Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány

Navigációs menü

Navigációs menü átugrása

Ön itt van: Főoldal > Vendégkönyv

Linkek

A következő honlapok megtekintését szeretettel ajánljuk mindenkinek.

Országos Mentőszolgálat banner
Gerrit van Gennep bannere
Gerrit van Gennep, holland paramedikus látványos linkgyűjteménye az európai mentőszervezetekről:
http://www.ambulance.startbewijs.nl

Mentőszervezetek és kapcsolódó témák magyar nyelvű gyűjteménye:
http://eletmentes.lap.hu

Akik nem tudnak betelni a kéklámpa látványával, azoknak ajánljuk a magyarországi megkülönböztető jelzéssel ellátott közúti járművek teljes tárházát:
http://policecars.fw.hu

Maár Csaba lelkes mentő-tűzoltó barátunk látványos honlapja a hazai mentésről.:
http://gportal.hu/portal/paramedic/

Vendégkönyv

A Gyermekrohamkocsi csapatának a legnagyobb öröm és elismerés az, amikor a gyógyult kisbeteg vagy szülei köszönik meg a segítségnyújtást. Nagy becsben tartjuk azokat a leveleket, e-maileket amelyekben ilyen köszönet érkezik hozzánk. Büszkék vagyunk rájuk és örömmel teszünk közzé most néhányat.

Kérjük írják meg véleményüket munkánkról, honlapunkról. Szívesen várjuk javaslataikat, észrevételeiket a gyermekmentés ügyével kapcsolatban is. Leveleiket a vendégkönyvünkben tesszük közzé.

Írásaikat várjuk hagyományos postacímünkön vagy a következő e-mail címen:

vendegkonyv@gyermekrohamkocsi.hu

* Levélíróink vezetéknevét - írásos felhatalmazás hiányában - csak rövidítve tesszük közzé, a betegjogok védelme érdekében.

Felsőpakony, 2013. május 23.

Tisztelt Kuratórium!

Ezúton szeretnénk megköszönni Önöknek a 2013.05.12-én megrendezett jótékonysági gyermeknapon nyújtott segítségüket. Az alapítványhoz tartozó rohamkocsi és annak személyzetének az egész napos közreműködése és bemutatója a nézőközönség számára nagy örömet szerzett, ezzel fényesítve programunk minőségét.

Tisztelettel megköszönjük, hogy a rendezvényünkön részt vettek.

Tisztelettel:

Kocsis Imre, Kovács Zoltán

2012. december 18.

Tisztelt Gyermekmentők!

December 8-án szombaton éjjel a 2 éves kislányomhoz kellett a Gyermekmentőt hívni, Dr. Goschler Ádám és Boldizsár Attila látták el és tájékoztatás után szállítottak minket a Heim Pál Kórházba, agyrázkódás gyanúja miatt megfigyelésre. Akkor nem volt alkalmam megköszönni nekik és a Gépkocsivezető úrnak figyelmüket, türelmüket és azt a kedvességet ahogyan a kislányomra odafigyeltek. 2 nap után hazaengedtek minket, azóta minden rendben van, panaszmentes. Hálásan köszönöm, és további sikereket kívánok munkájukhoz! Nekik és a Szent Márton Gyermekmentő összes Munkatársának kellemes karácsonyi ünnepeket és örömökben gazdag Boldog Új Évet kívánok!

Szeretettel gondolok Önökre, köszönettel:

Egy édesanya
Fné T. Bernadett

2012. november 30.

Tisztelt Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat!

Ezúton szeretnénk megköszönni gyors és hatékony segítségüket a szénmonoxid mérgezést elszenvedő gyermekünk Zsombor nevében. Hálás köszönet jár minden dolgozójuknak akik ilyen profin intézték a mentési munkálatokat. Gyermekünk már teljesen egészséges, túl van minden megpróbáltatáson.

Köszönjük!

Petra, Panna, Zsombor, Luca, Ildikó, Péter

2012. szeptember 22.

Kedves Gyermekmentők!

Két napja az éjszaka közepén arra ébredtünk, hogy két éves Luca lányunk fulladozva, ugatva köhög, rosszul van. Azonnal felismertem, hogy kruppos és sürgős orvosi segítségre van szüksége. A Mentők központi számát hívtam és az Önök mentőkocsija érkezett hozzánk Óbudára, szinte perceken belül. Két férfi és egy doktornő, sajnos a nevüket nem tudom. Mindannyian nagyon kedvesek és nyugodtak voltak, gyors és profi segítséget kaptunk. A doktornő részletes felvilágosítást adott a betegségről, annak elsősegélyéről és várható lefolyásáról is. Ezen kívül mind szívesen dajkálták a menet közben felébredő öt hónapos kistestvért, miközben a férjem a beteg "nagylányt" nyugtatta én pedig sietve összedobtam a kórházi pakkot.

Jó hírünk: Luca két napot töltött a Bethesda Kórházban, sokat javult, jó kedélyállapotban van, ma délután hoztuk haza. Felkészültem rá, hogy ez a betegség többször is előjöhet még nála a kisgyermekkorban, de egy cseppet sem aggódom emiatt. A doktornő és a kórházi kezelőorvos is elmagyarázták nekem a teendőket hasonló esetekre. Ha pedig újra súlyosabb állapotba kerül a kislányom, tudom, hogy van, akire tényleg számíthatunk.

A családunk nevében szeretném megköszönni munkájukat, hálásan gondolunk Önökre!

Szeretettel:

H. Gabriella (T. család)

2012. február 8.

Kedves Rohamkocsi Személyzet!

Néhány nappal ezelőtt kislányunkat az Önök segítségével vihettük a Heim Pál Gyermekkórházba, aki azóta jól van, már itthonról írom levelem. Hatalmas megnyugvást jelent számomra, hogy van még az országban olyan ember (ezek szerint több is), aki ismeri az önzetlenség és a hivatástudat fogalmát. Jó volt látni, hogy a profizmus, a rátermettség és az emberség járhatnak kéz a kézben!

Sok sikert kívánok a további munkájukhoz, Isten legyen Önökkel!

Egy anya

2011. december 27.

Kedves Mentősök!

Egy internetes fórumon a napokban kérdeztem rá, hogy mi van a 603-as Gyermekrohamkocsival és rá egy napra már testközelből tapasztalhattam meg, hogy a 603-as megy, működik, él, hála Istennek.
December 25-én öcsém kislánya epilepsziás rohamot kapott Bp-től nem messze, de vidéken. Máskor is előfordult nála, de ez nem az a görcsös roham, hanem elernyed, elréved a tekintete, de pár perc múlva, mintha mi sem történt volna, semmi baja. Azt mondták az orvosok, hogy ilyenkor nem kell csinálni semmit, ott lenni mellette, nehogy félrenyeljen stb. Én viszont még nem láttam ilyet és a mentősnek készülő lányom is azonnal mondta hogy gyerünk a kocsiba, szaladjunk be vele a kistarcsai kórházba. És milyen jó gondolat volt. Mire odaértünk még mindig nem jött vissza a normális állapotba, ott az orvosok elkezdtek neki görcsoldókat adni, mert addigra, most először be is görcsölt. Már hívták is a Gyermekrohamot oda kórházba, mert az állapota életveszélyessé vált. Mire a Gyermekrohamkocsi megérkezett, pedig nagyon gyorsak voltak, sikerült kihozni a görcsből. Köszönet a kistarcsai kórház dolgozóinak, én még ilyen rohanást nem láttam, ahogy jöttek le az emeletről a sürgősségire az orvosok. Nekik köszönheti a kislány az életét. És persze a Gyermekrohamkocsi személyzetének, akik a 603-assal szerintem tíz perc alatt kiértek a belvárosból. Minden hálám és tiszteletem az Övék. Kint álltam a kórház belső udvarán és olyan megnyugtató volt meghallani, ahogy közeledik Gyermekrohamkocsi és amikor megláttam befordulni a kórház udvarára már tudtam, hogy nem lehet baj. Az a kedves ősz hajú doktornő jött a kocsival, aki egyszer volt a TV-ben. Már akkor is csodálattal néztük elhivatottságát, de most is bizonyította, hogy ez az élete. Az I. számú gyermekklinika intenzívosztályára vitték, ahol a doktor úrnak és az ápolóknak is nagyon nagy hálával tartozunk, az emberséges viselkedésért. Köszönünk Nekik is mindent. Öcsém felesége megkérdezte a doktor urat, hogy Önnek van gyereke? Erre Ő azt válaszolta, hogy Ők itt mind az én gyerekeim. Megható pillanat volt. A kislány már jól van, beszélget az ápolónőkkel, köszönjük mindenkinek, aki segített megmenteni.
Köszönöm szépen, hogy volt türelmük elolvasni a levelet és kérem adják át köszönetünket a december 25-én este a 603-ason szolgálatban lévő személyzetnek. Köszönjük Nekik is, hogy megmentették ennek a kilenc éves kislánynak az életét.

További munkájukhoz, kitartást, erőt, és jó egészséget kívánok.

Maradok továbbra is tisztelőjük és boldog vagyok, hogy egy olyan kislányt nevelhetek, aki hamarosan Önök közé fog tartozni.

Üdvözlettel és köszönettel,,

Németh András Bp

2011. május 19.

Tisztelt Gyermekmentők!

A nevem Terdik György, a Vámospércs- Nyíradony Köztestületi Tűzoltóság Parancsnok helyettese vagyok.
Az elmúlt Szombaton, Nyíradonyban egy közlekedésbiztonsági rendezvény keretében mentési gyakorlatot hajtottunk végre.
A szimulált eset szerint, apa és gyermeke szenvedett közlekedési baleset következtében, súlyos sérülést.
A mentési feladatot együtt végeztük, a Debreceni Mentők esetkocsiján szolgálatot teljesítő személyzettel, valamint a Szent Márton Gyermekmentő Alapítvány debreceni csapatának tagjaival.
A lelkes közönség feszülten figyelte azt a szakértelmet, amivel a társszervek együttműködve végrehajtották a feladatot.
A mentősök, és az Önök csapatának tagjai, a legpontosabb tervezéssel, manapság csak kevés helyen tapasztalható precizitással, azt a "hátborzongató" érzést idézték a nézők számára, mintha valós eset szemtanúi lennének.
A munkatársaim, és én is, a maximális elismeréssel szeretnénk nyilatkozni a csapatok munkáját illetően. Kívánjuk azt, hogy minden bajba jutott ember segítségére, ilyen felkészültséggel, és odaadással rendelkező munkatársak vonuljanak.
Feleségemmel, az adóbevallás időszakában, néhány napja azon gondolkodunk, hogy kinek tudnánk segíteni adónk 1%-nak felajánlásával.
Azt hiszem a látottak, és tapasztaltak alapján a lehető legjobb döntést hozva, Önöket szeretnénk ezzel segíteni!

További munkájukhoz, kitartást, erőt, és jó egészséget kívánok.

Tisztelettel,

Terdik György

2010. május 12.

Tisztelt Gyermekmentő Szolgálat!

Ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket azért a szakmailag, emberileg korrekt, hiteles munkáért, hozzáállásért, amit Önök által megtapasztalhattunk. Kisfiunkhoz, az orrmandulaműtétje után két nappal, orrvérzéshez hívtunk mentőt. A kollégáik szakértelmét - egészségügyi, lélektani értelemben egyaránt - tükrözi az a tény, hogy abból a napból nem csak a rémület emléke maradt meg, hanem az is, hogy baj esetén van segítség, támogatás. Ezt szeretnénk viszonozni azzal, hogy Önöknek ajánljuk fel az adónk 1%-át.

Tisztelettel,

S. Marci és családja

2010. február 28.

Tisztelt Gyermekmentő Szolgálat!

Szeretném köszönetemet és tiszteletemet kifejezni annak a csapatnak, akik 2010. február 24-én 14 óra 40 perc körül, a Madarász utcai gyermekkórházból kisfiamat átszállította a Heim Pál Kórházba CT vizsgálatra. Három és fél éves kisfiam egy emeletes ágy tetejéről esett fejre, és szenvedett koponyacsonttörést. Ezt a kisfiút sírásra görbülő szájjal, félelemmel a szemében tolták be a mentőautóba, és ezt a kisfiút fél percen belül a szakszerű és profi munkának köszönhetően olyannyira feloldották, hogy tátott szájjal, gyakorlatilag fájdalmát és félelmét elfeledvén kíváncsian bámulta a mentőautót és személyzetét. Amikor megérkeztünk a Heim Pál-ba, és a szirénázás abbamaradt, gyermekem halkan, félénk mosollyal az arcán megjegyezte: anya csak villog - miért nem "nínózik"? Ezen kívül a csapatnak még rám, az aggódó édesanyára is gondja volt. Részletes tájékoztatást kaptam a vizsgálat lebonyolításáról, és a felépülés rögös útjáról. Köszönet érte!

És hogy munkájuk mennyire volt eredményes, és életre szóló? Azt mi sem bizonyítja jobban, mint kisfiam első mondata a nagypapájának a kórházi lábadozás alatt: Papa képzeld utaztam mentőautóba, kéken villogott és hangosan így csinált: nínó-nínó-nínó......!

Még egyszer köszönöm segítségüket, szaktudásukat, emberségüket. Egy életre leköteleztek!

Tisztelettel,

N.-Zs. Agnieszka és kisfia N. Roland

2010. február 5.

Tisztelt Gyermekmentő!

Minden tiszteletem és elismerésem az Önöké. Amióta nekem is gyermekem van, sokkal jobban át tudom érezni, milyen lehet egy szülőnek betegnek vagy sérültnek látni a gyermekét. Jó, hogy van kire számítani olyankor. Nem szeretném, hogy egyszer az életben szükségem legyen Önökre, de azt kívánom, hogy minél tovább fenn tudják tartani magukat és ehhez adom én és egész családom 1 %-át, amíg csak lehet. Nincs fontosabb annál, hogy egy ilyen szervezet, mint az Önöké, a legjobb szakemberekkel és a legjobb felszereléssel segítsen a kis betegeken.

Üdvözlettel:

F. Ibolya

2009. május 15.

Kedves Gyermekmentők!

Fanni fényképe

Május 10-én vasárnap a Margit-szigeten drága kislányom leesett a játszótéren egy magas mászókáról. Miután a fájdalomtól nem tudott felállni, kihívtam a mentőket. Csak "legekben" tudok beszélni a telefon után történtekről. 10 percen belül a helyszínen volt a mentőautó, a személyzet maximálisan kedves és udvarias volt. Elmagyarázták, (nem kioktattak) hogy nem is lett volna szabad ilyen esés után megmozdítani a kislányomat, mert nagyobb bajt is okozhattam volna. A zavartság és az ijedtség miatt még a nevüket sem tudtam megjegyezni, de ezúton szeretnék hálás köszönetet mondani áldásos munkájukért.
(A Madarász utcai kórházban utána kiderült, hogy semmi baja nem történt a kislánynak, de milyen a sors, az ultrahang kimutatta, hogy van egy ciszta a bal veséjében, ami folyamatos ellenőrzést igényel.)

Tisztelettel és köszönettel:

G. Zsuzsanna és Cs. Fannika

2009. április 21.

Tisztelt rohamkocsi Személyzet !

J. Andrea vagyok, korábban már kerestem a honlapjukat ahová írhatnék. 2009. február végén két és fél éves kisfiunkhoz, Danihoz hívtuk ki Önöket, mert gyógyszert szedett be pillanatok alatt észrevétlenül. Nagyon meg voltam rémülve, szégyen, de még a mentők telefonszáma sem jutott az eszembe.

Szeretném kifejezni a tiszteletemet, szeretném megköszönni a segítségüket ! Sajnos nem tudom a nevüket azoknak, akik kijöttek hozzánk, idegességemben elfeledkeztem erről. Viszont soha nem fogom elfelejteni azt a napot és a segítségüket, amit tettek értünk. Nagyon szépen köszönöm !

Hála a gyors és igen precíz szakértelmüknek pici fiunk már másnapra jobban volt, és a kórházból is haza engedtek minket. Most ugyanolyan gyors mint a villám, és egészségesen, vidáman jár óvodába.

Nagyon jó egészséget kívánok a gyermekrohamkocsi minden szakemberének, és még egyszer nagyon nagy tisztelettel szeretném megköszönni a segítségüket !

J. Andrea

2009. április 15.

Kedves Mentős bácsik!

Szeretnék köszönetet mondani a segítségetekért!

Emma fényképe

S. Emma, 6 éves kislány vagyok. 2009. március 31-én történt velem egy kis baleset és kificamítottam a könyökömet. Mikor otthon megpihentem, pár perc után már nem tudott anyukám megmozdítani, annyira fájt a karom, ezért mentőt hívott hozzám.

Először nagyon megijedtem a három kopasz bácsitól, de utána megbarátkoztam veletek. A segítségetek nélkül nem bírtam volna bemenni a kórházba, annyira fájt a karom.

Még aznap este megműtötték, 3 éjszakát töltöttem a kórházban, de anyukámnak csak rólatok meséltem.

Ma már jól vagyok, büszkén hordom a "divatos" gipszemet (nézzétek meg Ti is a fényképen) és azt hiszem, soha nem foglak Titeket elfelejteni.

Köszönöm szépen még egyszer a segítséget:
Dr Faggyas Attila doktor bácsinak
Boldizsár Attila mentőápoló bácsinak
és Soproni Péter gépkocsivezető, soför bácsinak

Jó munkát kívánok:

Emi

2009. április 13.

Tisztelt Gyermekmentők!

Fiunkat, Sz. Csongort szállították a Heim Pál kórházba 2009 április 8-án délelőtt a II. kerületből súlyos koponyasérüléssel.

Hálás köszönetünket szeretnénk kifejezni gyors segítségükért, és egyben tudatni a kiérkezett csapattal,hogy Csongor egész jól van,nem kellett műteni.

A napokban lekerül a gépekről, és reménykedve várhatjuk teljes felépülését.

Minél kevesebb de annál sikeresebb bevetést kívánva:

Sz.-V. Katalin , Sz. András

2009. február 3.

Köszönet

S. Piroska vagyok Erdélyből, Gyimesfelsőlokról, és ezúton szeretném köszönetemet és elismerésemet kifejezni az Önök munkájával kapcsolatosan.

Az elmúlt héten Budapesten a három éves kislányom, aki epilepsziás, begörcsölt. A kiérkező gyermekmentők szakszerű, gyors és minket is megnyugtató ellátását szeretném megköszönni.

Továbbá kivánok minden jót, erőt, egészséget, hogy továbbra is ily módon mentsenek-menthessenek gyermekéleteket! MINDEN ELISMERÉSEM, KÖSZÖNJÜK!!!!

2006. április 15.

Kedves Személyzet!

Először is minden elismerésem a honlapjuk professzionalitásáért, ami az egész személyzet megbecsülését, beleértve az ápolókat és rohamkocsi-vezetőket és nem csak az orvosok magaslatba emelését tükrözi.

Sajnos Magyarországon ez még nem általánosítható, hogy nem az egészségügyi teamről , hanem legfőképp az orvosokról esik szó.

Én immár több, mint hét éve élek Ausztria legnyugatibb tartományában, ahol a központi kórház gyermek és neonatológiai intenzív osztályán, intenzív szakápolóként dolgozom. Az osztályos munka mellett mi látjuk el a koraszülött mentést is ügyeletben mentővel vagy mentőhelikopterrel.

A high.tech felszereltség és a tökéletes team mellett bizony fel-fel bukkan a "burn-out" szindróma mindenkinél, ez gondolom 1000 km-re innét keletre sem ismeretlen téma. Mi a professzionális pszichológiai támogatás mellett felpattanunk a mountain bike-ra, vagy éppen önkéntesen egy állatmenhelyen vagy a vadasparkban dolgozunk, önök önkéntesen és gondolom nem horribilis összegért végzik a munkájukat!

Mindannyiuknak sok erőt és kitartást és a munka mellett színvonalas pihentető szabadidőt kívánok!

Szeretettel

Fekete Dóra

2006. április 10.

Tisztelt rohamkocsi Személyzet!

Most találtam meg a honlapjukat, és azt hiszem ( már réges-régen meg kellett volna tennem ) éppen ideje megköszönnöm amit értünk tettek. 10 éves, egészséges gyermekemnek megállt a szíve az iskolában, Ők azonnal hívták a Mentőt, de Bp XVIII. kerületében ( megjegyzem az iskolaudvar alkalmas helikopter leszállásra is) 3 Mentőállomással 10 perces körzetben, nem volt szabad kocsi. Az Önök autója ért ki leghamarabb 40 ( !!!!) perc múlva . Hála Istennek a kiérkező mentőorvosnak ( és személyzetnek) sikerült újraéleszteni, majd a Heim Pál intenzív osztályára vitték. Ott is maximális törődés mellett sikerült levenni 2 nap múlva a lélegeztetőgépről, de sajnos az 5. napon megvakult, lebénult. Ekkor szintén a Gyerekmentő segített: rohanás az OPNI -ba, ahol a főorvos úr maximálisan a gyerekkel volt.

Azt hiszem még nem mondtam, de ezúton szeretném megköszönni: Dr. Székely Edgárnak, és az egész csapatnak akik ottlétükkel azon küzdöttek, hogy visszakapjam a középső gyermekemet.

Köszönet még Dr Szentirmai Csabának, Dr. Kardos Attilának, Dr Kiss Gabriellának a Heim Pálból, valamint Dr. Környei Lászlónak, Dr. Földesi Csabának a Kardiológiai Intézetből, hogy segítettek abban, hogy gyermekem visszakerüljön az ÉLETbe.

Azt hiszem nem tudom elégszer megköszönni azt amit a mi kis családunkért tettek Önök.

Köszönettel:

S. Beáta , H. Ákos

2006. március 2.

Kedves Krivácsy doktor!

Annak a 2 éves kislánynak a szülei vagyunk, akihez február 02-án reggel a XI. ker. Szerelmey utcába jött ki kollégáival, amikor gyermekünk Lilla lázgörcsöt kapott. Eddig nem volt módunk köszönetünket kifejezni segítségükért, Önnek és munkatársainak, ahogy Lillát szakértelmükkel, higgadtságukkal, az egészségügyben ritkán tapasztalható kedvességükkel ellátták. Minket szülőket is megnyugtatott, hogy megérkezésük után gyermekünk állapota perceken belül stabilizálódott a szakszerű ellátásnak köszönhetően. A kórházban megállapították, hogy Lilla a Rota vírustól fertőződött és kiszáradt. 6 napig kapott infúziós kezelést, utána engedtek bennünket haza. Most pár héttel a történés után úgy érezzük, hogy Lilla jól van, kezdi a régi formáját visszanyerni, de a beavatkozások és a kórházi élmények feldolgozása még időbe fog telni.

Ezt az esetet leszámítva Lilla még nem volt beteg. Talán el tudtuk volna kerülni a bajt, ha mi szülők is rutinosabbak vagyunk, valamint azoktól az orvosoktól akikkel kapcsolatba kerültünk körültekintőbb tájékoztatást kapunk. Gondolok az éjszakai ügyeletre, akiket 3x hívtunk fel, és a gyerek állapotának leírása után talán nem azt kellett volna mondaniuk, hogy rajtam anyán szülés utáni pánik van (a második babánk akkor 6 hetes volt).

Ezért éreztük férjemmel fontosnak, hogy ezt a köszönő levelet megírjuk. Ezen túl szeretnénk Önöknek személyesen is viszonozni a lelkiismeretes munkájukat, ha adna rá módot és megadná, hogy erre mikor lenne lehetőségünk, illetve ha ajánlana valamilyen fórumot amely támogatásával leghatékonyabban segíthetnénk a gyermekmentők munkáját.

Köszönettel:

Lilla, és szülei K. Péter / Szilvia

2006. február 2.

Kedves Péter!

Teljesen véletlenül keveredtem a honlapjukra, de olyan őszinte érzéseket váltott ki belőlem AZ Önök által végzett munka, hogy nem tudtam megállni azt, hogy NE fejezzem ki gratulációmat!

Azt kell mondanom, hogy szerencsére nem volt szükségem az Önök szolgálatára, de ennek Ellenére minden elismerésem az Önöké az Önök csapatáé és emberséges munkájuké.

Gratulálok....

Kapcsos Ildikó - Velence

2005. március 4.

Tisztelt rohamkocsi Személyzet!

Ezúton szeretném megköszönni Önöknek, hogy krupp-os gyermekem korházba szállítását elvégezték. Sajnos a helyszínen idegességem miatt valószínűleg elmulasztottam.
Nagyon örülök, hogy nem csak szakmailag látják el a feladatukat magas szinten, hanem a mai rohanó világban emberiességből is "kitűnőre vizsgáztak".

További szolgálatukhoz kívánok sok kitartást és egészséget!

Lernyei Tamás

2005. február 9.

T. Babakocsi!

Gratulálok a munkájukhoz, elért eredményeikhez. Az új babakocsiról mikor lehet adatokat, képeket olvasni-látni az oldalon?

Üdv.

Kovács Attila

Kedves Babakocsi!

Nem tartom valószínűnek, hogy bármelyikőtök emlékszik még rám, de én még mindig emlékszem Rátok és nagyon-nagy örömmel vettem észre barangolásom közepette, hogy milyen szép kis oldalatok van. Úgy látom, (ezen oldal alapján is), hogy a (néha megeröltető) munka mellett is az akkori alaphangulat mit sem változott: nagyon jó kis csapat lehettek most is, s a csapathoz tartozás 'felemelő' érzése most is jellemzi a kis szobát a múzeum mellett.
Remélem mindegyikőtök sora jól megy manapság, s mint munkátokban, mint magánéletetekben boldog szeretet vesz Titeket körül!

Szeretettel egy 'volt kollegától':

Sásdi Attila
(az egyetlen (?) "aranycsiga-díj"-as babakocsis ápoló) :)

Tisztelt 203!

Magam is mentőápoló révén engedjétek meg, hogy munkátokhoz a jövőben is sok sikert és minnél kevesebb vonulást kívánjak.
Minden tiszteletem azoknak a bajtársaknak, akik nap mint nap küzdenek azért hogy láthassuk gyermekeinket felnőni.
Kívánok Nektek szép, békés Karácsonyt valamint sikerekben gazdag Boldog Új Évet!

2004. július 25.

Tisztelt Elnök Úr!

Engedje meg, hogy valamennyi munkatársam nevében megköszönjem az alapítványuk adományát, melyet egy szakmailag nagyon hasznos továbbképzést követően vehettünk át május végén Nyíregyházán dr. Szikszai Andreától. Fáradozásukat ezúton is köszönöm.
Gratulálva eddigi eredményeikhez további sikereket kívánok Bajtársaimmal együtt.

Üdvözlettel

dr Halmai Balázs
mentőszervezet főorvosa

Sziasztok!!!!

Olyan nagyon jó látni, hogy szépül, gyarapszik ez a klassz kis csapat! Nagyon jó volt kezdő tagnak lenni és bár most kiestem a napi rutinból, de egyszer még feltett szándékom, hogy visszamegyek. Büszkén szoktam mondani, hogy én is tartoztam közéjük, a babakocsis macim még most is a visszapillantó tükrön fityeg. Sok puszi és további sikereket és kitartást mindenkinek:

Dr. Szolnoki Niki
ex-babakocsis

Kedves Mindenki!

Nagy öröm volt végignézni a honlapotokat, bocsánatot kérek, hogy csak ilyen késve tettem meg. A munkátokat eddig is nagyra becsültem, ráadásul, még jobban is ismertem, mint a legtöbb ember. De aki ellátogat ide, saját maga is meggyőződhet elhivatottságotokról és a nehézségek ellenére is töretlen lelkesedésetekről.
Nagyon nincs mit hozzátenni. Gratulálok és azt kívánom, hogy a környezeti feltételek változzanak olyan irányban, hogy csak a feladatotokra, ne pedig a körülményekből adódó plusz problémákra kelljen koncentrálnotok. Sok sikert!
És köszönöm az őszinte véleményt a készülékünkről.

Üdvözlettel:

Flórián

Üdvözlöm a 203 honlapját

Amit csináltok, azok is nagyon jók, a honlap pedig azért nagyon jó, mert összefogja a csapatot, meg a kívül állóknak megmutat Benneteket.
Örülök, hogy legalább családomból egy fővel hozzájárulhatok a 203 eredményeihez.
Ha még valamit a szakmai presztízsen is akartok javítani, akkor szedjétek össze a gyermek-oxiológiához szükséges módszertani leveleket, gyermek gyógyszer adagokat egy ablakba.

Gratulálok.

Sirák András
(az öreg, kopasz velencei dr. bácsi)

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat
Közhasznú Alapítvány

Tisztelt Címzett!

Ezúton szeretném kifejezni hálámat és köszönetet mondani
dr. Szentirmai Csaba főorvos úrnak
Doroszlai Richard (ápoló) úrnak
Szirbik László (sofőr) úrnak
akik 2003. augusztus 1-én este 8.20-kor a XVII. kerületi hívásra a felnőtt ügyeleti rendelőben a kisunokám segítségére megérkeztek. A hívás oka egy baleset volt. Szalonnasütés előtti tűzgyújtáshoz a férjem (a nagypapa) egy kevés alkoholt öntött az addig parázsló farakásra, az belobbant és a kicsi Brian alsó lábszárát csúnyán megégette. Első gondolatunk a kerületi mentőszolgálathoz sietni, de nem volt bent mentő így a mellette lévő felnőtt ügyeletnél kértünk segítséget. A mentőhíváson kívül szinte egy jó szóval sem segítettek.

Amikor a várakozásban már a kicsi szinte teljesen kimerült a fájdalmától, megérkezett a segítség Önök által. Olyan megnyugtató volt ahogy a Főorvos Úr és munkatársai az első segítségnyújtást megtették: éreztük, a kis beteggel és édesanyjával együtt, hogy jó kezekben tudhatjuk kicsi kincsünket.

Kívánom, az Isten áldja meg Önöket és továbbra is legyen áldás a munkájukon.

Tisztelettel,

Lassan Lászlóné

Válasz

Kedves Nagymama!

Köszönjük a jókívánságokat és a fényképet is. Örülök, hogy Brian már jól van és büszke vagyok arra, hogy kollégáim ilyen nagyszerűen helytálltak. Remélem a jövőben csak szolgálaton kívül találkozik a Gyermekmentősökkel!

További jó egészséget és sok boldogságot kívánok!
Dr. Gesztes Éva

Kedves Gyermekmentők!

Húsvétkor másfél éves kisfiam kruppos rohamához érkeztek segíteni. Akkor a nagy idegességben nem is tudtam megfigyelni, kik, és honnan érkeztek, csak most, egy tévéműsorban ismertem rá arra a kedves vöröses hajú doktornőre, aki a légzőmaszkot tartotta Gergő arca elé.

Így utólag is köszönöm a segítségüket, végtelen nyugalmukat és kedvességüket, amivel sikerült megnyugtatni a gyereket is, és minket szülőket is.

Gergő egyébként jól van, azóta nem volt hasonló problémánk, reméljük, nem is lesz.

Még egyszer köszönjük a gyors segítséget, sok örömöt, erőt és sikerélményt kívánunk további áldozatos munkájukhoz!

Üdvözlettel,

H. Zsófia
P. Tamás és Gergő

Válasz

Kedves Zsófia!

Köszönjük a jókívánságokat és örülünk Gergő gyógyulásának is. A vörös hajú doktornő Bence Ági, akinek továbbítottam a jókívánságokat.

Üdvözlettel:
Dr. Gesztes Éva
elnök

Szent - Márton Alapítvány
Dr. Gesztes Éva részére

Tisztelt Doktornő !

2002. október 27.-én a kora esti órákban 4 hetes Luca nevű kislányunkat a Madarász utcai Kórházból az Amerikai úti Klinikára szállította az Önök által működtetett mentőautó és személyzete, név szerint dr. Kőhalmi Barbara, Bánki Róbert és Szirbik László, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szakmai és emberi munkájukért, hozzáállásukért.

Kőhalmi doktornő szakmai tudásának és a mentőautó felszereltségének köszönhetően megmentették gyermekünk életét, és addig nem hagytak magunkra bennünket, míg meg nem győződtek arról, hogy már nincs rájuk szükség.

Luca túl van a műtéten, jó általános állapotban van, napokon belül hazavihetjük őt testvéreihez és szeretteihez.

Ezúton kívánunk Önöknek és minden dolgozójuknak nagyon jó egészséget, munkájukhoz sok sikert,

Luca szülei:
É. Zsolt és Zsuzsanna

Válasz

Kedves Zsuzsanna és Zsolt!

Számunkra is rendkívül nagy öröm, hogy Luca ilyen gyorsan felépült! Büszke vagyok a kollégáimra akik ezt a nehéz feladatot magabiztosan és gyorsan megoldották. Külön örülök annak, hogy nem csak szakmából, hanem emberségből is jelesre vizsgáztak. Jókívánságaikat továbbítottam nekik.

Jó egészséget kívánok Lucának az egész csapat nevében:

Dr. Gesztes Éva
elnök

Budapest, 2002. január 18.

Tisztelt 203-asok!

Amit láttam: lelkiismeretesen, becsületesen, önzetlenül és önfeláldozóan végzett munka egy értékét elveszített világban.

Köszönöm, hogy részese lehettem.

Őszinte barátsággal:

Marosi Antal
szerkesztő-műsorvezető

Válasz

Kedves Szerkesztő Úr!

Köszönjük a rólunk készült nagyon szép műsort!

Üdvözlettel:
Dr. Gesztes Éva
elnök

Kedves barátaim!

Elfogott a honvágy és némi szomorúsággal a szívemben konstatáltam, hogy már nem vagyok e csodálatos csapat aktív tagja. Komolyan mondom szomorú vagyok, mert ahogy elnézegettem ezt az oldalt - amely igen szépre sikerült-, meg kellett állapítanom, hogy nagyon sokat fejlődött a társaság. Boldog vagyok és szerencsésnek is mondhatom magam, hogy egy évig veletek lehettem, és talán én is segítettem abban, hogy most itt tart ez a csapat. A megjósolt egy-két hónapos működésből most már több év lett, és remélem a több évtizedig is eljut majd a Babakocsi.

Ehhez kívánok erőt és jó egészséget mindenkinek!

Kelemen Csaba
volt ápoló

Veszprém, 2004. július 23.

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
Dr. Szentirmai Csaba elnök részére

Ezúton fejezzük ki köszönetünket a Veszprém megyei Mentőállomásnak, valamint a Balatonfüredi Heliportnak nyújtott eszköztámogatásért.

Áldozatos munkájukhoz kívánok sok sikert, a további jó együttműködés reményében.
Üdvözlettel:

Dr. Czirner József
Mentőszervezet vezető főorvos

Copyright © 1998-2016 Szent Márton Gyermekmentőszolgálat Közhasznú Alapítvány. Minden jog fenntartva.