Ünnepélyes orvosi pihenőszoba átadás a debreceni mentőállomáson

Debrecenben az Országos Mentőszolgálat és Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat által közösen működtetett gyermek-mentőorvosi kocsi 2010. január 15-én kezdte meg működését.

Az orvosi gárda összetételében több változás volt az évek alatt, de folyamatos az utánpótlás fiatal és lelkes kollégákból. A mentőtechnikus és gépkocsivezető bajtársak nagy része az indulás óta oszlopos tagként dolgozik az autón. Évente kb. 1000 gyermek és amennyiben szükséges, felnőtt beteg/sérült ellátásában vesznek részt.

A mentési feladatok az egész Észak-Alföldi mentési régióra kiterjednek, emellett kórházak közötti, akár hosszabb, több száz kilométer távolságú transzportokban is aktívan részt vesz a Gyermek MOK.Dr.

Korcsmáros Ferenc Regionális Igazgató Bajtárs támogatásával a Gyermek MOK kivonuló orvosai egy klimatizált, igazán komfortos új pihenőszobát kaptak a Debreceni Mentőállomás II. emeletén. Az átadás 2022. május 13-án ünnepi váltás keretei között történt meg, Dr. Tövisházi Gyula orvosigazgató és a kivonuló csapat részvételével. Az ünnepi váltást követően mindenki megtekinthette az új orvosi szobát, mely után egy fogadásra is sor került.

Köszönjük azoknak a Bajtársaknak a segítséget, akik közreműködtek ennek az új szobának a kialakításában!

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt