Hivatalos adataink

Alapítványunk pontos neve:
Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány
Székhelyünk:
1089 Budapest, Orczy út 32/b.
Adószámunk:
18162785-2-42
Bankszámlaszámunk:
CIB Bank 10700079-26823100-51100005
Alapító:
László Endre Márton
Alapítás dátuma:
1998. március 26.
A kuratórium elnöke:
Emanuele Massimo
A kuratórium további tagjai:
Dr. Goschler Ádám
Dr. Kőhalmi Barbara
László Krisztina
Dr. Tövisházi Gyula
Felügyelő bizottság elnöke:
Mádi-Szabó Zoltán – könyvvizsgáló
Felügyelő bizottság tagjai:
dr. Berki Ádám – ügyvéd
Rádai Miklós
Fővárosi Bíróság bejegyzési száma:
12.Pk.61.230/1997/4
Közhasznúvá válást bejegyző végzés száma:
12.Pk.61.230/1997/7
Nyilvántartási szám:
7067
A Gyermekrohamkocsi működésének kezdete:
1999. április 1.
Kék és sárga színű, kör alakú, rajzolt embléma. Körben az Alapítvány neve és az 1998. évszám látszik, középen pedig egy Konstantin keresztben egy mosolygó gyermekarc.
Alapítványunk hivatalos emblémája
Egy rajzolt oroszlán, aki futás közben a feltartott jobb mancsában egy kéklámpát fog. Kék sörénye és kék színű pólója van, rajta az Alapítvány emblémájával.
Alapítványunk kabalafigurája:
Mentő Márton

Okiratok

Gazdálkodási adataink

Személyi jövedelemadóból felajánlott 1% összegek
Adóév Felhasználási időszak Összeg Az összeg felhasználása
2022. 2023.-2024. 163.017.806 Ft Az összeg felhasználása folyamatban.
2021. 2022.-2023. 103.351.358 Ft 2022. év végén megjelent a szülőknek szóló, hiánypótló könyvünk, „Gyermekmentő kézikönyv szülőknek” címmel, mely 10.000 példányban került kiadásra. A mögöttünk álló évben sikeresen megvásároltunk és szolgálatba állítottunk egy vadonatúj gyermek-mentőorvosi kocsit. Megvásároltuk a következő Gyermekrohamkocsink alapjárművét, egy Mercedes-Benz Sprinter alvázat, amelyet májusban küldünk ki Németországba, hogy az év végéig megépítsék belőle a következő gyermekrohamkocsinkat. Továbbra is működtetjük 24 órában a budapesti Gyermekrohamkocsit, napi 12 órában a budapesti KIM egységet, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Folyamatosan tartjuk online „Gyermekmentős szerdák” címmel a mára már akkreditált oktatássorozatunkat, amelyen egy-egy szaktekintély tart előadást csapatunknak és résztvevőinknek. Emellett több, akkreditált szakmai képzést tartottunk elsősorban mentőtiszteknek, illetve gyermekorvosok számára. Mindezek mellett finanszírozzuk egyszerhasználatos orvosi eszközöket és gyógyszereket, továbbá újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását. Működtetjük a Józsefvárosi Mentőállomást, mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is, és kisebb fejlesztéseket is elvégeztünk benne. Nagyobb mennyiségben szereztünk be egyenruhát a mentőszemélyzet részére.
2020. 2021.-2022. 97.528.044 Ft A mögöttünk álló évben sikeresen megvásároltunk és szolgálatba állítottunk egy vadonatúj gyermekrohamkocsit Budapesten és egy gyermek-mentőorvosi kocsit Miskolcon, melyeket felszereltünk a szükséges mentéstechnikai eszközökkel. Továbbra is Működtetjük 24 órában a budapesti Gyermekrohamkocsit, napi 12 órában a budapesti KIM egységet, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Folyamatosan tartjuk online „Gyermekmentős szerdák” címmel a mára már akkreditált oktatássorozatunkat, amelyen egy-egy szaktekintély tart előadást csapatunknak és résztvevőinknek. Emellett több, akkreditált szakmai képzést tartottunk gyermekorvosoknak, mentőtiszteknek. Mindezek mellett finanszírozzuk egyszerhasználatos orvosi eszközöket és gyógyszereket, továbbá újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását. Továbbra is működtetjük a Józsefvárosi Mentőállomást, mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is, és kisebb fejlesztéseket is elvégeztünk benne.
2019. 2020.-2021. 83.958.843 Ft A kialakult COVID-19 helyzet végett fertőtlenítő berendezéseket, védőruhákat, maszkokat vásároltunk. Továbbra is havonta tartjuk online “Gyermekmentős szerdák” címmel a mára már akkreditált oktatássorzatunkat, amelyen egy-egy szaktekintély tart előadást csapatunknak és résztvevőinknek. Működtetjük 24 órában a budapesti Gyermekrohamkocsit, napi 12 órában a budapesti KIM egységet, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Mindezek mellett finanszírozzuk az égési kötszereket, mentőink gyógyszerszükségleteit és az újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását, valamint az egyszer használatos eszközök beszerzését. Továbbra is működtetjük a Józsefvárosi Mentőállomást, mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is.
Megvásároltuk a gyermekrohamkocsi következő cseréihez szükséges alap gépjárműveket. A miskolci gyermekmentő cseréjéhez szükséges alap gépjárműre megcsináltuk a felépítményt (átalakítottuk mentőorvosi kocsivá) és felszereltük a szükséges eszközökkel.
Új orvosi eszközöket, többek között szimulátort, illetve légzőköröket vásároltunk. Nagyobb mennyiségben szereztünk be egyenruhát a mentőszemélyzet részére.
2018. 2019.-2020. 79.860.526 Ft Elindítottuk a budapesti gyermekrohamkocsi cseréjéhez szükséges gépjármű beszerzését. Megvásároltuk a miskolci gyermekmentő cseréjéhez szükséges alap gépjárművet. A szükséges átalakítások után a Gyermekrohamkocsi és a miskolci gyermekmentőorvosi átadójának időpontja 2021-ben várható. Elindítottunk Budapesten még egy KIM egységet, így már 2 mentőautóval sietünk a gyermekek segítségére. Debreceni mentőautónkra is megvásároltuk az MR-kompatibilis lélegeztetőgépet. Bajtársaink és kollégáink képzéséhez beszereztük az elengedhetetlen újszülött újraélesztési fantomot. A kialakult COVID-19 helyzet végett fertőtlenítő berendezéseket, védőruhákat, maszkokat vásároltunk. Továbbra is havonta tartjuk online “Gyermekmentős szerdák” címmel a mára már akkreditált oktatássorzatunkat, amelyen egy-egy szaktekintély tart előadást csapatunknak és résztvevőinknek. Működtetjük 24 órában a budapesti Gyermekrohamkocsit, napi 12 órában a budapesti KIM egységet, a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Mindezek mellett finanszírozzuk az égési kötszereket, mentőink gyógyszerszükségleteit és az újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását, valamint az egyszer használatos eszközök beszerzését. Továbbra is működtetjük a Józsefvárosi Mentőállomást, mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is.
2017. 2018.-2019. 97.618.476 Ft 2 db MR-kompatibilis lélegeztetőgépet vásároltunk a budapesti és miskolci gyermekmentőinkre 11 millió forint értékben, továbbá sürgősségi ultrahangvizsgáló berendezéssel bővítettük a miskolci mentautó felszerelését. Mindhárom csapatunknak lecseréltük a régi, elhasználódott munkaruháját és egységesítettük azokat. Erre közel 9 millió forintot költött alapítványunk. Havi rendszerességgel elindítottuk magas színvonalú mentőtiszt képzéseinket, melyeken az Országos Mentőszolgálat bajtársainak ingyenesen biztosítunk részvételt. ALS csecsemő fantomot vásároltunk képzéseinkhez. Havonta tartjuk “Gyermekmentős szerdák” címmel oktatássorzatunkat, amelyen egy-egy szaktekintély tart előadást csapatunknak és résztvevőinknek. Folyamatosan tartunk csapatunknak további belsős szakmai képzéseket. Működtetjük 24 órában a budapesti Gyermekrohamkocsit, napi 12 órában a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Mindezek mellett csapataink vállalták ismét a nyári időszakban még egy Gyermekrohamocsi működtetését a Balaton északi partján. Továbbá finanszírozzuk az égési kötszereket, mentőink gyógyszerszükségleteit és az újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását, valamint az egyszer használatos eszközök beszerzését. Működtetjük a Józsefvárosi Mentőállomást, mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is.
2016. 2017.-2018. 93.963.331 Ft A Balaton északi partján induló új Gyermekrohamkocsit felszereltük a szükséges életmentő berendezésekkel, egyszer használatos eszközökkel, gyógyszerekkel. Finanszíroztuk a budapesti mellett a balatoni gyermekrohamkocsi működési költségeit, továbbá a miskolci és debreceni gyermek-mentőorvosi kocsijaink költségeit is. 2017. október 2-án alapítványunk jóvoltából átadásra került a Józsefvárosi Mentőállomás, amely egyben Gyermekmentési és Oktatási Centrumként is funkcionál. Az oktatások indításához szükséges fantomokat, eszközöket is megvásároltuk. Továbbá finanszírozzuk az égési kötszereket, mentőink gyógyszerszükségleteit és az újabb mentéstechnikai eszközök vásárlását. Mindezzel együtt pedig fedezzük a napi működés során felmerülő költségeinket is.
2015. 2016.-2017. 132.450.000 Ft Megvásároltuk a Balaton északi partján induló új Gyermekrohamkocsit. Lecseréltük a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsinkat. Folyamatban van a Gyermekmentési és Oktatási Centrum és a mentőállomás kialakítása. Üzemeltetjük a Gyermekrohamkocsit, a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Finanszírozzuk a mentőink gyógyszerszükségleteit, újabb mentéstechnikai eszközöket, égési kötszereket, munkaruhákat vásároltunk.
2014. 2015.-2016. 104.250.935 Ft Elkészült hiánypótló szakmai könyvünk Sürgősségi gyermekellátás címmel, amelyből 4.500 példányt térítésmentesen az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak juttattunk el. Átadásra került az új Gyermekrohamkocsi, melynek részleges finanszírozása is ebből az összegből történt. Alapítványunk megvásárolt egy ingatlant, amely otthont ad a Józsefvárosi Mentőállomásnak és a folyamatos képzéseinknek. Ennek felújítása folyamatban. Mindezek mellett üzemeltetjük a Gyermekrohamkocsit, a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Finanszírozzuk a mentőink gyógyszerszükségleteit, újabb mentéstechnikai eszközöket, égési kötszereket, munkaruhákat vásároltunk.
2013. 2014.-2015. 82.501.230 Ft Szükségessé vált a Gyermekrohamkocsi cseréje. Folyamatosan üzemeltetjük a két vidéki gyermek-mentőorvosi kocsinkat és a Gyermekrohamkocsit, fizetjük az autók lízingjeit. Finanszírozzuk a mentőink gyógyszerszükségleteit, mentéstechnikai eszközöket, égési kötszereket, munkaruhákat vásároltunk. Még nagyobb hangsúly kaptak az oktatások, emiatt készült el hiánypótló szakkönyvünk Sürgősségi Gyermekellátás címmel, amelynek megjelentetését részben szintén ebből az eredményből finanszíroztunk.
2012. 2013.-2014. 80.374.736 Ft Szükségessé vált az Észak-magyarországi régióban működő Gyermek-Mentőorvosi cseréje egy új terepjáróra. Folyamatosan üzemeltettük a Gyermekrohamkocsit és a vidéki Gyermek-Mentőorvosi Kocsikat, fizetjük az autók lízingjeit. Mentés-technikai eszközöket (LifePak15, Intraosszeális tűkészlet, vákum board) és gyógyszereket, égési kötszereket vásároltunk. Továbbképzéseket szerveztünk, laikusoknak balesetmegelőzési oktatásokat tartottunk és részben ebből az összegből került finanszírozásra a Gyermeksürgősségi Kézikönyv.
2011. 2012.-2013. 68.848.000 Ft Új Gyermekrohamkocsit vásároltunk, lecseréltük a régi mentőautót. A két vidéki gyermek-mentőorvosi kocsit folyamatosan üzemeltettük, két tartalékjárművünket karbantartottuk, fedeztük a három mentőegység ellátását, munkaruhákat vásároltunk, mentéstechnikai eszközöket és gyógyszereket vásároltunk, továbbképzéseket szerveztünk, laikusoknak balesetmegelőzési oktatásokat tartottunk, oktatási filmeket gyártottunk.
2010. 2011.-2012. 81.668.200 Ft Debrecenben új gyermek-mentőorvosi kocsit indítottunk, a meglévő mentőautókat folyamatosan üzemeltettük, tartalékjárműveket karbantartottuk. Fedeztük a mentőegységek ellátását, mentéstechnikai eszközöket és gyógyszereket vásároltunk, a mentős kollégákat támogattuk, továbbképzéseket szerveztünk, vidéki mentőegységeknek segítettünk.
2009. 2010.-2011. 88.857.374 Ft A Gyermekrohamkocsi és a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi állandó működését biztosítottuk, a miskolci gépjárművet lecseréltük, a tartalékjárműveket karbantartottuk, fedeztük a két mentőegység ellátását, mentéstechnikai eszközöket és gyógyszereket vásároltunk, a mentős kollégákat támogattuk, továbbképzéseket szerveztünk, vidéki mentőegységeknek segítettünk.
2008. 2009.-2010. 62.786.030 Ft Miskolcon elindítottuk az új vidéki gyermek-mentőorvosi kocsinkat, új mentéstechnikai eszközöket és új gyógyszerkészleteket vásároltunk, gyermeksürgősségi oktatásokat tartottunk, fedeztük a működési költségeinket, a gyermekmentősök továbbképzéseit finanszíroztuk.
2007. 2008.-2009. 28.866.183 Ft Új mentőautót vásároltunk a biztonságos üzemeltetés érdekében, az új, összetört gyermekrohamkocsi alvázát kicseréltük és felépítményét megjavítottuk, a tartalékjárműveket karbantartottuk. Mentéstechnikai eszközöket vásároltunk, fedeztük a működési költségeinket, a gyermekmentősök továbbképzéseit finanszíroztuk.
2006. 2007.-2008. 6.329.677 Ft A Gyermekrohamkocsi folyamatos működését biztosítottuk, új mentéstechnikai eszközöket vásároltunk, fedeztük a működési költségeinket, vidéki mentőegységeket támogattunk és a gyermekmentősök továbbképzéseit finanszíroztuk.
2005. 2006.-2007. 4.953.235 Ft A Gyermekrohamkocsi állandó működéséhez mentéstechnikai eszközöket vásároltunk, a gyógyszereket utánpótoltuk, fedeztük a működési költségeinket, gyermeksürgősségi tanfolyamokat szerveztünk.
2004. 2005.-2006. 13.639.489 Ft A Gyermekrohamkocsi folyamatos működését biztosítottuk, a kocsit korszerűsítettük. Új mentéstechnikai eszközöket vásároltunk, fedeztük a működési költségeinket, vidéki mentőegységeket támogattunk.
2003. 2004.-2005. 2.155.070 Ft A Gyermekrohamkocsit folyamatosan üzemeltettük, mentéstechnikai eszközöket vásároltunk, fedeztük a működési költségeinket, támogattuk a vidéki mentőegységeket gyermeksürgősségi eszközökkel és gyógyszerekkel.
2002. 2003.-2004. 5.765.020 Ft A Gyermekrohamkocsi állandó működését biztosítottuk, gyermekmentéshez szükséges új eszközöket vásároltunk, fedeztük a gyógyszerek utánpótlását, a működési költségeinket.
2001. 2002.-2003. 2.154.800 Ft A Gyermekrohamkocsi folyamatos működéséhez biztosítottuk a szükséges eszközöket és gyógyszereket, az autót karbantartottuk, fedeztük a működési költségeinket.

Kuratóriumi ülések jegyzőkönyvei

Adatvédelem

Adatvédelmi szabályzat