Átadásra került Budapest 15. mentőállomása a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat jóvoltából

Az átadóünnepségen öten vágták át a nemzeti színű szalagot
Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Goschler Ádám a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat orvosigazgatója, László Endre Márton a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat alapítója, Dr. Csató Gábor az OMSZ főigazgatója és Kocsis Máté a VIII. kerület polgármestere

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat még többet szeretne tenni a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért, ezért vásárolt és felújított egy ingatlant, amely a Gyermekrohamkocsinak új „otthont” ad, a gyermekmentésnek egy oktatási központot biztosít, továbbá bővíti az Országos Mentőszolgálat budapesti mentőállomásainak hálózatát.

A Józsefvárosban 2015 nyarán megvásárolt 3 szintes, 758 négyzetméteres ingatlan ára 72,5 millió forint volt, melynek felújítására további 90 millió forintot költöttek. A háromállásos mentőgarázs felépítésével további 130 négyzetméterrel nőtt az ingatlan hasznos alapterülete.

A nyitott garázsajtók előtt állnak a sajtó munkatársai és az átadóünnepség résztvevői.

Az alapítvány fő célja, hogy a 18 év alatt megszerzett tapasztalataikat, szaktudásukat átadhassák bajtársaiknak, továbbá a gyermekellátásban dolgozó kollégáiknak, házi gyermekorvosoknak, szakorvosoknak. Így került az épület alagsorában kialakításra a Gyermekmentési és Oktatási Központ működéséhez szükséges előadóterem.

Ezen a szinten használhatják a mentőállomás dolgozói a számukra kiépített rekreációs helyiséget és szociális blokkot is.

A földszinten működik a Józsefvárosi Mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat 18 éven át biztosította a Gyermekrohamkocsi helyét a Központi Mentőállomáson, most pedig az alapítvány kínálta fel az új mentőállomás használatát az Országos Mentőszolgálat kivonuló egységeinek.

A Józsefvárosi Mentőállomás táblájának leleplezése
László Endre Márton a Szent Márton Gyermekmentőszolgálat alapítója, és Dr. Csató Gábor az OMSZ főigazgatója

Külön pihenőszobák és egy rendkívül modern konyha áll rendelkezésére a 24 órában szolgálatot teljesítő Gyermekrohamkocsi csapatának, az esetkocsi és mentőgépkocsi személyzetének, továbbá a feladataikat mentőmotorral ellátó bajtársaknak.

Az első emeleten 4 vendégszoba kialakításával szeretne az alapítvány még kedvezőbb feltételeket biztosítani az oktatásokra vidékről érkező mentődolgozók számára.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat a 162,5 millió forintos beruházást a lakosság adó 1 %-os felajánlásaiból valósította meg. Ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatásért, továbbá felhívni a figyelmet az adó 1 %-áról történő rendelkezés fontosságára.

Külön köszönettel tartoznak a beruházást támogató vállalatoknak is, főként a Lambda Systeme Kft.-nek.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt