Adó 1%

Az Ön adó 1%-a fontos nekünk! Akkor is, ha Ön szerint az csak pár forint. Ilyen pár forintból több millió forint gyűlik össze minden évben.

Kérjük, töltse le az „EGYSZA” elnevezésű rendelkező nyilatkozatot, amelyben az adószámunk már előre ki van töltve, vagy rendelkezzen a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány javára adó 1%-ának felajánlásával.

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány adószáma:18162785-2-42

Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti a magyar gyermekmentés ügyét!

Mire fordítjuk az adó 1% felajánlásokat?

A Gyermekrohamkocsik és a gyermek-mentőorvosi kocsik működéséhez szükséges anyagi hátteret az adó 1%-ból és adományokból teremtjük elő.

A befolyt adományokat teljes egészében a gyermekmentők működtetésére fordítjuk.

Ebből fedezzük:

A gyermekmentőkön dolgozó orvosok, ápolók és gépkocsivezetők fizetését az Országos Mentőszolgálat fedezi.

Amennyiben kíváncsi, hogy az adományok felhasználása miként történt meg, tekintse meg alapítványunk gazdasági beszámolóit.

Hogyan rendelkezhet az adó 1%-ról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2019. május 20-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2018-as személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2019. május 20-ig benyújthatja:

2018-tól megszűnt a munkáltatói adómegállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatója továbbra is összegyűjtheti az Ön 1+1 %-os nyilatkozatát. Amennyiben munkáltatója útján rendelkezik adója 1+1 %-áról, akkor azt részére legkésőbb 2019. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheti meg. (Fontos, hogy a lezárt borítékon a leragasztás helyén, továbbá a kísérőjegyzéken rajta legyen az aláírása!)

Fontos, hogy a 2019. május 20-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

SZJA-Bevallási határidők 2019.

Tanácsok, hogy valóban jó helyre kerüljön az 1%!

Alapítványunk egyik küldetése, hogy segítsük a felelősségteljes döntések meghozatalát az adó 1 százalékának odaítélésével kapcsolatban.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt