Sikertörténet a miskolci „Mókuskocsi”

A miskolci csapat a szülinapi tortával
Az ünnepelt miskolci "Mókus-csapat"

Két éves a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat miskolci csapata. Az esetek száma és a sikertörténetek igazolják a vidéki gyermek-mentőorvosi kocsink fontosságát. Miskolci kollégáink segítettek számos balesetnél és katasztrófánál, amely az elmúlt évben az észak-magyarországi régióban történt.

A miskolci gyermek-MOK kocsi és csapata extrém helyzetekben is bizonyított. Az idei észak-magyarországi árvizek idején például többször is kérték a miskolci csapat segítségét. Volt amikor a sáros, elárasztott területeken csak terepjárónk tudott odajutni egy baleseti helyszínhez. Alapítványunk azonban leginkább arra büszke, hogy a katasztrófahelyzet miatt az Országos Mentőszolgálatra nehezedő terhet csökkenteni tudta, ugyanis a miskolci kollégák az árvíz ideje alatt a felnőtt baleseti ellátásba is besegítettek.

A helyiek által a MOK-os kocsi kifejezésből továbbfejlesztett „MÓK-us kocsi” lett a miskolci csapat kedves beceneve, a mókus pedig így az egység embléma állatává vált.

A miskolci „Mókuskocsi” második éve alatt előfordult olyan eset is, amikor egy légimentést is igénylő gyermekbaleset alkalmával, a bevett szokástól eltérően, a légimentő pilóta külön megkérte orvos kollégánkat, hogy a helikopteren kísérje el a beteg gyermeket a kórházba, mert nagy szükség volt a kollégáink által birtokolt magas szakmai tapasztalatra.

A miskolci „Mókuskocsi” népszerűségét az egyre több iskolai felkérés is mutatja. Idén még több alkalommal hívták miskolci kollégáinkat, hogy mutassák be az általános iskolai és középiskolai diákoknak a „Mókuskocsit”. Ilyenkor az orvos és gépkocsivezető kollégák azt is elmagyarázzák, hogy mi is pontosan a teendő egy baleset esetén, hogy kell eljárni és hívni a mentőket.

Miskolci kollégáink életmentő munkájához a sikerélmények hosszú sora kapcsolódik már az első két év alatt is. Büszkék vagyunk első „Mókuskocsinkra” és arra, hogy a miskolci első két év bebizonyította a speciális gyermekmentés vidéki jelenlétének fontosságát.

Szülinapi torta egy mókus fényképével
A szülinapi „Mókus-torta”

Gratulálunk a miskolci „Mókus-csapatnak” születésnapja alkalmából!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt