Adomány a TELE Systems Electronic Hungary Kft.-től és Nav N Go Kft.-től

Dr. Szűcs Andrea, alapítványunk elnöke átveszi a GPS-készülékeket Bauer Izabellától, a TELE System Electronic Hungary Kft. értékesítési menedzserétől

Tele System és Nav N Go

Navigare necesse est. Pompeius ókori latin mondásának első felét alighanem mindenki ismeri. De a mondat így folytatódott: vivere non est necesse. Vagyis navigálni muszáj, élni nem. Nekünk, mentőknek viszont mind a kettő egyformán fontos. Márpedig hajnali kettőkor megtalálni egy olyan utcát, amely nincs rajta a térképen és egyetlen tábla sem jelzi, hogy melyik is az – nem kevés szerencsén múlik. Ráadásul sürgős riasztásnál minden perc számít.

A „Navigáció a gyors segítségért” elnevezésű segélyakció keretében most GPS-készülékekkel látták el alapítványunk teljes mentőflottáját. A felajánló TELE Systems műholdas helymeghatározó készülékei és a rajtuk futó iGO 8 márkanevű 3D-navigációs szoftver nagy segítséget jelent majd a súlyos, életveszélyes állapotú gyermekek mentésében és szállításában, hiszen hamarabb érkezhet meg hozzájuk a szakszerű segítség.

A két cég szokatlanul gyorsan és pozitívan reagált megkeresésünkre. A szoftverfejlesztő Nav N Go nemcsak rábólintott, hogy ingyen rendelkezésünkre bocsátja termékeit, hanem rögtön támogató partnert is keresett, és segítségével így a hardver elemekért sem kellett fizetni. Egy hét sem telt bele, és máris kezünkben, sőt mentőautóinkban lehetett az új navigációs rendszer.

  • Bauer Izabella elhelyezi a navigációs készüléket az új gyermek-mentőorvosi kocsiban
  • Bartos György, gépjármű-technikai szakértőnk beüzemeli az új műholdas helymeghatározót
    Bartos György, gépjármű-technikai szakértőnk beüzemeli az új műholdas helymeghatározót
  • Az új gyermek-mentőorvosi kocsi

A TELE Systems a hazai navigációs piac viszonylag új szereplőjeként csatlakozott a jótékony akcióhoz. Úgy éreztük, ha az általunk forgalmazott GPS-eszközök jó szolgálatot tehetnek az életmentésben, akkor mindenképp fel kell ajánlanunk segítségünket. Valószínűnek tartom, hogy a jövőben további hasonló akciókban is rész veszünk – mondta Bauer Izabella, a cég értékesítési menedzsere.

A hazai fejlesztésű iGO 8 egyébként az év legjobb navigációs szoftvere címet nyerte el, megalkotóját, a Nav N Go Kft.-t pedig Az év innovációja 2008 díjjal tüntették ki. A hangnavigálás és a pontos útmutatás mellett a környező házak, nevezetes épületek élethű látványa is segíti a sofőrök tájékozódását. A legnagyobb segítség persze maga a felajánlás.

A Nav N Go Kft. már több ízben segítette navigációs eszközök adományozásával a mentőszolgálatok munkáját, így ez a fajta támogatás részünkről immár hagyományosnak mondható. Nagy örömünkre szolgál, hogy ezekkel a készülékekkel segíthetünk a mentőknek abban, hogy időben érkezzenek meg a megadott helyre, hiszen a gyorsaság életet menthet – mondta Kőhalmi Krisztián, a cég kreatív igazgatója.

A „Navigáció a gyors segítségért” elnevezésű segélyakció 2006 szeptemberében indult a Kisalföld című napilap problémafelvető cikke nyomán. Az írás azt taglalta, hogy gyakran gondot okoz a mentőknek és tűzoltóknak, hogy odataláljanak a segélykérő címére, mivel a papírtérképek nem tartalmazzák az újonnan épült utcákat és a kisebb földutakat. Az ennek nyomán indult kezdeményezés arra hivatott, hogy az életmentést végző mentőket és tűzoltókat, illetve a rendvédelmi szerveket korszerű GPS-navigációs készülékekkel lássa el, hogy gyorsabban tudjanak segíteni a bajba jutottakon. Az akció keretein belül eddig Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye, valamint Orosháza és Gyomaendrőd segélyszerveit sikerült felszerelni navigációs eszközökkel, legutóbb pedig az Országos Mentőszolgálat és a debreceni különleges mentőcsapat kapott műholdas helymeghatározó berendezéseket.

Kapcsolódó cikkek

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt