Gyermekmentősök sikere a pécsi Eset‑shown

alt=
dr. Krivácsy Péter gyermekorvos, Dobos Viktor ápoló és Topa Tamás gépkocsivezető

Mentőseink a múlt héten részt vettek a pécsi OMSZ katasztrófabemutatón. Csapatunk egy bajbajutott kisfiút mentett meg a modellgyakorlat során.

A katasztrófabemutatót a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán szervezték az Egészségügyi Felsőoktatási Napok keretében 2011. április 4-én. A bemutatón egy balesetes szituációt követő mentési munkát modelleztek a Szent Márton Gyermekmentő munkatársai. A gyermekrohamkocsi személyzete dr. Krivácsy Péter gyermekorvos, Dobos Viktor ápoló és Topa Tamás gépész volt.

A szimuláció története: egy lovaskocsi és egy személygépkocsi közúti balesetet szenved, ahol hárman súlyosan, életveszélyesen megsérülülnek (egy 7 éves kisfiú, egy fiatalember, aki a személygépkocsiba szorul be, és egy férfi, aki a szekér alá szorul). Kimentés közben a személygépkocsi berobban és elkezd lángolni. A három sérültet együtt mentették a különböző mentők, így a motorosok, a gyermekmentők és a rohamkocsik, a tűzoltók segítségével.

  • A gyermekrohamkocsi személyzete ellátja a szituációs feladatban megsérült kisfiút

Az eseménysorozat folytatásaként, dr. Krivácsy Péter gyermekgyógyász egy előadássorozat keretein belül olyan tanulságos esetekről beszélt, melyeket a gyermekmentés területén tapasztalt, többek között a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kötelékében.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt