Fényképalbum – akcióban a Gyermekroham­kocsi

Ezek a fényképek a Gyermekrohamkocsi munkája közben készültek 1999 óta. Bemutatásukkal nem célunk az elrettentés vagy mások tragédiájának öncélú mutogatása. Mindössze a Gyermekrohamkocsi személyzetének fáradságos és küzdelmes életébe engedünk bepillantást nyerni. Éppen ezért kérünk mindenkit, hogy a képeket a betegek iránti megfelelő tisztelettel és alázattal nézzék meg.

Köszönjük.

 • Három gyermekmentő egymás mellett
  Ritka pillanat. Egy képen a két budapesti gyermekrohamkocsink és a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsink. Ezek a gyermekmentők ma az ország legmodernebb mentőautói közé tartoznak.
 • Szúrt sebe miatt életveszélyes állapotú, lélegeztetett kisgyermekkel érkezik a kórházba Zách doktor, aki már sok-sok éve lelkes tagja a gyermekmentőnek.
  Szúrt sebe miatt életveszélyes állapotú, lélegeztetett kisgyermekkel érkezik a kórházba Zách doktor, aki már sok-sok éve lelkes tagja a gyermekmentőnek.
 • Villamos gázolt gyermeket lát el a Gyermekrohamkocsi Budapesten. A motoros rendőrök a sérült állapota felől érdeklődnek a gyermekmentő mellett.
  Villamos gázolt gyermeket lát el a Gyermekrohamkocsi Budapesten. A motoros rendőrök a sérült állapota felől érdeklődnek a gyermekmentő mellett.
 • Egy vaklárma szomorú eredménye. A felelőtlen telefonbetyár három mentőegységnek, több tűzoltónak és rendőrnek rontotta el a szombat hajnalát Pest-megyében, veszélyeztetve azokat, akik tényleg a gyermekmentő ellátására szorultak volna.
  Egy vaklárma szomorú eredménye. A felelőtlen telefonbetyár három mentőegységnek, több tűzoltónak és rendőrnek rontotta el a szombat hajnalát Pest-megyében, veszélyeztetve azokat, akik tényleg a gyermekmentő ellátására szorultak volna.
 • Személygépkocsik karamboljánál lát el gyermek sérültet a gyermekmentő.
  Személygépkocsik karamboljánál lát el gyermek sérültet a gyermekmentő.
 • Személygépkocsik karamboljánál lát el gyermek sérültet a gyermekmentő.
  Személygépkocsik karamboljánál lát el gyermek sérültet a gyermekmentő.
 • Mozgólépcső alá szorult, a tűzoltók segítségével sikeresen kiszabadított 3 éves kisgyermeket lát el a gyermekmentő csapata. A doktornő elaltatta a picit, így az a legcsekélyebb fájdalmak nélkül vészelte át a műszaki mentést és a kórházba szállítást.
  Mozgólépcső alá szorult, a tűzoltók segítségével sikeresen kiszabadított 3 éves kisgyermeket lát el a gyermekmentő csapata. A doktornő elaltatta a picit, így az a legcsekélyebb fájdalmak nélkül vészelte át a műszaki mentést és a kórházba szállítást.
 • Egy busz baleset életveszélyes állapotú gyermek sérültjét látja el a gyermekmentő személyzete. A Gyermekrohamkocsi csapatát aznap Faggyas doktor vezette.
  Egy busz baleset életveszélyes állapotú gyermek sérültjét látja el a gyermekmentő személyzete. A Gyermekrohamkocsi csapatát aznap Faggyas doktor vezette.
 • Szakadékba zuhant nagyfiút lát el a miskolci gyermek-mok egység Krivácsy doktor vezetésével. A tűzoltók segítenek a kimentésben.
  Szakadékba zuhant nagyfiút lát el a miskolci gyermek-mok egység Krivácsy doktor vezetésével. A tűzoltók segítenek a kimentésben.
 • Csend-Élet. A lélegeztetett kisgyermeket órákig a gyermekmentő műszerei tartják életben. Beszállás utáni pillanatok egy intenzíves transzport során a Gyermekrohamkocsiban.
  Csend-Élet. A lélegeztetett kisgyermeket órákig a gyermekmentő műszerei tartják életben. Beszállás utáni pillanatok egy intenzíves transzport során a Gyermekrohamkocsiban.
 • Baranyi doktornő életveszélyes állapotú kisgyermeket lát el a Gyermekrohamkocsiban.
  Baranyi doktornő életveszélyes állapotú kisgyermeket lát el a Gyermekrohamkocsiban.
 • Szűcs doktornő súlyos állapotú gyermekkel érkezik a kórházba. Pintár László gépkocsivezető előkészül a hordágy kiemelésére.
  Szűcs doktornő súlyos állapotú gyermekkel érkezik a kórházba. Pintár László gépkocsivezető előkészül a hordágy kiemelésére.
 • A jó mentőápoló tekintete mindig a kisbetegén van! Képes Kornél sem tesz másként.
  A jó mentőápoló tekintete mindig a kisbetegén van! Képes Kornél sem tesz másként.
 • Na, ki a hangosabb? Miselye doktornőt egy édes, egészséges baba fogadja a lakáson. Csak az újdonsült szülők ijedtsége volt nagy, no meg a baba hangja.
  Na, ki a hangosabb? Miselye doktornőt egy édes, egészséges baba fogadja a lakáson. Csak az újdonsült szülők ijedtsége volt nagy, no meg a baba hangja.
 • Szűcs doktornő villamosgázolt nagylányt lát el. A civil ruhások egy fővárosi gyermekkórház intenzív osztályának éppen hazafelé tartó dolgozói, akik segítették a gyermekmentő munkáját.
  Szűcs doktornő villamosgázolt nagylányt lát el. A civil ruhások egy fővárosi gyermekkórház intenzív osztályának éppen hazafelé tartó dolgozói, akik segítették a gyermekmentő munkáját.
 • Krivácsy doktor és Boldizsár Attila szakápoló felkészül egy lélegeztetett csecsemő szállítására. A Babypod II. különleges inkubátor kapszula, a gyermekmentő egyik fontos kelléke. Az ilyen, esetenként több órás őrzőtt szállítások elvégzése az egyik legfontosabb feladata a Gyermekrohamkocsinak.
  Krivácsy doktor és Boldizsár Attila szakápoló felkészül egy lélegeztetett csecsemő szállítására. A Babypod II. különleges inkubátor kapszula, a gyermekmentő egyik fontos kelléke. Az ilyen, esetenként több órás őrzőtt szállítások elvégzése az egyik legfontosabb feladata a Gyermekrohamkocsinak.
 • Randi a helikopterrel. A Gyermekrohamkocsi gyakran vesz át beteget a mentőhelikoptertől.
  Randi a helikopterrel. A Gyermekrohamkocsi gyakran vesz át beteget a mentőhelikoptertől.
 • Gergely doktor és a gyermekmentő ápolója, Berta Ferenc, sérült gyermeket vesznek át a légimentőtől.
  Gergely doktor és a gyermekmentő ápolója, Berta Ferenc, sérült gyermeket vesznek át a légimentőtől.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt