5000 forint, ami nem érdekel minden második magyart, pedig mi életet menthetünk vele

egyszazalek

Mióta az adóhatóság készíti el a lakosság személyijövedelemadó-bevallását az a tapasztalat, hogy jóval kevesebben rendelkeznek adójuk 1+1 százalékának felajánlásáról. 2020-ban mindösszesen 3 184 944 fő rendelkezett valamely civil szervezet és/vagy egyház javára. Arra kérjük Önt, ne hagyja elúszni ezt az 5.000 forintot, döntsön felelősségteljesen!

Azt gondolja, hogy az 5.000 forint nem is olyan nagy összeg? Dehogynem! Mi a sok-sok 5.000 forintból tudjuk működtetni a speciális Gyermekrohamocsijainkat és vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijainkat. Évente több, mint 2500 bajba jutott gyermeknek segítenek gyermekmentőink. Sokan közülük életveszélyes állapotban vannak. Még mindig azt gondolja, hogy nem is sok az az 5.000 forint?! Önnek nem kerül semmibe, néhány perc, pár kattintás, azonban a gyermekeknek az életet jelenti!

Nem tudja, hogy fogjon hozzá az elektronikus rendelkezéshez? Ez sem lehet probléma, segítünk! Lépésről lépésre végigvezetjük a folyamaton, nem kell mást tennie, csak az alábbi pontokat követni:

Keresse fel a NAV e-SZJA oldalát: https://eszja.nav.gov.hu/

  • Kattintson az oldal jobb oldalán megjelenő, lila hátterű Belépés gombra.
  • A megjelenő felületen adja meg az Ügyfélkapu hozzáféréshez szükséges adatait. Bejelentkezés után megjelenik az adóbevallás ellenőrzésére és az adó 1+1 százalékos nyilatkozat leadására szolgáló felület.
  • Kattintson a jobb oldalon lévő, lila hátterű „Nyilatkozom” gombra. A megjelenő felületen az adó 1 százalékáról rendelkező nyilatkozat leadása két lépésre van bontva.
  • Azonosítás: Itt akkor adja meg az adataidat, ha szeretné, hogy az adójából részesülő szervezet(ek) visszajelzést küldhessenek a kapott összeg felhasználásáról. (Mi nagyon örülünk az elérhetőségeinek!) Ha estleg nem szeretné megadni az adataidat a kedvezményezett szervezetnek, a kitöltése nélkül lépjen tovább a 2. szakaszra.
  • Az adóazonosító jelét a rendszer automatikusan kitölti.
  • Pipálja ki a “Hozzájárulok” mezőt.
  • Adja meg a nevét. Adja meg a levelezési címét. Adja meg az e-mail címét.
  • Végül a narancssárga “Mentés” gombra kattintva mentse az adatait (ezzel még nem adja le a nyilatkozatot).
  • A felugró ablakban kattintson a “Rendben” gombra, majd folytassa a nyilatkozat kitöltését.
  • Rendelkező nyilatkozat kitöltése: Itt tudja megadni annak a civil szervezetnek, illetve technikai számmal rendelkező kedvezményezettnek (többnyire egyháznak) a nevét, amelynek fel szeretné ajánlani adója 1-1 százalékát. Ha csak az egyik 1 százalékról szeretne rendelkezni, a másik mezőt hagyja üresen. Ha szeretné felajánlani adód 1 százalékát valamely civil szervezetnek, az első szakaszba írja be a kedvezményezett adószámát. (18162785-2-42 a miénk). Ha nem ismeri az adószámot, a “Kereső megjelenítése” gombra kattintva böngészhet a felajánlás fogadására jogosult szervezetek között a nevük vagy a székhelyük címe alapján. A “lekérdezés” gombra kattintva megjelennek a találatok. A keresési paraméterek módosításával a lekérdezést többször is megismételheti. Ha megtalálta, kiválasztotta a szimpatikus civil szervezetet, kattintson rá. (Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány néven megtalál minket is). A második 1% felajánlásához nyissa le a kedvezményezettek (regisztrált egyházak és kiemelt költségvetési előirányzatok) listáját, és válasszon egyet. A keresést meggyorsíthatja, ha elkezdi gépelni a kedvezményezett nevét. Ha megvan a választott egyház vagy költségvetési előirányzat, kattintson a nevére – a rendszer az adataikkal kitölti a megfelelő mezőket. Végül a narancssárga „Mentés” gombra kattintva mentse az adatokat (ez nem egyenlő a nyilatkozat leadásával). A felugró ablakban kattintson a „Rendben” gombra.
  • A rendelkező nyilatkozat kitöltése (és az azonosítás) után kattintson a képernyő alsó részén lévő, zöldeskék hátterű „Tovább a beadásra” gombra.
  • Ezután lehetősége van újra átnézni a nyilatkozatot, illetve a rendszer üzenetekkel jelzi, ha valamit nem megfelelően töltött ki (illetve a leadási határidőre is figyelmeztet).
  • Ha követte a fenti lépéseket, nincs más teendője, mint a „Beadás” gombra kattintani. A rendszer visszajelzést ad arról, hogy sikeresen leadta az adó 1+1 százalékáról szóló nyilatkozatot. Kattintson a zöld gombra és térjen vissza az e-SZJA rendszer főoldalára.

Önnek néhány perc, pár kattintás, de a gyermekeknek az életet jelenti.

Ne hagyja elúszni adója 1%-át! Számítunk a segítségére!

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány

Adószámunk:18162785-2-42

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt