Gyermek-mentőorvosi kocsi az észak-magyarországi régióban

Gyermek-mentőorvosi kocsi

A miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi (gyermek MOK), becenevén Mókuskocsi, 2008. október 1-jén állt szolgálatba. Egy hónap próbaüzem után, hivatalosan november 1-től vonul az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi egységének, a Miskolci mentőállomásnak kötelékében.

A Volkswagen Amarok típusú „mobil intenzív osztályként” felszerelt gépkocsink összkerékhajtással, és egyéb speciális technikai megoldásokkal alkalmazkodik a helyi terepviszonyokhoz, a sokszor nagy távolságok gyors megtételének igényéhez.

Riasztásaink több, mint fele Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből érkezik, ezen felül kb 40 %-ot képvisel a székhely, azaz Miskolcon belüli esetellátás, a fennmaradó feladatokat, az elsődleges ellátáson túl, a másodlagos transzportok, kórházak közötti őrzött szállítások adják, Szabolcs-Szatmár-Bereg-, Heves-, Nógrád-, Pest megyék között. Kiemelten fontos korcsoport magas részvételi arányával a 3 év alattiak csoportja, illetve kapacitás birtokában segítségként részt veszünk a felnőtt emelt szintű ellátásban is, éves vonulásaink 4 %-ában.

A hívások vezető okai az epilepsziás és egyéb görcsállapotok, baleseti sérülések (kiemelten az égési sérülések), légzészavar, légúti idegentest, mérgezés, folyadékháztartás zavarai, szívbetegség, szülés, újraélesztés.

A magas színvonalú szakmai munkához kórházi, fekvőbeteg hátteret a gyermekellátási regionális központ, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ adja. (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Miskolc).

Csapatunk kiemelten fontosak tartja az ismeretterjesztési tevékenységet, ezért miskolci csapatunk is folyamatosan tart laikus és szakmai képzéseket.

Tudjon meg többet a miskolci gyermek-mentőorvosi kocsiról!

A miskolci gyermek-mentőorvosi kocsi személyzete

Ismerje meg kollégáinkat, akik odaadó és lelkes munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak a szolgálat sikeréhez.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt