Debrecenben is elindult a gyermek-mentőorvosi kocsi!

A debreceni gyermek-mentőorvosi kocsi
A 619-es debreceni gyermek-MOK

SZJA 1% = új gyermekmentő. Alapítványunk ezt az egyszerű egyenletet állította fel. Az önök által tavaly felajánlott adó egyszázalék magas összegének köszönhetően (melyet 2009 novemberében folyósított az APEH), szűk három hónapos szervező munka után, ma ünnepélyes keretek között útjára indult Alapítványunk harmadik mentőegysége is.

Az észak-alföldi régiót ellátó gyermek-mentőorvosi terepjáró a debreceni OMSz mentőállomás kötelékébe tartozik és a debreceni Gyermekklinikáról vonul, hogy a régióban segítségre szoruló gyermekek ellátásában részt vegyen. A pozitív miskolci tapasztalatok alapján biztosak vagyunk benne, hogy a debreceni gyermek-MOK is nagy segítségére lesz a területen dolgozó mentőknek. Az Országos Mentőszolgálat a bér- és üzemanyag költségek fedezetével, Alapítványunk a teljes mentéstechnikai felszereléssel, a debreceni Gyermekklinika pedig egy megfelelő pihenőszoba biztosításával járult hozzá a gyermek-mentőorvosi kocsi sikeres indításhoz. A gyermek-MOK orvosai – akik főként a klinikáról érkező gyermekorvosok – már átestek az Alapítványunk által szervezett kemény tréningen és felkészülten várják az éles bevetéseket. A speciális kialakítású mentőorvosi terepjáró teljesen hazai gyártású, az F&M Autoelektro műhelyében készült el. A gyermek-mentőorvosi terepjáró a szokásos gyermekrohamkocsi felszerelést viszi magával, ám ebben a járműben ideális kialakítást kapott a BabyPodII mobil inkubátor kapszulánk is, amely például az otthoni szülések esetén nyújt biztonságos szállítást az újszülötteknek – természetesen egy mentőgépkocsival karöltve. A debreceni gyermek-MOK egység egyenlőre nappalos szolgálatot ad (8h-20h), de megfelelő finanszírozás esetén készek vagyunk átállni a 24 órás szolgálatra is.

  • A debreceni és miskolci gyermek-mok egymás mellett
    Ritka pillanat. A debreceni és miskolci gyermek-mok egymás mellett pihen. A gyermek-mentőorvosi kocsik Alapítványunk jellegzetes "villám" csíkozását viselik. Villám gyorsak vagyunk 🙂
  • A gyermek-mentőorvosi kocsi felszerelése
    Tökéletes rendben, bevetésre készen a gyermek-MOK világszínvonalú felszerelése.
  • Motoros szívó, infúziós pumpa és tartalék infúziók a gyermek-mok kihúzható puttonyában
    Motoros szívó, infúziós pumpa és tartalék infúziók a gyermek-mok kihúzható puttonyában
  • Csecsemők és újszülöttek szállítására alkalmas eszköz
    BabyPod II a csomagtérben. Csecsemők és újszülöttek biztonságos szállítását oldja meg ez a mobil inkubátor kapszula - természetesen nem a gyermek-MOK csomagterében, hanem egy mentőgépkocsi hordágyán.
  • László Endre Márton, dr. Szűcs Andrea, dr. Pápai György és Győrfi Pál
    A sajtótájékoztatón nem csak a debreceni gyermek-MOK volt a téma, a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi statisztikája is érdekes információkkal szolgált. (Balról: László Endre Márton, dr. Szűcs Andrea, dr. Pápai György és Győrfi Pál)
  • A debreceni gyermek-MOK első csapata és az elégedett szervezők
    A debreceni gyermek-MOK első csapata és az elégedett szervezők

A mai ünnepségen részt vettek a sajtó munkatársai, a debreceni mentős bajtársak, a Gyermekklinika orvosai és nagy örömünkre átlátogattak a miskolci gyermek-MOK egység tagjai is, hogy jelen legyenek a „kistestvér” születésénél.

Debrecen, Nyíregyháza és a többi észak-alföldi település lakói számára hamarosan megnyugtató, megszokott látvánnyá válik a baj esetén perceken belül megérkező, különleges külsejű gyermek-mentőorvosi kocsi, amellyel magas szakmai képzettségű, elhivatott gyermekmentősök érkeznek a kis beteg segítségére.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt