Az „ÉLETMENTŐ SZÜLŐK” című oktatófilm-sorozatunk három új videóval bővült

Új, alig négy és fél perces videóinkban bemutatjuk, hogyan kerülhetők el egyszerűen azok a súlyos sérülések, amelyek életveszélyhez, vagy tartós egészségkárosodáshoz vezethetnek.

A baleseti sérülés a vezető halálok az egyévesnél idősebb gyerekeknél a fejlett világban. Ráadásul minden balesetben elhunyt kisgyermekre négy olyan túlélő jut, aki maradandó károsodásoktól szenved élete végig” – mondja Dr. Goschler Ádám, gyermekmentőorvos, csecsemő- és gyermek intenzív terápiás szakorvos, a „Gyermekmentő kézikönyv szülőknek” című, hiánypótló könyvünk szerzője. Szerinte a súlyos, vagy halálos kimenetel szinte a legtöbb esetben megelőzhető volna néhány egyszerű szabály betartásával. 

Életmentő Szülők: Mit tegyünk, hogy elkerüljük a gyermekbaleseteket?” című sorozatunkban bemutatjuk, milyen egyszerű óvintézkedésekkel kerülhetők el azok a súlyos sérülések, amelyek életveszélyhez, vagy tartós egészségkárosodáshoz vezethetnek.

Gyermekülés fontossága

A gyermekek szállításához az autóban elengedhetetlen a megfelelő gyerekülés használata. Autóbaleset esetén ugyanis a kicsik súlyos sérülése csaknem minden esetben megelőzhető!

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kisfilmje bemutatja, hogy miért szükséges az autóban a megfelelő gyermekülés használata és mire figyeljünk, hogy valóban védelmet nyújtson baleset esetén. 

Bukósisak használata

A kerékpározás, rollerezés elengedhetetlen kelléke a bukósisak. A megfelelő bukósisak viselésével a súlyos agysérülések nagy része elkerülhető!

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kisfilmje bemutatja, hogy miért szükséges a sisak használata és hogyan állítsuk be helyesen, hogy elkerüljük a súlyos fejsérüléseket.

Csecsemő megrázása

A kisbabák megrázása súlyos, életveszélyes sérüléseket, maradandó idegrendszeri károsodásokat, sőt akár halált is okozhat!

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kisfilmje bemutatja, hogy mire kell figyelnie a szülőknek és hogyan kerülhetik el ezeket a helyzeteket. 

Az oktatóvideók elkészítéséhez a Magyar Fejlesztési Bank nyújtott segítséget. 

A teljes Életmentő szülők sorozatunk megtekinthetők a YouTube csatornánkon: https://www.youtube.com/watch?v=07xtOEkxbH4

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt