Az Magyar Fejlesztési Bank támogatása alapítványunk számára

Goschler Ádám és Gipsz Géza
Felirat 2

Új gyermekrohamkocsit vásárol a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. Az MFB segítségével beszerzett speciális mentő az intenzív osztályokéval megegyező felszereltséget és feltételeket biztosít a beteg gyermekek számára. Emellett a bank támogatásával alapítványunk laikusoknak, így családoknak, pedagógusoknak szóló képzéseket indít ősszel. A most elkészült, mindenki számára hozzáférhető oktató kisfilmek mellett egy gyermek elsősegélynyújtás kézikönyv megjelentetésében is számíthatunk a bank segítségére. 

A Magyar Fejlesztés Bank (MFB) Zrt. támogatásával juthat új mentőautóhoz alapítványunk. A speciális gyermekrohamkocsi mintegy 55 millió forintba került, amelyhez az MFB 20 millió forinttal járult hozzá. Az intenzív osztályokéval megegyező felszereltségű és feltételeket biztosító speciális mentőautóink külön-külön is 6-8 esetet látnak el naponta. A nagyfokú igénybevétel miatt a járműveket rendszeresen cserélni kell. Az MFB támogatásával megvásárolt új rohamkocsi az egyik, immár 6 éve futó budapesti mentőt váltja majd. 

„Az MFB tevékenysége elsősorban a piaci hiányosságok kezelésére, a magyar vállalkozások fejlesztésére irányul, ugyanakkor elkötelezett híve a társadalmi felelősségvállalásnak. A bank üzleti működése során is fontosnak tartja a fenntarthatósággal kapcsolatos ügyek támogatását, emellett kész az olyan, minél szélesebb társadalmi rétegeket érintő kezdeményezéseket, alapítványokat felkarolni, mint amilyen a balesetet szenvedett vagy tartósan beteg kisgyermekek szállítását, ellátását végző Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat” – mondta el sajtótájékoztatóján Sipos-Tompa Levente, az MFB elnök-vezérigazgatója.

Az életveszélyes állapotú kisgyermekek helyszíni ellátása és szállítása különleges szakmai, gyakorlati és műszeres felkészültséget igényel. A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat azért jött létre 1999-ben, hogy különleges gyermekrohamkocsik és gyermek-mentőorvosi kocsik elindításával segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját. Az alapítványunk az elmúlt két évtizedben mintegy 55 ezer bajba jutott kisgyermeken segített. A közeljövőben átadásra kerülő új gyermekrohamkocsinak köszönhetően pedig továbbra is a legnagyobb biztonságban lehet ellátni, szállítani a súlyos állapotú kicsiket. 

Hálásan köszönjük az MFB támogatását! 

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt