Kettős gyermekbaleset Pesterzsébeten

A mentők és a tűzoltódoktor a hordágyon fekvő sérült gyerek mellett
Közös erővel a kisgyermek állapotának stabilizálásáért

Karambol, egy gyermek beszorult! – így kapta a párhuzamos riasztást az erzsébeti mentőállomás esetkocsija, a Gyermekrohamkocsi és a tűzoltódoktor. Valamennyi egység azonnal indult a kis beteg megmentésére.

Egy személygépkocsi a XX. kerületi Szabadka utcában tartott a Nagykőrösi út irányába, amikor a Brassó utcához érve nem adta meg az elsőbbséget egy szabályosan haladó másik autónak, és emiatt összeütköztek. A baleset következtében a vétlen jármű egy villanyoszlopnak csapódott, a gyermekülésben hátul utazó 7 éves kisgyermek pedig eszméletét vesztette.

  • Összetört autó
    A balesetet okozó autó
  • Összetört autó hátsó része a villanyoszlopon
    A vétlen jármű, amely éppen a hátsó gyermekülésnél csapódott az oszlopnak
  • A mentők beemelik a hordágyat a Gyermekrohamkocsiba
    A Gyermekrohamkocsi speciális rögzítő eszközei ezúttal is jó szolgálatot tettek

A legközelebbi helyi mentőegység a tűzoltók segítségével kiszabadította a gyermeket, majd az időközben megérkezett gyermekmentő csapata stabilizálta az állapotát. Mivel a kontaktusképtelen gyermeknél felmerült a koponyasérülés gyanúja, légútbiztosítás és altatás után gépi lélegeztetést kapott, majd a gyermekmentőn megtalálható speciális rögzítő eszközök segítségével szállították kórházba. A gyermek-bord és a fejrögzítő átereszti a röntgensugarakat, így a kis betegnél azonnal CT-vizsgálatot lehetett végezni anélkül, hogy le kellett volna venni a sérültről a rögzítőket.

Az ütközésben könnyebben megsérült a kocsiban utazó másik gyermek is, őt az erzsébeti mentők vitték kórházba.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt