Hármas ütközés – öt súlyos sérült

A mentők hordágyon viszik a sérült gyereket
Fotók: Kis-Guczi Péter (Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság)

Négy felnőtt és egy gyermek sérült meg súlyosan, amikor két külföldi és egy magyar autó karambolozott Abonynál. A fővárostól csaknem 90 kilométerre történt balesethez a budapesti Gyermekrohamkocsit is segítségül hívták.

A 4-es főút abonyi elkerülő szakaszán egy olasz rendszámú Volvo, egy német Volkswagen, valamint egy hazai Opel kisáruszállító rohant egymásba. A nagy erejű ütközés következtében az egyik személyautó az árokban landolt. Mindhárom jármű sofőrjét a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a roncsokból.

  • Az összetört autó
    A sérült gyermek ebben az autóban utazott
  • A mentők a helikopterhez viszik a sérült gyereket
    A gyermekmentőtől a légimentők vették át a sérültet
  • A sérült kisfiút beteszik a helikopterbe
    A kisfiú a gyermekborddal együtt került a helikopterbe

A balesetben öten súlyosan sérültek, köztük a Volvóban utazó kétéves román kisfiú. Nála először az Országos Mentőszolgálat szolnoki rohamkocsija biztosított vénát, ám egyre romló tudatállapota miatt további beavatkozásra volt szükség. A párhuzamosan riasztott Gyermekrohamkocsi kiérkező csapata azután stabilizálta a kis beteg állapotát. Mivel felmerült a koponyasérülés gyanúja, légútbiztosítás és altatás után gépi lélegeztetést kapott, majd a gyermekmentőn megtalálható speciális eszközökkel rögzítették. Így adták át a légimentőknek, akik helikopterrel az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe a fővárosba szállították.

A gyermek-bord és a fejrögzítő átereszti a röntgensugarakat, ezért azonnal CT-vizsgálatot lehetett végezni anélkül, hogy le kellett volna venni a rögzítőket. Szerencsére az eredmény negatív volt, így őszintén reméljük, hogy kis betegünk mielőbb felépül.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt