Mentő Márton története

Egy rajzolt oroszlán, aki futás közben a feltartott jobb mancsában egy kéklámpát fog. Kék sörénye és kék színű pólója van, rajta az Alapítvány emblémájával.

Mentő Márton, alapítványunk kabalafigurája, aki 2013-ban született.

Célunk, egy olyan szeretnivaló, segítőkész, önfeláldozó, mosolygós figura megálmodása volt, aki megszemélyesíti a gyermekmentő bajtársait. Aki csapatainkkal segíti a kicsik gyógyulását, könnyen felismerhető, beazonosítható és tükrözi alapítványunk speciális tevékenységét. 

A Kreanod segítségével egy pályázatot írtunk ki, így tehetséges grafikusok küldték el munkáikat. Rengeteg pályázat érkezett. Alapítványunk kiválasztotta a legédesebb figurákat, majd a gyerekekre bízta a döntést. 

Hat rajzolt figura. Köztük oroszlán, mentős fiú, csíkos kutya, szoknyás róka. Felettük a Melyik figura tetszik a lurkóknak? szöveg.
A döntős pályamunkák

Több óvodában és iskolában megkértük a kicsiket, hogy válasszák ki a számunkra legkedvesebb figurát. Így választották a gyerekek a Kovács Hunor által életre keltett bátor, hősies, odaadó, gyors oroszlánt, aki a Mentő Márton nevet viseli. 

Azóta már Mentő Márton felkerült a Gyermekrohamkocsikra, a gyermek-mentőorvosi kocsijainkra, elkészült a plüss oroszlánunk, amelynek megvásárlásával támogatható alapítványunk működése.

Mentő Márton, mint plüss oroszlán

Támogatói pólóinkon is ott mosolyog, és a Gyermekrohamkocsi Futónagykövetei is büszkén állnak rajthoz a sárga-kék oroszlános pólóban.

Ha lehetőségünk van rá, a gyógyítást is Mentő Márton „tetoválással” kezdjük.  Tapasztalataink szerint sokkal gyorsabban javul a kicsik állapota… 😉

Mentő Mártonos matricát tetoválnak egy gyerek kézfejére

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt