Újabb történet rólunk

gyermekrohamkocsi

„Sziasztok! Amikor megláttam, hogy a ❤️CsodaCsoport – Civil jótékonysági licit milyen célt tűzött ki, végtelen hála és öröm töltött el, hiszen a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat többször is megmentette a kisfiam életét!

Öt gyermekes család vagyunk, Xavér negyedik gyermekként született meg teljesen egészségesen. Három hónaposan az agyhártyagyulladás elleni védőoltás előtt egy nappal éppen tisztába tettük, amikor észrevettük, hogy befeszül a két kis karja. Rohantunk a gyermekorvoshoz, más tünete nem volt, de tudtuk, hogy ez nem természetes. Amíg vártunk, percről-percre aluszékonyabb lett, szóltunk a doktor néninek, azonnal hívta a Szent Márton Gyermekmentőket. Nagyon gyorsan megérkeztek, hiszen minden perc számított. A diagnózisban nem lehettek biztosak, de utólag derült ki, hogy a tünetekből rögtön tudták, hogy ez agyhártyagyulladás. Mi csak álltunk ott hosszú-hosszú percekig, amíg Ők a gyermekünk életéért küzdöttek. Azonnal elkezdték az antibiotikumos kezelést, infúziót kötöttek be, oxigént kapott. Csak akkor indultunk el, amikor már stabilizálni tudták, mindent a legjobb tudásuk szerint előkészítettek, hogy út közben is biztonságban legyen a kisbabánk.
Akkor már tudtam, akármi történjen, mi hazajövünk, mert jó kezekben van. 
Folyamatosan kommunikáltak velünk a Gyermekrohamkocsiban, de közben egy pillanatig sem vette le senki a szemét Xavérról. Jegyzeteltek, hogy amikor beérünk, mindent a lehető legpontosabban el tudjanak mondani.
Utólag tudtuk meg az intenzív osztályon, hogy esélyünk sem lett volna, ha nem ismerik fel időben. Elkezdték alkalmazni a helyes kezelést, amit a kórházba érve folytatni kellett.
Közel egy évig voltunk kórházban. Sokszor vittek minket vizsgálatra, mindig érdeklődtek, hogy hogy vagyunk, és ami a legfontosabb: végtelen szeretettel bántak a gyermekünkkel!

Az agyhártyagyulladás miatt Xavér elveszítette a látását, és gyakorlatilag egy újszülött szintjén volt. Hazajöttünk. Rengeteg fejlesztésre jártunk, de 2 és fél évesen is még 2.5 év lemaradása volt… aztán szinte egyik napról a másikra megtörtént a csoda: elkezdett felállni, újra látni, szótagolni, és fél év alatt behozott mindent! Három évesen már majdnem 3 éves gyermek „szintjén” volt.

És akkor elkapta még egyszer.
Aluszékonyabb lett, de más tünet nem volt. Most az otthonunkba jöttek, és azonnal felismerték, hogy mit kell tenni. Szinte ugyanaz játszódott le, mint három évvel azelőtt. 
Amikor az intenzív osztályról kijöhettünk (esélyünk sem lett volna újra, ha nem Ők jönnek), akkor velük mentünk át egy másik részlegre. Ekkor még gépi lélegeztetésre volt szükség hónapokig, egész úton minden értéket néztek, hogy biztosan minden rendben legyen. Amikor hazajöhettünk, az első két évben sokszor kerültünk vissza a kórházba, egy egyszerű megfázással is rohammentővel, mert soha nem láthattuk előre, hogy mikor lesz újra szüksége gépi lélegeztetésre vagy oxigénre. Ebben a két évben is végig, mindig figyeltek ránk, a tapasztalatainkra.

Ezúton is köszönjük a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatnak! Értünk nagyon-nagyon megküzdöttek. A mai napig a sofőr arca, az orvosok, aki a későbbi intenzíves orvosunk volt, mind itt vannak előttem!

Tegnap beszélgettünk a férjemmel, hogy milyen szerencsések vagyunk. A kedvenc ünnepünk a Karácsony, és mi sohasem töltöttük egymás nélkül. Mindig együtt voltunk, mi és az öt kisfiunk. Ezt Nekik köszönhetjük! 
Ágota”

Nagyon szépen köszönjük Ágotának, hogy megosztotta velünk történetét, amelyet itt meg is tekinthettek eredeti formájában.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt