Első bevetésén az új gyermekmentő

Gyermek-mentőorvosi kocsi
Az új Ford Ranger

Hivatalosan még át sem vettük, de máris próbaúton belekóstolhatott a mindennapi munkába az új Ford Ranger, amely a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsinkat hivatott felváltani.

Az autó az ugyancsak tartalékosi szolgálatból kényszerűségből ideiglenesen az első vonalba előlépett Mercedes Sprinterrel közösen látogatott el egy műanyagpályás gyermek síverseny helyszínére. Budapest belvárosának első, mindeddig egyedülálló sí- és szánkópályája nyitotta meg ugyanis kapuit advent első hétvégéjén az Arena Plazánál, ahol Mikulás-nap alkalmából a legkisebbek is díjazott verseny keretében próbálhatták ki tudásukat. Az Alpesi Club rendezésében tartott egyfutamos óriásműlesikláson 6 évestől a serdülőkorúakig vehettek részt az amatőr versenyzők, akik ezúttal egész profinak bizonyultak: nem szorultak rá a gyermekmentőkre.

A gyermek-mentőorvosi kocsi és a Gyermekrohamkocsi egymás mellett
Együtt a két gyermekmentő

A Ford – ha még nem is a Mikulás hozta – Karácsonyra mindenképp startra kész lesz: a megkülönböztető jelzések, a csörlő, a vonóhorog, az antenna, a téli kerekek és a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat flotta-azonos matricái már felkerültek rá, és a próbarendszámot is hamarosan felválthatja a végleges. A héten megy vizsgára, és a műszerek, mentőeszközök elhelyezésére szolgáló belső bútorzat is készül. Reméljük, nemsokára már az ünnepélyes átadóról számolhatunk be ezeken az oldalakon.

Kisgyerek sitalpakon a műanyag sípályán
A síverseny egyik résztvevője.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt