1 millió forintos támogatás az ESTON International Zrt-től

Salamon Adorján átadja az adományukat Dr. Goschler Ádámnak

Az ESTON International Zrt. több éve elkötelezett támogatója a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak.

Az idei évben is 1 millió forint érkezett a vállalattól, amelyet jelképesen Salamon Adorján elnök-vezérigazgató adott át Dr. Goschler Ádámnak, alapítványunk orvos igazgatójának.

A támogatást intraosszeális fúró vásárlására fordítottuk.

Az intraosszealis fúróval vénás kapcsolat teremthető a beteggel, olyan elkeseredett helyzetekben is, amikor nem tudunk vénát szúrni, mert a beteg állapota olyan súlyos (pl. keringésmegállás), hogy nincs látható vagy tapintható véna. Főleg újraélesztésnél és eszméletlen, görcsölő betegeknél alkalmazzuk, gyermekeknél és felnőtteknél egyaránt.

Dr. Goschler Ádám bemutatja az intraosszeális fúrót Salamon Adorjánnak

Az intraosszealis fúró lényege, hogy egy elektromos fúróval egy tűt belecsavarunk egy csont (általában lábszárcsont) velőüregébe. A csont belsejében lévő apró erek hálózata nem esik össze, szemben a látható bőrvénákkal, így ezzel a módszerrel, azokon keresztül gyógyszereket és folyadékot tudunk a beteg szervezetébe juttatni. A bejuttatott gyógyszerek olyan gyorsan kerülnek be a csontból a nagy ereken keresztül a keringésbe és a szívbe, mintha egy a szívhez közel eső, úgynevezett centrális vénán át adtuk volna be azokat.

Az intraosszealis fúró használata gyors és biztonságos, pár másodpercre rövidítette le a vénabiztosítás idejét, ami korábban a hagyományos vénaszúrással gyakran akár 5-10 percig tartott.

Nagyon köszönjük az ESTON International Zrt. támogatását!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt