Adó 1 %

Az Ön adó 1 százaléka fontos nekünk!
Segítsen, hogy gyermekmentőinkkel a beteg gyermekek segítségsére siethessünk!

Kérjük, töltse le az „EGYSZA” elnevezésű rendelkező nyilatkozatot, amelyben az adószámunk már előre ki van töltve, vagy rendelkezzen a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány javára adó 1 %-ának felajánlásával.

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány adószáma:18162785-2-42

Köszönjük, hogy adója 1%-ával is segíti a magyar gyermekmentés ügyét!

Mire fordítjuk az adó 1% felajánlásokat?

A Gyermekrohamkocsik és a gyermek-mentőorvosi kocsik működéséhez szükséges anyagi hátteret az adó 1 %-ból és adományokból teremtjük elő.

Az Ön segítségével menthetünk életet! 

A befolyt adományokat teljes egészében a gyermekmentők működtetésére fordítjuk.

Ebből fedezzük:

A gyermekmentőkön dolgozó orvosok, ápolók és gépkocsivezetők fizetését az Országos Mentőszolgálat fedezi.

Amennyiben kíváncsi, hogy az adományok felhasználása miként történt meg, tekintse meg alapítványunk gazdasági beszámolóit.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány adómentesen végzi tevékenységét. Az adó egy százalékos felajánlásokról a 18162785-2-42-es adószám megadásával tudnak rendelkezni alapítványunk javára.

Hogyan rendelkezhet az adó 1 %-ról?

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2024. május 21-ig az szja-bevallási formától függetlenül is megteheti.

Magánszemélyként az idén is dönthet úgy, hogy a megfizetett adójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező egyháznak.

Az 1+1 %-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a személyi jövedelemadó-bevallását hogyan nyújtja be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhet.

A rendelkezést 2024. május 21-ig benyújthatja:

Fontos, hogy a 2024. május 21-i határidő jogvesztő. Ez azt jelenti, hogy ha ezt követően rendelkezik befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról, a rendelkezése érvénytelen és késedelmét igazolási kérelemmel sem mentheti ki.

Az 1+1%-ról rendelkező nyilatkozatán jelezheti azon döntését is, hogy nevét és elérhetőségét (postai, illetve elektronikus levelezési címét) az Ön által kedvezményezettként feltüntetett civil szervezettel közölje a NAV. Az adatkezelési hozzájárulás és az adatok feltüntetése a rendelkező nyilatkozaton önkéntes, nem feltétele az érvényes rendelkezésnek.

Tanácsok, hogy valóban jó helyre kerüljön az 1 %!

Alapítványunk egyik küldetése, hogy segítsük a felelősségteljes döntések meghozatalát az adó 1 százalékának odaítélésével kapcsolatban.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt