Sikeres előadások a házi gyermekorvosok éves konferenciáján

A sürgősségi gyermekbetegségek voltak a fő témák a Házi Gyermekorvosok Egyesülete által nyolcadik ízben megrendezett tudományos konferencián. A felkért referátumok, amelyek a legfontosabb témák mentén haladtak, szabad előadások is elhangzottak.

A Gyermekrohamkocsi orvosai közül öten álltak a pódiumra. Az első nap Dr. Kovács Veronika a súlyosan beteg gyermek vizsgálatáról beszélt, majd Dr. Szentirmai Csaba, alapítványunk korábbi elnöke az új gyermekreanimációs protokollokat ismertette. A konferencia másnapján Dr. Liszkay Gábor a traumatológiai és égési esetek első ellátásól, Dr. Nagy Ágnes pedig a háziorvosoknak ajánlott sürgősségi táska összetételéről tartott előadást. Utolsó napon alapítványunk képviseletében Dr. Krivácsy Péter a súlyos beteg stabilizációjáról, a transzport kérdéseiről tartott referátumot. Részt vettünk még Dr. Sebő Zsuzsanna munkájában, ami a súlyos, akut gyermekbetegségek Pest megyei adatait gyűjtötte csokorba és elemezte. A résztvevők hallottak még a pl. a légútbiztosítás nehézségeiről, a folyadékterápia kérdéseiről, de nem maradtak ki a toxikológia, a neurológiai vagy az infektológiai sürgősségi esetek sem.

Az előadásokat nagy érdeklődés övezte, több, mint 500 gyermekháziorvos regisztrálta magát a konferencián. Az előadások egy része letölthető lesz a rövidesen induló www.gyermekmentés.hu weboldalunkról.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt