Kortárs festő ajánlotta fel alkotását

Vígh Attila festőművész és párja, Szita Szandra átadja a felajánlott képet László Endre Mártonnak
Vígh Attila festőművész és párja, Szita Szandra átadja a felajánlott képet László Endre Mártonnak

Víg Attila Modern csendélet című festményét maga az alkotó adta át budapesti irodánkban. A jótékonysági felajánlás célja, hogy a kép értékesítéséből befolyó összeggel segítse alapítványunk működését.

Víg Attila 1966-ban született Nagykanizsán. Gyermekkora óta rajzol és fest. Festészetét szabadidejében műveli, ám nem a tétova bizonytalankodók módján. Elsőként Szász Endre vette szárnyai alá, majd később a környék művészeti életének „nagy öregje”, Szekeres Emil lett a tanára. Műveiben nem törekszik mestereinek precíz, tökéletes kompozícióira, inkább minden kötöttségtől mentesen, expresszív hatásokat keltő képeket fest.

Modern csendélet című alkotásán a természet és a civilizáció egybefonódását figyelhetjük meg. A mű mondanivalója, hogy e két teljesen ellentétes fogalom egy kis emberi odafigyeléssel tökéletesen ki tudja egészíteni egymást. A kép mérete: 60x50cm, technikája: olaj, vászon. Keletkezésének ideje: 2009 eleje.

Ezúton is köszönjük a művésznek a felajánlást! A kép további sorsáról, az értékesítés eredményéről a későbbiekben beszámolunk.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt