Csattanás csatolás nélkül

A kocsiban ülő sérült kisfiút a mentőorvos látja el, és egy tűzoltó is segít neki
A kisfiú sérülését nem tompította a biztonsági öv, mert nem volt becsatolva - Fotók: Fővárosi Tűzoltóparancsnokság

Egy tizenkét éves fiú és édesapja is súlyosan megsérült, amikor autójukat felborította egy bal kéz felől érkező kocsi. A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a másik jármű nem adta meg az elsőbbséget, viszont tovább súlyosbította a helyzetet, hogy a gyermek biztonsági öve nem volt bekötve.

A XVII. kerületi Vanília és Csengőd utca sarkán karambolozott a két autó. A kék Renault olyan erővel csapódott a postás furgonba, hogy az felborult. A benne ülő gyermeket és édesapját a tűzoltók és a mentők szabadították ki a roncsból.

  • Tűzoltók szabadítják ki a roncsból az utasokat
    Tűzoltók szabadították ki a roncsból az utasokat
  • Az apukát ellátják a mentők
    Az apukát is kórházba kellett szállítani
  • Az egyik karambolos autó
    A baleset okozója nem sérült meg, mert ő legalább be volt csatolva

A kisfiú agyrázkódást szenvedett, és egyik karja súlyosan megsérült. Ezt a helyszínen kellett ellátni, rögzíteni. A Gyermekrohamkocsi csapata az elsőnek a helyszínre érkező tűzoltó doktorral együtt látta el a kis beteget, akit azóta a Péterfy Sándor utcai kórház Fiumei úti telephelyén sikeresen megoperáltak.

Ez az eset is felhívja a figyelmet annak fontosságára, hogy a biztonságos közlekedés mindig a felnőttek felelőssége. Nekik kell odafigyelniük arra, hogy legalább a velük utazó gyerekek legyenek becsatolva. Mert ha a balesetek nem is feltétlenül, a komolyabb sérülések mindenképp elkerülhetők lennének a biztonsági öv használatával.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt