Kedves Bajtársaink, Barátaink, Támogatóink!

A Ti segítségetekkel és a lakosság támogatásával a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat ismét nagyon sikeres évet tudhat maga mögött.

Az év elején megjelent Sürgősségi Gyermekellátás címmel hiánypótló szakkönyvünk 5.500 példányban.
A Sürgősségi Gyermekellátás – Az első órák teendői címet viselő kiadvány tömören, a gyakorlatban is használható módon tárgyalja a súlyos, sürgős ellátást igénylő gyermekbetegségek, sérülések fontos tüneteit és a szükséges terápiás lépéseket. A könyv fontos ismérve, hogy elsősorban nem az elméleti tudást hivatott szélesíteni, hanem a betegségek, helyzetek konkrét megoldásait tartalmazza.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat az Országos Mentőszolgálat orvosainak, szakápolóinak, mentőtisztjeinek juttatott el 4250 példányt térítésmentesen.

Célunk, hogy minden magyarországi mentőautón ott legyen és szükség esetén azonnali szakmai segítséget nyújtson a Bajtársaknak.

Örömmel tudatjuk, hogy 2016. szeptember 12-én megkezdte szolgálatát az új Gyermekrohamkocsi is.

Az év folyamán több mint 30 millió forint értékben további életmentő eszközök vásárlásával tudtuk bővíteni a Gyermekrohamkocsi és a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsijaink eszközparkját is.

Jövő évi terveink között szerepel a debreceni gyermek-mentőorvosi kocsink cseréje. Az autó már 5. éve szolgálja a régióban történő gyermekmentést, így szükségessé vált az új gyermek-mentőorvosi kocsi beszerzése.
Mindezen túl szeretnénk még többet tenni a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért, ezért alapítványunk következő nagy célkitűzése a Gyermekmentési és Oktatási Centrum létrehozása, ahogy ezt már említettük korábban is.

A munkálatok folyamatosan zajlanak, jelenlegi terveink szerint, 2017. április 1-én, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat 18. születésnapján átadásra kerül a Gyermekmentési és Oktatási Centrum, amely helyet ad a Józsefvárosi Mentőállomásnak is egyben.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a lakosság adó 1 %-os felajánlásainak köszönhetően, az idei évben hazánk 2. legtámogatottabb alapítványa lett a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat. 35.319 felajánló szavazott nekünk bizalmat, ezáltal 132 millió forint érkezett az alapítványunk számlájára.

Ez a fajta bizalom hatalmas felelősséggel is jár. Ahogy ezt korábban is tettük, ezután is alázattal, megfontoltan mindent megteszünk a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért. Még egyszer hálásan köszönjük a lakosság felajánlását!

Ahhoz azonban, hogy egyre többet tudjunk vállalni e nemes, de nagyon nehéz feladatból, kérjük, hogy továbbra is álljatok mellettünk, segítsétek munkánkat!

Ezúton is szeretnénk minden Bajtársunknak, Barátunknak, Támogatónknak, Futónagykövetünknek áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánni!

Kis betegeinknek pedig mihamarabbi gyógyulást kívánunk, hogy már a karácsonyi ünnepeket is otthon tölthessék szeretteik körében!

Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt