Adomány a C&A-tól

Az adomány átadása az egyik C&A üzlet előtt
Az adomány csekkmásolatával László Endre Márton alapító, az autó kulcsát átveszi Dr. Szűcs Andrea kuratóriumi elnök, és mindkettőt átadta László Tamás, a C&A Mode Kft. ügyvezetője

C&A

Karácsony alkalmából a C&A áruházlánc 66 ezer eurós támogatást nyújtott alapítványunknak egy új gyermek-mentőorvosi kocsi megvásárlásához.

Az autó egy Ford Ranger 2,5TDi terepjáró, amelyet egy közönséges pickupból alakított át a Fumu Autoelektro Bt. minden akadályt leküzdő mentőautóvá: felszerelték csörlővel és vonóhoroggal is, hogy a legmostohább körülmények között is eljusson a bajba került gyermekekhez. A különleges járműre azért van szükség, mert ez váltja le hasonló típusú, de régebbi évjáratú társát Miskolcon, ahol az ország első vidéki gyermekmentőjeként működik.

Az „új családtag” avatása a budapesti Arena Plazában zajlott, ahova beállni sem volt gyerekjáték a majd öt méter hosszú autócsodával. De megérte a fáradság, mert így az ünnepi ajándékozási lázban az áruházat ostromló vásárlósereg is megcsodálhatta.

Gyermek-mentőorvosi kocsi kis helyen megy át az Aréna Pláza folyosóján
Bartos György gépjármű-technikai szakértőnk legyőzi az első akadályokat az Arena Plazában

A karácsonyi megajándékozottak kiválasztásakor azért esett a választás a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatra, mert annak budapesti gyermekrohamkocsija már 1999 óta sikeresen működik, és több ezer életveszélyes állapotú kisgyermeket mentett meg – mondta el az autó átadóján László Tamás, a C&A hazai ügyvezetője.

Az új gyermek-mentőorvosi kocsi a C&A Arena Plaza-beli üzlete előtt

A tizenhat európai államban összesen 6 milliárd eurós forgalmat bonyolító divatcég egyébként a többi térségbeli országban is nagy összegű adománnyal segít több közhasznú szervezetet, mint például a nemzetközileg ismert Piros Orr Bohócdoktorok Alapítványt Szlovákiában és Szlovéniában, vagy a Licht ins Dunkel (Fényt a sötétségbe) Alapítványt Ausztriában.

 

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt