A Gyermekroham­kocsi az egész országban végzi feladatát

Gyermekrohamkocsi a székesfehérvári kórháznál
Gyermekrohamkocsi a székesfehérvári kórháznál

A Gyermekrohamkocsi munkájának körülbelül egyharmadát az úgynevezett szállítási feladatok teszik ki. Leggyakrabban lélegeztetett kisgyermekek kórházak közötti szállítása a feladat, de sok esetben a kezelés szempontjából létfontosságú vizsgálatokra, terápiás beavatkozásokra kell szállítani a kezelő osztályról más kórház laboratóriumába, műtőjébe a súlyos állapotú kisbetegeket.

A Gyermekrohamkocsiban az intenzív osztályokéval közel azonos feltételek mellett történik a gyerekek szállítása, így minimálisra csökken a komplikációk veszélye. Az elmúlt években egyetlen esetben sem veszítettünk el kisgyermeket szállítási feladat kapcsán. Ezek a szállítások nem egyszer vidékről irányulnak a főváros felé, ezért a Gyermekrohamkocsi szinte az egész országot körbejárta már.

A Gyermekrohamkocsi működésével megoldódott a fővárosi és vidéki gyermek intenzív osztályok régi-régi problémája. Korábban nem tudták az igazán súlyos állapotú, lélegeztetett kisgyermeket szállíttatni, sem fontos vizsgálatokra sem másik, magasabb szintű ellátást nyújtó intézetekbe. A Gyermekrohamkocsira ma már nyugodtan bízzák rá a lélegeztetett kisgyermekeket tudván, a Gyermekrohamkocsin ugyanolyan jó kezekben vannak, mint az intenzív osztályon.

A fotón pedig éppen Székesfehérváron végzi munkáját a „Babakocsi”.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt