A Józsefvárosi Mentőállomás és a Gyermek­mentési és Oktatási Centrum

A Józsefvárosi Mentőállomás garázsában két Gyermekrohamkocsi parkol

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat még többet szeretne tenni a hazai sürgősségi gyermekmentés ügyéért, ezért vásároltunk és felújítottunk egy ingatlant, amely a Gyermekrohamkocsinak új „otthont” ad, a gyermekmentésnek egy oktatási központot biztosít, továbbá bővíti az Országos Mentőszolgálat budapesti mentőállomásainak hálózatát.

A Józsefvárosban 2015 nyarán megvásárolt 3 szintes, 758 négyzetméteres ingatlan ára 72,5 millió forint volt, melynek felújítására további 90 millió forintot költött alapítványunk. A háromállásos, autómosóval felszerelt mentőgarázs felépítésével további 130 négyzetméterrel nőtt az ingatlan hasznos alapterülete.

A Józsefvárosi Mentőállomás pihenőszobája
A Józsefvárosi Mentőállomás nappali tartózkodója és étkezője

Alapítványunk fő célja, hogy a több mint 25 év alatt megszerzett tapasztalatainkat, szaktudásunkat átadhassuk bajtársainknak, továbbá a gyermekellátásban dolgozó kollégáinknak, házi gyermekorvosoknak, szakorvosoknak. Így került az épület alagsorában kialakításra a Gyermekmentési és Oktatási Centrum működéséhez szükséges előadóterem, ahol a szakmai és laikus oktatásainkat tartjuk.

Hallgatók ülve és állva figyelik az előadó prezentációját az oktatóteremben.
Oktatás a Gyermekmentési és Oktatási Centrum előadótermében

Ezen a szinten használhatják a mentőállomás dolgozói a számukra kiépített rekreációs helyiséget és szociális blokkot is.

Kondicionáló gépek és öltözőszekrények
A Józsefvárosi Mentőállomás rekreációs helyisége

A földszinten működik Budapest 15. mentőállomása, a Józsefvárosi Mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat 18 éven át biztosította a Gyermekrohamkocsi helyét a Központi Mentőállomáson a Markó utcában, most pedig az alapítvány kínálja fel az új mentőállomás használatát az Országos Mentőszolgálat kivonuló egységeinek.

Külön pihenőszobák és egy rendkívül modern konyha áll rendelkezésére a 24 órában szolgálatot teljesítő Gyermekrohamkocsi csapatának, az esetkocsi és mentőgépkocsi személyzetének, továbbá a feladataikat mentőmotorral ellátó bajtársaknak.

Az első emeleten 4 vendégszoba kialakításával szeretne alapítványunk még kedvezőbb feltételeket biztosítani az oktatásokra vidékről érkező mentődolgozók számára.

A Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat a 162,5 millió forintos beruházást a lakosság adó 1%-os felajánlásaiból valósította meg. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a támogatásért, továbbá felhívni a figyelmet az adó 1 %-áról történő rendelkezés fontosságára.

Külön köszönettel tartozunk a beruházást támogató vállalatoknak is, főként a Lambda Systeme Kft.-nek.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt