Itt az új családtag!

Matricák nélküli fehér pickup
Egyszerű pickupként vettük át az új Rangert

Jóllehet november hetedike idehaza már rég nem pirosbetűs ünnep, alapítványunknál mégis kitörő örömmel fogadtuk e napot: megérkezett ugyanis legújabb terepjárónk, amely második vidéki gyermekmentő-autónk lesz. A korábbi típusokhoz hasonló, de némi ráncfelvarráson átesett járművet várhatóan karácsonyi ajándékként vehetik birtokba a debreceni bajtársak.

Addig azonban még sok minden hátravan: a közönséges teherautóként megvásárolt gépkocsiból ugyanis speciális mentőt kell varázsolni. Házimágusunk ezúttal is a Fumu Autoelektro Bt., ahol minden akadályt leküzdő csodamasinát faragnak belőle: a fővárosi rohamkocsink teljes mentéstechnikai eszközparkjával megegyező felszerelés elhelyezésére alkalmas felépítményt aplikálnak rá, ellátják megkülönböztető jelzésekkel, rádió-adóvevővel, felszerelik csörlővel és vonóhoroggal is. A különleges eszközökre azért van szükség, hogy a legmostohább körülmények között is eljusson a bajba került gyermekekhez.

  • Egy tetőalkatrész
    Ezek a "lego-elemek" kellenek a mentőautóvá váláshoz
  • Fényhidat szerelnek a gyermek-mentőorvosi kocsi tetetjére
    Ha nem is az első, de az egyik legfontosabb lépcsőfok a fényhíd felszerelése
  • A villogó, az antenna, a térképlámpa és a szigetelés már el is készült

A Ford Ranger 2,5TDCi típusú autót menettulajdonságai alkalmassá teszik minden nehéz terepre: összkerék-meghajtású, gyors és nagy teljesítményű, így a közelgő tél beköszöntével várható hófútta utakon és a tanyavilág mostani őszi sártengerében egyaránt biztonságosan célba juttatja a súlyos-életveszélyes állapotú gyermekek megmentésére igyekvő csapatot. Ez a csapat ezúttal két fős: gyermekintenzíves orvos és mentőápolóként is közreműködő gépkocsivezető foglal rajta helyet, vagyis a technikai mellett a személyi feltételek is adottak a kelet-magyarországi gyermekek megmentéséhez.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt