A nádudvari asszony öröksége

Somogyi Piroska 82 évesen halt meg 2021. december 12-én a debreceni kórházban. Nem ismertük. Sosem találkoztunk vele. Nem láttuk el a gyermekét, sem az unokáját, mert nem is volt neki. Ahogy férje sem. A nándudvari TSZ-ben dolgozott növénygondozóként nyugdíjazásáig.

Végrendeletében ránk hagyta nádudvari, alig ötven négyzetméteres vályogházát, ami egy kis kertben áll. Május végén megkaptuk a kulcsokat és bementünk a házba. Piroska néni személyes tárgyai között azon gondolkoztunk, vajon milyen ember lehetett ő, milyen életet élt? Nem tudhatjuk hisz nem ismertük, de azt tudjuk, hogy amikor az elmúláson tűnődött és azon, mit hagy a világra maga után, valamiért mi jutottunk eszébe. A gyermekmentést akarta segíteni saját gyermektelen élete után. Talán pont azért. 
Gazos kertjében még nyíltak a gyönyörű, gondozott rózsatövek, így szedtünk neki egy csokor színes rózsá és kivittük a sírjához. Csak így tudtuk megköszönni az adományát. 23 év alapítványi működés során még sohasem kaptunk támogatást egy elhunyttól.

Nagyon furcsa, de egyben nagyon megtisztelő érzés is. Ezzel a fényképpel és rövidke poszttal állítunk hát emléket Somogyi Piroskának. Isten nyugosztalja őt, és fogadja végtelen szeretetébe! 🖤

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt