Nem fog ki rajtunk a szén-monoxid

A TIGÁZ képviselője átnyújtja az 500000 Ft-os adományról szóló oklevélt
Az adományt Fabrizio Dassogno, a Tigáz Zrt. elnöke ünnepélyes keretek között adta át Dr. Goschler Ádámnak, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat orvos igazgatójának.

A TIGÁZ által támogatott új modullal azonnal diagnosztizálhatjuk a szén-monoxid mérgezést. Hogyan?

Az elmúlt években gyermekmentős csapatainkat 87 esethez riasztották szén-monoxid mérgezés gyanújával. A TIGÁZ adatai szerint az elmúlt 5-10 évben évente átlagosan 25-30 halálos szén-monoxid-mérgezés történt. A szervezetre káros gázok szivárgása a gyermekekre fokozottan veszélyesek, éppen ezért azonnali diagnosztizálásuk életmentő lehet. A lehetőségekhez mérten a gyermek-mentőorvosok külső tünetek alapján ítélték meg a kisbeteg állapotát, pontos diagnózist csak a kórházban tudtak felállítani.

A Gyermekrohamkocsi egyik ápolója megmutatja az új műszert
Az új műszer

Most azonban az új modul segítségével a helyszínre érkező gyermekmentős csapat azonnal diagnosztizálni tudja a szén-monoxid-mérgezést és a megfelelő ellátással időt és életet menthet. A meglévő LifePak 15 készülékünkbe beillesztett modul met hemoglobin és carboxy-hemoglobint szintet mér, amivel a szén-monoxid mérgezés könnyen kimutatható. A készülék a modullal együtt funkcionál, nagyon nagy hasznát vesszük a Gyermekrohamkocsin.

A szén-monoxid-mérgezések számának csökkentésére valódi megoldást csak a megelőzés jelenthet. A gázkészülékek karbantartásával a sokszor észrevehetetlen balesetek megelőzhetők. A vezetékhálózat rendszeres karbantartása és a gázkészülékek, konvektorok gyakori ellenőriztetése segít elkerülni a balesetveszélyt.

Vigyázzatok gyermekeitekre!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt