Karácsonyi jótékonysági koncert

Éneklő kórus
A Rotunda Énekegyüttes karácsonyi koncertje

125 ezres koncertbevételt hozott a Rotunda Énekegyüttes karácsonyi hangversenye. Az összeget idén is alapítványunknak ajánlotta fel a kórusvezető.

A Rotunda évente mintegy 25 koncertet ad. Az alapító Tóthné Mózer Annamária szerint fő céljuk az, hogy a zeneértő és a zenekedvelő közönség számára is élvezetes élményt jelentsenek fellépéseik. De van valami, ami még ennél is fontosabb…

Sok koncert, sokféle zene van. Ez az a körforgás, amit a nevünk is jelez. Ami mégis mindegyikben egyformán fontos, az az, hogy a zenére fordított időnk és energiánk eredménye lelkeket megérintő esemény legyen. Viszont minden évben egyetlen olyan koncert van, ahol az is igazán fontos, hányan ülnek ott a közönség soraiban: ez a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára rendezett karácsonyi hangversenyünk. Ugyanis ezzel nemcsak arra hívjuk el az ismerősöket és ismeretleneket, hogy hallgassák meg az ünnepi dalokból összeállított karácsonyi műsorunkat, hanem arra is: álljanak mellénk egy nemes ügy képviseletében. A jótékonysági koncertre ellátogató közönség ottléte azt jelenti: nekem is fontos az, amit ti képviseltek, ezért vagyok itt én is – hangsúlyozta a kórusvezető.

A Rotunda Énekegyüttesnek 2002-ben volt az első karácsonyi jótékonysági hangversenye alapítványunk javára. Azóta minden évben megrendezik. 2003-tól a koncert befogadója a rákoshegyi Lisieux-i Szent Teréz templom, ahol a fellépés alatt kiteszik a perselyt, amelybe mindenki lehetősége szerint dobhat be pénzt. Idén 124 ezer forint gyűlt össze ily módon, ám a koncert végén még befutott egy későn érkező nénike, aki csak azért jött, hogy a maga adományát leróhassa. Így ő még egy ezressel toldotta meg az amúgy is szép összeget.

  • Persely a templomban
    Ebben a perselyben gyűltek az adományok
  • Tóthné Mózer Annamária és László Endre Márton
    A két alapító: Tóthné Mózer Annamária az együttesé, László Endre Márton a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálaté
  • Gyermek-mentőorvosi kocsi a templom előtt
    A rendezvény helyszínére legújabb gyermek-mentőorvosi kocsink is kivonult

Ezúton is köszönjük minden kedves adakozó nagylelkű segítségét!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt