II. Szegedi Sürgősségi Nap

Mentési bemutató: a gyermekmentők megérkeznek a baleset helyszínére
Mentési bemutató: a gyermekmentők megérkeznek a baleset helyszínére

A hétvégén Szegeden jártunk a Babakocsival a II. Szegedi Sürgősségi Napon. A Dóm téren tartott rendezvény keretében mi is részt vettünk a nagyon jól felépített, élethű mentési bemutatón, ami majdnem éles mentéssel kezdődött…

Szeptember 25-én szombaton második alkalommal szervezték meg a Szegedi Sürgősségi Napot a múlt évi első rendezvény nagy sikerére való tekintettel. Idén ismét meghívást kapott a szervezőktől a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Gyermekrohamkocsija, ami mellett kiállítottuk az egyik Gyermek-mentőorvosi kocsinkat is.

A rendezvény a Gyermekrohamkocsi csapatának szempontjából nem indult zökkenőmentesen. Megérkezésünk után pár perccel a szél egyszerűen felkapta a Dóm tér szélén felállított sátrunkat, ami rázuhant az egyik szervezőre. Szerencsére azonban nem történt baleset, így nem kezdődött a délelőtt folyamára tervezett mentési bemutató éles mentési helyzettel.

A 11 órai kezdettel induló kéklámpás felvonulást követte a mentési bemutató, melyet nagy érdeklődés kísért. Az Országos Mentőszolgálat mentőegységei, a Rendőrség és a Tűzoltók mellett a Babakocsi is megmutatta mire képes egy súlyos baleset helyszínén. Kis „sérült-modellünk” az a kisfiú volt, aki a tavalyi, első SzeSÜN alkalmával is részt vett a mentési bemutatón, mint gyermeksérült. Idén annyira élethűre sikerült a bemutató, hogy a Gyermekrohamkocsi kollégáinak először a megszeppent kisfiút kellett megvigasztalniuk. Szerencsére hamar helyreállt a nyugalom és modellünk később profi módon alakította a sérült gyermek szerepét, így gépkocsivezető, ápoló és orvos kollégáink bemutathatták hogyan is cselekednek, amikor súlyos baleset helyszínére riasztják őket. A bemutató annyira jól sikerült, hogy a sérültekkel később külön fotózkodni kezdtek a látogatók. A gyermekmentőknek segítő kisfiút és a szintén sérültet alakítő édesapját stílusosan a Gyermekrohamkocsi előtt kaphatták lencsevégre az érdeklődők.

A sátrunk népszerűségéhez nagy mértékben hozzájárult az elnökünkkel, Dr. Szűcs Andreával érkező labrador. A kutyust nem meglepő módon Dokinak hívták, hisz orvos családból származik, gazdija is orvosként dolgozik. Mivel a kutyus barátságos, nyugodt természetű és nagyon szereti a gyerekeket, hamarosan külön rajongótábort gyűjtött maga köré a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat sátránál. Így a látogatók először szinte mindig Dokit üdvözölték, majd a kötelező simogatási körök után szemügyre vették a világszínvonalú minőséget képviselő Gyermekrohamkocsit és felszerelését.

  • Mentési bemutató: Mentés közben jut idő egy kis vigasztalásra is a doktornénitől
    Mentési bemutató: Mentés közben jut idő egy kis vigasztalásra is a doktornénitől
  • Mentési bemutató: a sérült kisfiú már biztonságban van Dr. Szűcs Andrea felügyelete alatt
    Mentési bemutató: a sérült kisfiú már biztonságban van Dr. Szűcs Andrea felügyelete alatt
  • Profi segítők: a mentési bemutató gyermek sérültjét alakító kisfiú és felnőtt sérült társa
    Profi segítők: a mentési bemutató gyermek sérültjét alakító kisfiú és felnőtt sérült társa
  • Kisfiú a Gyermekmentős lufival a kezében
    Vigaszdíj-lufi
  • A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat sátránál a középpontban Doki, a labrador
    A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat sátránál a középpontban Doki, a labrador

Nagy szerencsénkre és az előrejelzett esős időjárás ellenére végül nagyon szép időnk volt, ami nagyban hozzájárult a programok sikeréhez. Reméljük jövőre is megrendezésre kerül a Szegedi Sürgősségi Nap, amin újra ott lehetünk!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt