Munkába állt az új Babakocsi, Magyarország legkorszerűbb gyermekrohamkocsija

Az új Gyermekrohamkocsi a kivilágított Lánchídon halad át
udapest új Gyermekrohamkocsija.

Alapítványunk jelentős mérföldkőhöz érkezett. Örömmel és büszkén jelentjük be, hogy második, saját tulajdonú rohamkocsinkat tudtuk megvásárolni az Önök nagybecsű támogatásával. A Magyar Telekom Adományvonalán befizetett 8,2 millió forint, a Castrol Hungária Rt. 10 millió forintos adománya, a Budapesti Mentőalapítvány 2 millió forintos adománya és további 1,8 millió forintnyi SZJA 1%-os felajánlást összevonva 22 millió forintért vásároltuk meg a képen látható csúcsminőségű, vadonatúj gyermekrohamkocsit, amelyet igényeink szerint gyártottak le a WAS Poland mentőautó gyárban.

Az új gyermekrohamkocsi nagyobb belső térrel és erősebb motorral rendelkezik elődjénél. A súlyos, sokszor életveszélyes állapotú gyermekek ellátása így korszerűbb körülmények között, kényelmesebben történik majd. Az orvosi felügyeletet és „intenzíves” környezetet igénylő lélegeztetett kisgyermekek szállítási feltételei is jelentősen javulnak. Az új Babakocsink elődjéhez hasonlóan az OMSZ kötelékében szolgál, mint a 203-as budapesti gyermekrohamkocsi. A korábbi járművünket tartaléksorba tesszük, így biztosítva a 24 órás gyermekrohamkocsi szolgálat folyamatos, magas technikai szintjét. Ezzel egyidejűleg az eddigi tartalék babakocsink, az OMSZ öreg GHD-ja, végleg nyugdíjba vonul.

Átadó ünnepségből kettő is volt. Az elsőt a szponzor, a Castrol Hungária Rt. tartotta. Ezen a keddi, hajógyári ünnepségen mintegy háromszáz vendége előtt támogatóink leleplezték a Babakocsit és átadták kulcsait. A zártkörű rendezvényen rövid beszédet mondott Varsányi Gyula, a Castrol Hungária ügyvezető igazgatója, Katona Klári művésznő, mint az Adományvonal képviselője, dr. Göndöcs Zsigmond, az OMSZ főigazgatója és dr. Krivácsy Péter, alapítványunk elnöke. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével a WAS Poland ügyvezetője, Adam Dylewski úr, a WAS Poland kereskedelmi igazgatója Jacek Dominczyk úr és Mark E. Lait úr, a Water-Jel Technologies alelnöke.

  • A Babakocsi a WAS Poland gyára előtt
    Az elkészült Babakocsi a WAS Poland gyára előtt még a lengyelországi Lubiczban.
  • A Gyermekrohamkocsi még lepel alatt van
    Katona Klári művésznő (Telekom Adományvonal), Varsányi Gyula ügyvezető igazgató (Castrol Hungária Kft.) átadják az új gyermekrohamkocsi kulcsát dr. Krivácsy Péter elnöknek.
  • Lehull a lepel az új Gyermekrohamkocsiról.
    Lehull a lepel az új Gyermekrohamkocsiról.
  • Koccintás az új Babakocsi mellett
    Koccintás az új Babakocsi egészségére. (Balról: dr. Krivácsy Péter, Katona Klári, dr. Göndöcs Zsigmond és Varsányi Gyula)
  • dr. Krivácsy Péter elnök mutatja meg a gyermekrohamkocsi belsejét Varsányi Gyula ügyvezető igazgatónak (Castrol Hungária Kft.)
    dr. Krivácsy Péter elnök mutatja meg a gyermekrohamkocsi belsejét Varsányi Gyula ügyvezető igazgatónak (Castrol Hungária Kft.) A hordágyon az új BabyPod II.
  • Csoportkép a Gyermekrohamkocsi előtt
    Külföldi vendégeink együtt örültek velünk a Babakocsi sikerének. Balról: László Endre Márton alapító, Adam Dylewski ügyvezető igazgató (WAS Poland), Jacek Dominczyk kereskedelni igazgató (WAS Poland), Mark E. Lait alelnök (Water-Jel Technologies).
  • A gyermekrohamkocsi belső tere
  • A régi és az új Gyermekrohamkocsi egymás mellett
    Az öreg GHD és az új Babakocsi. "Apró" különbségek.
  • Katona Klári és a Gyermekmentős Maci.
    Katona Klári és köszönetünk jelképe a Gyermekmentős Maci.
  • Érdeklődők az új Gyermekrohamkocsi körül
    Barátaink, kollégáink, családtagjaink gyönyörködnek az új Babakocsiban.
  • Gyerekek a Gyermekrohamkocsi belsejét nézegetik
    Gyermekbarát belső.
  • Gyermekrohamkocsi a Központi Mentőállomás udvarán
    A XIX. századi Központi Mentőállomás udvarán a XXI. század technikája.

Különleges ajándékot is kapott csapatunk erre az alkalomra. A gyermekrohamkocsiban kipróbálhatjuk a BabyPod II nevű csecsemő hordózót, amelyből ez az első példány hazánkban.

A második ünnepség április 6-án a Markó utcában zajlott le és nekünk, mentősöknek szólt, rólunk, a Babakocsiról. Ott voltak barátaink, kollégáink, családtagjaink, sőt még egy-két korábbi kisbetegünk is meglátogatott minket. Családias hangulatban zajlott az átadó, majd három órányi megfeszített pakolás után birtokba vettük az új Babakocsit. Este 8 órakor aztán hivatalosan is munkába állt az új 203-as.

Tisztelettel köszönjük adományukat és fáradozásukat a Magyar Telekom marketing osztály munkatársainak, Katona Klári művésznőnek, Vida Szabolcsnak és Varsányi Gyula uraknak (Castrol Hungária Kft.), dr. Andics László főorvos úrnak (Budapesti Mentőalapítvány), Krénusz Ferenc és Pádár Csaba uraknak (Óbudai Autójavító Kft.) és minden kedves támogatónknak, akik telefonhívásukkal vagy felajánlott adójukkal hozzásegítettek minket ehhez a világszínvonalú, csodálatos gyermekrohamkocsihoz. Továbbá köszönetünket fejezzük ki a WAS Poland ügyvezetőjének, Adam Dylewski úrnak és Jacek Dominczyk kereskedelmi igazgatónak a rugalmas és rendkívül barátságos együttműködésért, Mark E. Lait úrnak a BabyPodért, Pászt Patríciának a tolmácsolásért, Mihádák Zoltánnak a fotókért, Szántai Károlynak a csodás weboldalakért és grafikákért, Nagy Miklós és Boldizsár Attila bajtársainknak valamint Faragó Krisztina alapítványi titkárunknak az áldozatos munkájukért. Köszönet illeti feleségeinket és gyermekeinket is, akik elviselték, hogy mi, elszánt babamentősök ismét őket soroltuk hátrébb egy új gyermekrohamkocsi megszületéséért – mint nyolc éve már oly sokszor. Köszönjük Tünde, Cinci, Andi, Judit valamint Marcika, Kisati, Bence, Mimó, Matyi, Panni, Balázs, Selymi és Eszti megértő türelmét.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt