A Gyermekroham­kocsi csapata élesztette újra a buszbalesetben sérült kisgyermeket

Gyermekmentősök vákuum matracba helyezik a sérült gyereket
A kék poláros gyermekmentősök óvatosan vácuum matracba helyezik a gyermeket a sikeres újraélesztés után.

A két napja történt ovis-busz baleset kapcsán sok téves információ és kritika látott napvilágot, a sajtóban többször megkérdőjelezték a mentők munkáját. Nem tisztünk állástfoglalni ebben a vitában, de tény, hogy a Gyermekrohamkocsi csapata jelentős segítséget nyújtott a tömeges baleset gyors és sikeres felszámolásához.

A Gyermekrohamkocsi személyzete, Dr. Faggyas Attila gyermekintenzíves orvos vezetésével negyedik egységként érkezett a felborult kisbuszhoz a Központi Mentőállomásról a XI. kerületbe. A jármű mellett egy klinikai halál állapotában lévő kisgyermek újraélesztését vették át a tűzoltóság orvosától. Az ekkor még életjeleket nem mutató, ballonnal lélegeztetett gyermek ellátásához minden technikai eszközt fel kellett használniuk, ami a Gyermekrohamkocsin megtalálható volt.

  • Mentősök és tűzoltók viszik a hordágyat
    Irány a Gyermekrohamkocsi! Jól jön a segítség a göröngyös talajon. A tűzoltókra mindig számíthatunk!
  • Doktor lélegezteti a sérült gyereket
    Faggyas doktor lélegeztet.
  • A sérült gyerek behelyezése a Gyermekrohamkocsiba
    A Gyermekrohamkocsiban még hosszú percekig folyt a munka.

A csapat kiemelkedő szaktudásának és az adományokból vásárolt világszínvonlú felszerelésnek köszönhetően, az újraélesztés körülbelül 6 perc után eredményes volt, az életjelek újra érzékelhetővé váltak. Ekkor a beteget a Gyermekrohamkocsiba tették és további fél órán át stabilizálták a sérült állapotát. Miután a beteg szállítható állapotba került, az egyik fővárosi gyermekkórház intenzív osztályára vitték.

Őszintén reméljük, hogy kisbetegünk mielőbb felépül. Jobbulást kívánunk neki, szüleinek pedig hitet és kitartást a bajban!

Faggyas doktornak és egységének pedig gratulálunk a sikeres beavatkozáshoz!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt