Versenyben a vidéki gyermekmentésért

Turi Tomi a gyermek-mentőorvosi kocsi volánjánál
Turi Tomi új szerepben: versenyautó helyett a mentő volánjánál

Turi Tomi volánhoz ült. Na nem mintha az ő esetében ez valami rendkívüli lenne, hisz számtalan futamon bizonyította már vezetési tudását, legutóbb a hétvégi Veszprém Rallyn lett második. Ezúttal azonban versenyautóját mentőre cserélte.

A gyermek-mentőorvosi kocsi kiállta a próbát. A miskolci származású rally-pilóta a miskolctapolcai parkolóból varázsolt alkalmi szlalompályán lépett a gázra, hogy a mitfahrerként mellé beült gépkocsivezetőinknek megmutassa, mire képes a Ford Ranger 2500 köbcentis, 140 lóerős turbódízel motorja.

A kocsit ugyan nem lehet összehasonlítani a versenygépemmel, de azért élveztem a vezetést. Az a fontos, hogy árkon-bokron átmegy, így a legnehezebb körülmények között is képes megközelíteni a bajbajutottakat – mondta a 2004-es abszolút magyar bajnok, aki 300 lovas Subaru Impreza WRC-jéből ült át a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat miskolci terepjárójába.

A látványos akció apropója az volt, hogy Turi Tamás átadta a Vatera jótékonysági aukcióján elkelt versenyoverált, amelyben annak idején megnyerte az országos bajnokságot. A felajánlás egyébként az egész csapattól származott.

  • A gyermek-mentőorvosi kocsi egy éles kanyart vesz
    Száguldunk, füstöl a radiál...
  • Dr. Szűcs Andrea és Turi Tomi a gyermek-mentőorvosi kocsiban
    Nyolc henger, majd szét vet az erő... - mitfahrer a bátor elnöknő
  • A felajánlott bajnoki overál ünnepélyes átadása
    A felajánlott bajnoki overál ünnepélyes átadása
  • László Endre Márton, Szűcs Andrea, Turi Tamás és Holczer Dániel
    A rendezvény főszereplői: László Endre Márton, a Gyermekmentő Szolgálat alapítója, Szűcs Andrea, az alapítvány elnöke, Turi Tamás rally-pilóta és csapatának vezetője, Holczer Dániel
  • A gyermekrohamkocsi szakmai vezetői tv interjút adnak
    A sajtó kereszttüzében: párhuzamos tévéinterjúk Szűcs Andreával és Kósik Nándorral, miskolci csapatunk vezetőjével
  • A gyermek-mentőorvosi kocsi egy éles kanyart vesz
    Éles kanyar után cserélünk...

Nekem négy gyermekem van, a navigátorom, Tóth Imre három lurkó boldog édesapja, csapatvezetőnknek, Holczer Daninak pedig nemrég született kislánya. Ezért tartottuk fontosnak, hogy segítsünk a beteg, rászoruló csöppségeken – magyarázta a jótékonykodás okát a versenyző.

Bízunk benne, hogy mások is követik a példánkat – tette még hozzá, mintha csak kitalálta volna a gondolatunkat. Merthogy rendezvényünk nem titkolt célja a tavaly október óta már bizonyított és jól működő vidéki gyermek-MOK népszerűsítése volt, mivel szándékaink szerint további helyszíneken szeretnénk hasonló, speciálisan felszerelt és magas szintű ellátás nyújtására képes gyorsbeavatkozó mentőegységet indítani.

Ebben volt nagy segítségünkre a Turi Rally Team, amikor felajánlotta támogatását, amely nemcsak 115 ezer forintos extra bevételt hozott alapítványunknak egy újabb életmentő eszköz vásárlására, hanem további lehetőségeket is magában rejt azzal, hogy a csapattagok a jövőben is szívesen „adják arcukat” a nemes célhoz.

Közönségtoborzó meghívók a rendezvényre

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt