockos Újszilvás.

Mint azt Filip Gyuri a friss anyagról elárulta: Az új dalok sora egyfajta zanzája egy 43 éves férfi hitvallásának, aki már találkozott sok jóval és persze az élet nehezebb oldalával is. Erre utal a korong címe is: Csak a zene marad.

Az album a boltok polcain is várja a zeneszerető és -értő közönséget, borítójára pedig már föl is került alapítványunk logója, ami egy hosszú távú együttműködés kezdetének tekinthető.

Turi Tomi új szerepben: versenyautó helyett a mentő volánjánál Száguldunk, füstöl a radiál... Nyolc henger, majd szét vet az erő... - mitfahrer a bátor elnöknő A felajánlott bajnoki overál ünnepélyes átadása A rendezvény főszereplői: László Endre Márton, a Gyermekmentő Szolgálat alapítója, Szűcs Andrea, az alapítvány elnöke, Turi Tamás rally-pilóta és csapatának vezetője, Holczer Dániel A sajtó kereszttüzében: párhuzamos tévéinterjúk Szűcs Andreával és Kósik Nándorral, miskolci csapatunk vezetőjével Éles kanyar után cserélünk...

További fotógalériák az eseményről

Kapcsolódó sajtóanyagok

Versenyben a vidéki gyermekmentésért

2009. július 7.

Turi Tomi volánhoz ült. Na nem mintha az ő esetében ez valami rendkívüli lenne, hisz számtalan futamon bizonyította már vezetési tudását, legutóbb a hétvégi Veszprém Rallyn lett második. Ezúttal azonban versenyautóját mentőre cserélte.

A gyermek-mentőorvosi kocsi kiállta a próbát. A miskolci származású rally-pilóta a miskolctapolcai parkolóból varázsolt alkalmi szlalompályán lépett a gázra, hogy a mitfahrerként mellé beült gépkocsivezetőinknek megmutassa, mire képes a Ford Ranger 2500 köbcentis, 140 lóerős turbódízel motorja.

A kocsit ugyan nem lehet összehasonlítani a versenygépemmel, de azért élveztem a vezetést. Az a fontos, hogy árkon-bokron átmegy, így a legnehezebb körülmények között is képes megközelíteni a bajbajutottakat - mondta a 2004-es abszolút magyar bajnok, aki 300 lovas Subaru Impreza WRC-jéből ült át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat miskolci terepjárójába.

A látványos akció apropója az volt, hogy Turi Tamás átadta a Vatera jótékonysági aukcióján elkelt versenyoverált, amelyben annak idején megnyerte az országos bajnokságot. A felajánlás egyébként az egész csapattól származott.

Nekem négy gyermekem van, a navigátorom, Tóth Imre három lurkó boldog édesapja, csapatvezetőnknek, Holczer Daninak pedig nemrég született kislánya. Ezért tartottuk fontosnak, hogy segítsünk a beteg, rászoruló csöppségeken - magyarázta a jótékonykodás okát a versenyző.

Bízunk benne, hogy mások is követik a példánkat - tette még hozzá, mintha csak kitalálta volna a gondolatunkat. Merthogy rendezvényünk nem titkolt célja a tavaly október óta már bizonyított és jól működő vidéki gyermek-MOK népszerűsítése volt, mivel szándékaink szerint további helyszíneken szeretnénk hasonló, speciálisan felszerelt és magas szintű ellátás nyújtására képes gyorsbeavatkozó mentőegységet indítani.

Ebben volt nagy segítségünkre a Turi Rally Team, amikor felajánlotta támogatását, amely nemcsak 115 ezer forintos extra bevételt hozott alapítványunknak egy újabb életmentő eszköz vásárlására, hanem további lehetőségeket is magában rejt azzal, hogy a csapattagok a jövőben is szívesen "adják arcukat" a nemes célhoz.

Közönségtoborzó meghívók a rendezvényre

Geszti Péterék kislányukkal

Geszti Péterék kislányukkal

Sári a Best címlapján

Sári a Best címlapján

1 milliós felajánlás Geszti Péteréktől

2009. június 1.

Geszti Péter a Best és a Kismama magazin közös felajánlásaként egymillió forintot juttattott alapítványunknak életmentő műszerek vásárlására.

Négy hónapja, február 1-jén született meg Geszti Péter és Ditz Edit kislánya 3600 grammal és 56 centiméterrel. Sára Lujza érkezése jócskán megváltoztatta a sztárpár életét, bár évek óta vágytak már babára, és tudatosan készültek a szülői szerepre.

Reméltem, hogy szülőként én is egy teljesen új érzelmi dimenzióba kerülök majd, s ez megtörtént - mesélte Geszti a Best magazinnak, amely elsőként mutatta meg az olvasóközönségnek az új családtagot. - Olyan új világ ez, amit valójában csak megélni lehet, elmesélni nem. Adomány, hogy elérkezett az ideje.

Talán ezért jutott eszébe Péternek az is, hogy a magazin által a fotókért felkínált összeget adományként felajánlja gyermekmentő szolgálatunknak. Köszönjük a segítséget neki és a lapot kiadó Sanoma Budapestnek.

A baba érkezése után átértékeltem mindent. Az ember ilyenkor átgondolja, mi fontos az életében. Fontos az alkotómunka, az utazás, a barátokkal való együttlét (...), de semmi sem fontosabb és érdekesebb annál, hogy a kisbaba éppen mit csinál - fejtette ki a művész.

S ez teljesen összecseng alapítványunk mottójával: Odaadnánk érte minden kincsünket!

Turi Tamás a bajnoki győzelem után versenyautójában A Turi Rally Team (Turi Tamás pilóta és Tóth Imre navigátor) versenyzés közben A felajánlott versenyoverál, mely a bajnoki címet és számos futamgyőzelmet is megélt

Kapcsolódó anyagok

Rekordáron kelt el a felajánlott bajnoki ruha

2009. május 28.

115 ezer forinton zárult a Turi Tamás rallypilóta versenyoveráljáért folyó licit az alapítványunk javára rendezett jótékonysági árverésen. A rallyversenyek közönségkedvence ebben a ruhában szerezte bajnoki címét és ért el számos futamgyőzelmet.

A Turi Rally Team az ország legmagasabb technikai színvonalú autóverseny-sorozatában, a Nemzeti Rally Bajnokságon indul a legprofibb World Rally Car (WRC) versenyautókkal. A csapat immár nyolcadik éve versenyez a legfelső, úgynevezett királykategóriában mind nagyobb sikerrel, és már begyűjtötte a legmagasabb elismerést, az országos rally bajnoki trófeát is.

A bajnoki overál értékesítéséből befolyó bevételt a rászoruló gyermekek mentésére ajánlotta fel Turi Tamás, akinek meggyőződése, hogy ebben alapítványunk a legprofibb.

Az aukció a Vatera online piacterén folyt, és a gyermeknapi hétvége előtt járt le. Győztese nem kívánt nyilvánosan szerepelni. Azt mondta: neki csak az a lényeg, hogy az általa fizetett vételár a jótékonysági aukció révén jó célra és jó kezekbe került.

Köszönjük a támogatást a felajánló Turi Tamásnak és csapatának, a Vatera aukciósháznak és persze a licitálóknak, különös tekintettel az inkognitóját megőrizni kívánó nyertesnek!

Vígh Attila festőművész és párja, Szita Szandra átadja a felajánlott képet László Endre Mártonnak

Kortárs festő ajánlotta fel alkotását

2009. április 8.

Víg Attila Modern csendélet című festményét maga az alkotó adta át budapesti irodánkban. A jótékonysági felajánlás célja, hogy a kép értékesítéséből befolyó összeggel segítse alapítványunk működését.

Víg Attila 1966-ban született Nagykanizsán. Gyermekkora óta rajzol és fest. Festészetét szabadidejében műveli, ám nem a tétova bizonytalankodók módján. Elsőként Szász Endre vette szárnyai alá, majd később a környék művészeti életének "nagy öregje", Szekeres Emil lett a tanára. Műveiben nem törekszik mestereinek precíz, tökéletes kompozícióira, inkább minden kötöttségtől mentesen, expresszív hatásokat keltő képeket fest.

Modern csendélet című alkotásán a természet és a civilizáció egybefonódását figyelhetjük meg. A mű mondanivalója, hogy e két teljesen ellentétes fogalom egy kis emberi odafigyeléssel tökéletesen ki tudja egészíteni egymást. A kép mérete: 60x50cm, technikája: olaj, vászon. Keletkezésének ideje: 2009 eleje.

Ezúton is köszönjük a művésznek a felajánlást! A kép további sorsáról, az értékesítés eredményéről a későbbiekben beszámolunk.

A Rotunda Énekegyüttes karácsonyi koncertje Ebben a perselyben gyűltek az adományok A rendezvény helyszínére legújabb gyermek-mentőorvosi kocsink is kivonult A két alapító: Tóthné Mózer Annamária az együttesé, László Endre Márton a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálaté

Karácsonyi jótékonysági koncert

2008. december 21.

125 ezres koncertbevételt hozott a Rotunda Énekegyüttes karácsonyi hangversenye. Az összeget idén is alapítványunknak ajánlotta fel a kórusvezető.

A Rotunda évente mintegy 25 koncertet ad. Az alapító Tóthné Mózer Annamária szerint fő céljuk az, hogy a zeneértő és a zenekedvelő közönség számára is élvezetes élményt jelentsenek fellépéseik. De van valami, ami még ennél is fontosabb...

Sok koncert, sokféle zene van. Ez az a körforgás, amit a nevünk is jelez. Ami mégis mindegyikben egyformán fontos, az az, hogy a zenére fordított időnk és energiánk eredménye lelkeket megérintő esemény legyen. Viszont minden évben egyetlen olyan koncert van, ahol az is igazán fontos, hányan ülnek ott a közönség soraiban: ez a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára rendezett karácsonyi hangversenyünk. Ugyanis ezzel nemcsak arra hívjuk el az ismerősöket és ismeretleneket, hogy hallgassák meg az ünnepi dalokból összeállított karácsonyi műsorunkat, hanem arra is: álljanak mellénk egy nemes ügy képviseletében. A jótékonysági koncertre ellátogató közönség ottléte azt jelenti: nekem is fontos az, amit ti képviseltek, ezért vagyok itt én is - hangsúlyozta a kórusvezető.

A Rotunda Énekegyüttesnek 2002-ben volt az első karácsonyi jótékonysági hangversenye alapítványunk javára. Azóta minden évben megrendezik. 2003-tól a koncert befogadója a rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz templom, ahol a fellépés alatt kiteszik a perselyt, amelybe mindenki lehetősége szerint dobhat be pénzt. Idén 124 ezer forint gyűlt össze ily módon, ám a koncert végén még befutott egy későn érkező nénike, aki csak azért jött, hogy a maga adományát leróhassa. Így ő még egy ezressel toldotta meg az amúgy is szép összeget.

Ezúton is köszönjük minden kedves adakozó nagylelkű segítségét!

Marsi Anikó és Palik László az RTL Klub A Széf című vetélkedőműsorában Marsi Anikó és Palik László az RTL Klub A Széf című vetélkedőműsorában

Fotók: © RTL Klub

Nyereményből adomány

2008. november 18.

Csaknem másfél millió forintot ajánlott fel alapítványunknak a Marsi-Palik házaspár.

Marsi Anikó és Palik László az RTL Klub A Széf című vetélkedőműsorában 2.820.000 forintot nyert, és ennek felét, tehát 1.410.000 forintot kapunk mi. Az összeg másik része a siófoki kórházé lesz. A kereskedelmi csatorna legnépszerűbb műsorvezetője és a dakaros versenyző ugyanis jó pár hónapja a Balaton partjára tette át székhelyét a fővárosból, mivel ott nyugodtabb környezetet tudnak biztosítani kisfiuk, Vilmos számára.

A nyereményünket teljes egészében jótékonysági célra ajánlottuk fel. Amikor megnyertük az összeget, Lacival egymásra néztünk, és mindketten arra gondoltunk, hogy nem tartjuk meg a pénzt, inkább egy az egyben felajánljuk egy nemes célra. Így végül a siófoki kórház, valamint a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kapja meg, fele-fele elosztásban - mondta Marsi Anikó.

Döntésükben talán az is közre játszhatott, hogy a Fókusz szőke sztárja jelenleg második gyermekét várja, a negyedik hónapban jár. De bármi is volt a motiváció, köszönjük nekik!

Morpho Communications

2009. május 11.

Hazánk vezető technológiai kommunikációs ügynöksége vállalta, hogy népszerűsíti alapítványunk tevékenységét, nagyobb publicitást biztosítva az elektronikus és nyomtatott sajtóban egyaránt.

A Morpho Communications tevékenységének köszönhetően máris több, frissiben megjelent anyag olvasható, illetve hallgatható meg a Sajtótükörben. Hálásan köszönjük segítségüket, amely lehetővé teszi, hogy mind szélesebb körben váljon ismertté a tíz éves Gyermekrohamkocsi és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat.


Az adomány csekkmásolatával László Endre Márton alapító, az autó kulcsát átveszi Dr. Szűcs Andrea kuratóriumi elnök, és mindkettőt átadta László Tamás, a C&A Mode Kft. ügyvezetője Bartos György gépjármű-technikai szakértőnk legyőzi az első akadályokat az Arena Plazában Az új gyermek-mentőorvosi kocsi a C&A Arena Plaza-beli üzlete előtt

Kapcsolódó cikkek

C&A Mode Kft.

2008. december 18.

Karácsony alkalmából a C&A áruházlánc 66 ezer eurós támogatást nyújtott alapítványunknak egy új gyermek-mentőorvosi kocsi megvásárlásához.

Az autó egy Ford Ranger 2,5TDi terepjáró, amelyet egy közönséges pickupból alakított át a Fumu Autoelektro Bt. minden akadályt leküzdő mentőautóvá: felszerelték csörlővel és vonóhoroggal is, hogy a legmostohább körülmények között is eljusson a bajba került gyermekekhez. A különleges járműre azért van szükség, mert ez váltja le hasonló típusú, de régebbi évjáratú társát Miskolcon, ahol az ország első vidéki gyermekmentőjeként működik.

Az "új családtag" avatása a budapesti Arena Plazában zajlott, ahova beállni sem volt gyerekjáték a majd öt méter hosszú autócsodával. De megérte a fáradság, mert így az ünnepi ajándékozási lázban az áruházat ostromló vásárlósereg is megcsodálhatta.

A karácsonyi megajándékozottak kiválasztásakor azért esett a választás a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra, mert annak budapesti gyermekrohamkocsija már 1999 óta sikeresen működik, és több ezer életveszélyes állapotú kisgyermeket mentett meg - mondta el az autó átadóján László Tamás, a C&A hazai ügyvezetője.

A tizenhat európai államban összesen 6 milliárd eurós forgalmat bonyolító divatcég egyébként a többi térségbeli országban is nagy összegű adománnyal segít több közhasznú szervezetet, mint például a nemzetközileg ismert Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt Szlovákiában és Szlovéniában, vagy a Licht ins Dunkel (Fényt a sötétségbe) Alapítványt Ausztriában.


TELE Systems Electronic Hungary Kft. és Nav N Go Kft.

2008. december 18.

Navigare necesse est. Pompeius ókori latin mondásának első felét alighanem mindenki ismeri. De a mondat így folytatódott: vivere non est necesse. Vagyis navigálni muszáj, élni nem. Nekünk, mentőknek viszont mind a kettő egyformán fontos. Márpedig hajnali kettőkor megtalálni egy olyan utcát, amely nincs rajta a térképen és egyetlen tábla sem jelzi, hogy melyik is az - nem kevés szerencsén múlik. Ráadásul sürgős riasztásnál minden perc számít.

A "Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció keretében most GPS-készülékekkel látták el alapítványunk teljes mentőflottáját. A felajánló TELE Systems műholdas helymeghatározó készülékei és a rajtuk futó iGO 8 márkanevű 3D-navigációs szoftver nagy segítséget jelent majd a súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek mentésében és szállításában, hiszen hamarabb érkezhet meg hozzájuk a szakszerű segítség.

A két cég szokatlanul gyorsan és pozitívan reagált megkeresésünkre. A szoftverfejlesztő Nav N Go nemcsak rábólintott, hogy ingyen rendelkezésünkre bocsátja termékeit, hanem rögtön támogató partnert is keresett, és segítségével így a hardver elemekért sem kellett fizetni. Egy hét sem telt bele, és máris kezünkben, sőt mentőautóinkban lehetett az új navigációs rendszer.

A TELE Systems a hazai navigációs piac viszonylag új szereplőjeként csatlakozott a jótékony akcióhoz. Úgy éreztük, ha az általunk forgalmazott GPS-eszközök jó szolgálatot tehetnek az életmentésben, akkor mindenképp fel kell ajánlanunk segítségünket. Valószínűnek tartom, hogy a jövőben további hasonló akciókban is rész veszünk - mondta Bauer Izabella, a cég értékesítési menedzsere.

A hazai fejlesztésű iGO 8 egyébként az év legjobb navigációs szoftvere címet nyerte el, megalkotóját, a Nav N Go Kft.-t pedig Az év innovációja 2008 díjjal tüntették ki. A hangnavigálás és a pontos útmutatás mellett a környező házak, nevezetes épületek élethű látványa is segíti a sofőrök tájékozódását. A legnagyobb segítség persze maga a felajánlás.

A Nav N Go Kft. már több ízben segítette navigációs eszközök adományozásával a mentőszolgálatok munkáját, így ez a fajta támogatás részünkről immár hagyományosnak mondható. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezekkel a készülékekkel segíthetünk a mentőknek abban, hogy időben érkezzenek meg a megadott helyre, hiszen a gyorsaság életet menthet - mondta Kőhalmi Krisztián, a cég kreatív igazgatója.

A "Navigáció a gyors segítségért" elnevezésű segélyakció 2006 szeptemberében indult a Kisalföld című napilap problémafelvető cikke nyomán. Az írás azt taglalta, hogy gyakran gondot okoz a mentőknek és tűzoltóknak, hogy odataláljanak a segélykérő címére, mivel a papírtérképek nem tartalmazzák az újonnan épült utcákat és a kisebb földutakat. Az ennek nyomán indult kezdeményezés arra hivatott, hogy az életmentést végző mentőket és tűzoltókat, illetve a rendvédelmi szerveket korszerű GPS-navigációs készülékekkel lássa el, hogy gyorsabban tudjanak segíteni a bajba jutottakon. Az akció keretein belül eddig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye, valamint Orosháza és Gyomaendrőd segélyszerveit sikerült felszerelni navigációs eszközökkel, legutóbb pedig az Országos Mentőszolgálat és a debreceni különleges mentőcsapat kapott műholdas helymeghatározó berendezéseket.


Dr. Szűcs Andrea átveszi Takács Hajnalkától a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karának plüssállat-adományát Több száz kis állat foglalta el a gyermekrohamkocsit Kis gyereknek nagy maci

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat

2008. december 20.

Mackók, nyulak, raptorok és ogrék! Ha már unjátok Gazditokat, és új kihívásokra vágytok, csatlakozzatok a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermek-rohamkocsijának legénységéhez! A kalandokon túl új barátokra tehettek szert, és beteg gyermekeknek segíthettek.

Így szólt a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar hallgatói önkormányzatának a felhívása, amely alig egy hónapja született. Hagyományos plüssgyűjtő akciójukkal idén alapítványunk gyermek-rohamkocsiját, illetve ezáltal a mentőellátásban részesülő gyermekeket támogatták. Az eltelt idő alatt több száz, ilyen-olyan színű, szőrű, méretű és fajtájú állat vagy más szerzet gyűlt össze. Bálnától a zsiráfig.

A népes állatseregletet a HÖK részéről Takács Hajnalka adta át alapítványunk elnökének a Markó utcai mentőállomáson, ahol a gyermekrohamkocsi a szabadidejét tölti. A stílszerű átadás keretében a szőrmókok megrohamozták a mentőautót, és egy rövid ideig birtokba is vehették. A játéknak sajnos az vetett véget, hogy megszólalt az ügyeleti telefon: egy kis beteghez kellett elsietni.

Alapítványunk vezetősége és személyzete ezúton szeretné megköszönni a gyűjtést. Ígérjük, hogy a nagylelkű adományok célba érnek, és új kisgazdáiknál nagyon jól fogják magukat érezni.


Az elárverezett labda Szebeni István tévériporter-műsorvezető A 140 hektáros TóPARK makettje László Endre Márton, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat alapítója és Berta Zsolt, a Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt. vezérigazgatója az adomány átadásán

Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt.

2008. november 22.

Értékes autogramok

Félmillió forintos adományt kaptunk a Budapest nyugati kapujában épülő TóPARK lakó- és irodakomplexum fejlesztő cégétől. Az összeg az általuk megszervezett focikupán résztvevő híres sportolók és közéleti személyiségek kézjegyével ellátott labda elárverezéséből folyt be.

Az április 12-én tartott TóPARK Football Cup résztvevői egy célért rúgták a labdát: hogy segítsenek a gyermekeken. A számos sztárból és sztársportolóból álló csapatok tagjai aláírtak egy labdát, amit licitre bocsátottak. A játékosok között olyan hírességek voltak, mint Martinek János kétszeres öttusa olimpiai bajnok, Illés Béla, az MTK egykori 64-szeres válogatottja és háromszoros gólkirálya, vagy Szebeni István, aki akkor még a TV2 színeiben játszott, jelenleg pedig a Duna TV Híradóját vezeti.

Mindnyájan szívünkön viseljük a beteg gyerekek sorsát. A pályán ellenfelek vagyunk, de ebben a dologban közös célért harcolunk, ugyanis a TóPARK Football Cupon eldöntöttük, hogy pénzt gyűjtünk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak. Persze nem egyszerű kiválasztani, hogy melyik egyesületnek, szervezetnek segítsünk, de sok jót hallottunk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatról, ezért esett rájuk a választás. Nekem is van személyes érintettségem az ügyben, ugyanis egy éve épp az egyik közeli ismerősömnél voltam, amikor a kisfia rosszul lett, és bizony ha nem szállították volna szélsebesen a kórházba, szegény ma már nem élne? - indokolta a választást a médiaválogatottban játszó tévés.

Az M1, M7 és M0 háromszögében elhelyezkedő Margitsziget-méretű tó mellé tervezett, Közép-Európa legnagyobb ingatlanfejlesztéseként számon tartott TóPARK beruházója az árverésből befolyt összegről az átadó ünnepségre nagyméretű csekket készített, melynek szövege a következő:
A Walker and Williams Investment Group Hungary Zrt., a TóPark fejlesztője 500.000,- Ft felajánlásával járul hozzá a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat budai agglomerációban végzett lelkiismeretes munkájához, hogy ezúton fejezze ki elismerését és tiszteletét az embert próbáló, alázatos szakma képviselői előtt.

Az elismerést és az adományt egyaránt köszönjük, azt a gyermekrohamkocsi felszerelésére fordítjuk.


Pataki Mátyás, a Lambda Systeme ügyvezetője félmillió forintos adományt ad át az augusztus 20-án összetört gyermekrohamkocsi újjáépítésére

Lambda Systeme Kft.

A Lambda Systeme Kft. 500.000 forinttal járult hozzá a 2008. augusztusában balesetet szenvedett gyermek rohamkocsi helyreállításához.

Az ünnepélyes átadás az ütközésben totálkárosra tört Volkswagen Kraftert helyettesítő új alváz átvételekor történt meg a VW haszongépjármű telepén.

A cég által meghirdetett pályázaton tizenhárom, gyermekek számára hasznosuló projekt nyert el támogatást, összesen 5,1 millió forint értékben. Ezek sorában ítélték alapítványunk kezdeményezését is támogatandónak.

Idén a karácsonyi ajándékozásra szánt összeget fordítják jótékony célra, így ajándék gyanánt a támogatott beruházásokról készített albumot adják partnereiknek.


Az elárverezett labda Szebeni István tévériporter-műsorvezető A 140 hektáros TóPARK makettje

Munkába állt Magyarország legkorszerűbb Gyermekrohamkocsija

2007. április 6.

Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy megvásároltuk második, saját tulajdonú rohamkocsinkat! A 22 millió forintos csúcsminőségű rohamkocsi beszerzése a Castrol Hungária Kft. 10 millió forintos adománya nélkül nem valósulhatott volna meg.

Az új Gyermekrohamkocsi nagyobb belső térrel és erősebb motorral rendelkezik elődjénél. A súlyos, sokszor életveszélyes állapotú gyermekek ellátása így korszerűbb körülmények között, kényelmesebben történik majd. Az orvosi felügyeletet és "intenzíves" környezetet igénylő lélegeztetett kisgyermekek szállítási feltételei is jelentősen javulnak. Az új Babakocsink elődjéhez hasonlóan az OMSZ kötelékében szolgál. A korábbi járművünket tartaléksorba tesszük, így biztosítva a 24 órás Gyermekrohamkocsi szolgálat folyamatos, magas technikai szintjét. Ezzel egyidejűleg az eddigi tartalék Babakocsink, az OMSZ öreg GHD-ja, végleg nyugdíjba vonul.

A hivatalos átadó ünnepségre a Hajógyári Szigeten került sor, melyet szponzorunk, a Castrol Hungária Kft. tartott.

Ezúton is nagyon köszönjük a Castrol Hungária Kft.-nek a nagylelkű támogatást!

Pannon GSM Távközlési Zrt.

A Pannon 2003 óta folyamatosan átvállalja a szolgálat 5 mobiltelefonjának éves kommunikációs költségét, mellyel hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekrohamkocsi hatékonyan működhessen.

Ezúton is köszönjük támogatásukat.


Fénykép az új mentőautóról

Waberer's Csoport

A Waberer's Csoport 20 millió forintos adománnyal támogatta alapítványunkat, amelyből megvásárolhattuk Európa legkorszerűbb mentőgépkocsiját. Az új gyermekrohamkocsi 2004. áprilisában állt szolgálatba, felváltva ezzel a korábbi, kiöregedett gyermekrohamkocsit. A Waberer's csoport kiemelkedő adománya jelentősen javította a gyermekmentés minőségét. Az új mentőgépkocsi átadására a Mercedes-Benz hazai forgalmazójának szalonjában került sor.

Alapítványunk ezúton is köszöni a Waberer's Csoport nagylelkű adományát!


Magyar Fejlesztési Bank Rt.

A Magyar Fejlesztési Bank Rt. 10 millió forinttal támogatta Alapítványunkat. A támogatás célja, hogy a Budapesten már jól bevált gyermekrohamkocsi mintájára segítsük a vidéki gyermekmentést. Alapítványunk a támogatást az észak-magyarországi régióban beindítandó gyermek-mentőorvosos kocsi felszerelésére fordítja. A támogatást ezúton is köszönjük szépen!


Fénykép a LifePak 12 eszközről

OTP Fáy András Alapítvány

Az OTP Fáy András Alapítvány 5 millió forinttal támogatja a Gyermekrohamkocsi műszerparkjának bővítését. Azon belül is egy új EKG-Defibrillátor készülék megvásárlásához nyújtott nagylelkű támogatást. Az Alapítványunk a támogatást a Fáy András Alapítvány pályázati rendszerében kapta meg, amelyet jó szívvel ajánlunk minden civil szervezet szíves figyelmébe.

Ezúton is köszönjük, hogy részt vehettünk a pályázaton és munkánkat támogatásra méltónak találták.


AmCham Foundation

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara magyarországi szervezete évek óta sikeresen működtet egy alapítványt, amely minden évben pályázati rendszerben támogatja a hazai civil szervezeteket.
2004 év végén harmad magával alapítványunk nyerte el az AmCham Foundation közel 3 millió forintos támogatását, amelyből egy Newport HT50 típusú lélegeztető gépet vásároltunk.
Minden évben más és más szervezet részesül támogatásban, ezért valamennyi hazai civil szervezetnek figyelmébe ajánljuk az AmCham Foundation nyújtotta pályázati lehetőséget.

Nagylelkű adományukat ezúton is köszönjük!


Eurest Kft.

A Gyermekrohamkocsin szolgálatot teljesítő személyzet ízletes és bőséges ebédjét az Eurest Kft. biztosítja. Nagyszerű adományukat köszönjük szépen!


Vízhordó Bt.

A Gyermekrohamkocsin szolgálatot teljesítő személyzet a Vízhordó Bt. kedves adománya révén a nyári melegben mindig friss, hideg ásványvizet ihat, a téli hidegben pedig meleg vizet nyerhet teához, kávéhoz az ásványvíz adagolóból. A szomjoltó adományt hálás szívvel köszönjük!


Fénykép a Gyermekrohamkocsi matricázásáról

Béflex Kft.

A Béflex Kft, járműdekorációs részlege évek óta támogatja alapítványunkat a Gyermekrohamkocsik matricázásával. Az első két kocsin alig volt tennivaló, de a harmadik autónkkal már komoly munkája volt ennek a remek kis csapatnak. A Béflexnek köszönhetően az ország egyik legfeltűnőbb és talán legmeghökkentőbb mentő-külsejével rendelkezik a Gyermekrohamkocsi.
Valamennyi kedves béflexes matricázós, törölgetős, sniccerezős, körbevágós barátunknak köszönjük a több éves, türelmes támogatást!


Aranyág Alapítvány

Az Aranyág Alapítvány 2.7 millió forinttal járult hozzá az új gyermekrohamkocsi üzembeállításához 2004. áprilisában. Az Aranyág - mint a gyermekegészségügy elkötelezett támogatója - mindig is figyelemmel kísérte a Gyermekrohamkocsi munkáját, és az első kérésünkre az alapítványunk segítségére sietett.
Támogatásukat ezúton is nagyon köszönjük!


Hír Televízió Rt.

A HírTV 2004. februárjában nagy sikerű adománygyűjtést szervezett "Szent Márton Jótékonysági Borlicit" címmel. A rendezvény teljes bevételét alapítványunk kapta, amely közel 24 millió forint volt. Az élő adásban az egész ország láthatta amint több mint 800 néző ajánl fel kisebb nagyobb összeget. Alapítványunk ebből a pénzből a vidéki gyermekmentést segíti oly módon, hogy valamennyi OMSZ rohamkocsira gyermekellátáshoz szükséges eszközöket vásárolt. Az eszközök átadása mellett képzést is biztosítunk az OMSZ dolgozóinak.
A HírTV és valamennyi adakozó segítségét ezúton köszönjük!

Kapcsolódó hírt itt talál!


Rotary Sasad Club

A kapott támogatás összege 7.000.000 Ft, amely adomány elengedhetetlenül fontos volt a Gyermekrohamkocsi elindításához. Nagylelkű adományukat köszönjük!


Fénykép a Grand Casino adományozásáról

Grand Casino

A kapott támogatás összege 7.000.000 Ft, amelyből a Gyermekrohamkocsi műszerparkját tökéletesítettük és újítottuk fel. Köszönjük az önzetlen segítséget!

Kapcsolódó hírünket itt találja!


Fénykép a Pannon GSM adományozásáról

Pannon GSM

A kapott támogatás összege 2.600.000 Ft, amelyből a Gyermekrohamkocsi oktatási eszközeit vásároltuk meg. Az újraélesztés gyakorlásához használható fantombabák fontos kellékei a képzéseinknek. Köszönjük támogatásukat!

A sajtóközleményt itt olvashatja el!
Kapcsolódó hírünket itt találja!


Egészségügyi- és Gyermekintézmények Fejlesztéséért Alapítvány

A kapott támogatás összege 1.050.000 Ft, amelyből a Gyermekrohamkocsira néhány fontos, életmentő műszert és eszközt vásároltunk. Köszönjük a segítséget!


Food Express

A Food Express hat éven át minden hétköznap biztosította a gyermekrohamkocsin dolgozó személyzet ebédjét. Nagylelkű és ízletes adományukat köszönjük!

Kapcsolódó sajtómegjelenést itt találja!


McDonald's Magyarország Étteremhálózat Kft.

A Nyugati téri McDonald's étterem évek óta vendégül látja a gyermekrohamkocsi csapatát vacsorára. Finom ajándékukat köszönjük szépen!

eTel Magyarország

A Gyermekrohamkocsi pihenőszobájába bekötött ADSL alapú internet hozzáférést biztosítja az eTel az Alapítványnak. A világhálóval való összekapcsolódás révén hasznosan tölthetjük a kivonulások közti időt. Köszönjük az értékes támogatást!

Kapcsolódó hírünket itt találja!
Kapcsolódó sajtómegjelenést itt töltheti le!


További támogató cégek, szervezetek és magánszemélyek

További támogató cégek, szervezetek és magánszemélyek neveit megtalálja ebben a dokumentumban. (PDF dokumentum* - 84 KByte)

Valamennyiük nagylelkű adományát hálás szívvel köszönjük!

(A pontos összegeket nem tüntettük fel, de ezek az adatok nyilvánosak így érdeklődésre kötelesek vagyunk közölni azokat.)

Copyright © 1998-2016 Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány. Minden jog fenntartva.