Új vezetőség az Alapítvány élén

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány alapítója új kuratóriumot és felügyelő bizottságot kért fel a szervezet vezetésére. A cserét részben a korábbi elnök lemondása részben az alapítvány dinamikus fejlődésével együtt járó, megnövekedett szervezési feladatok tették szükségessé. Az új vezetőség megtartotta alakuló ülését és meghatározta a legfontosabb teendőket. Az alapítvány célja és tevékenysége természetesen nem változik, de az új kuratórium fokozni kívánja a szakmai jelenlétet a magyar mentésügyben és a gyermeksürgősségi ellátásban. Ezt elsősorban oktatásokkal, szakmai publikációkkal és szimpóziumokkal kívánja elérni. A tervek között szerepel a Gyermekrohamkocsi szolgálat esetleges bővítése, főként a kórházak közötti transzport terén valamint a OMSZ vidéki mentőszervezeteinek további, hatékony támogatása is. Az új kuratórium kiemelte: az alapítvány együttműködése az Országos Mentőszolgálattal változatlan marad, sőt, közösen keresik a további együttműködés lehetőségét.

Az új vezetőség összeállítása: Dr. Szentirmai Csaba (kuratóriumi elnök), Bánki Róbert és Akácz Zoltán (kuratóriumi tagok), Dr. Somodi Zoltán (felügyelő bizottság elnöke), Dr. Golopencza Pál és Dr. Pálvölgyi Tamás (felügyelőbizottsági tagok).

A Fővárosi Bíróság várhatóan augusztus végén adja ki az új vezetőséget beiktató határozatát, addig a korábbi kuratórium ellátja feladatát.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt