Kuratóriumi nyilatkozat

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány semmilyen kapcsolatban nem áll az APEH tartozásai miatt a sajtó figyelmének középpontjába került pécsi Szemem Fénye Alapítvánnyal. Sem gazdasági, sem szakmai együttműködés nincs és nem is volt a két szervezet között.

A híradásokban elhangzott APEH mentőautó lefoglalások semmilyen kapcsolatban nem állnak a Szent Márton Gyermekmentőszolgálattal és annak budapesti gyermekrohamkocsijával. Az Országos Mentőszolgálat kötelékében folyó budapesti gyermekmentés zavartalan.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat kuratóriuma továbbá tiltakozik a Szemem Fénye Alapítvány azon valótlan kijelentései ellen, amelyek szerint a pécsi Szemem Fénye Alapítvány gyermekmentője lenne az ország „egyetlen” és „legjobban felszerelt” gyermekmentője valamint, hogy gyermekek köznapi értelembe vett mentését végeznék. A kuratórium felkéri a Szemem Fénye Alapítvány vezetőségét, hogy nyilatkozataiban tartsa magát a szakmai hitelességhez és reklám célból ne állítson valótlanságokat saját szakmai tevékenységéről és felszereléseiről.

dr. Krivácsy Péter, kuratóriumi elnök

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt