Gyermekroham­kocsi Budapesten

A Gyermekrohamkocsi a Lánchídon halad át

Budapesten és környékén évente több mint 3000 gyermekhez riasztják a mentőket.

Eseteink egy harmadát az úgynevezett szállítási feladatok teszik ki.

Leggyakrabban lélegeztetett kisgyermekek kórházak közötti szállítása a feladat, de sok esetben a kezelés szempontjából létfontosságú vizsgálatokra, terápiás beavatkozásokra kell szállítani a kezelő osztályról más kórház laboratóriumába, műtőjébe a súlyos állapotú kisbetegeket. A Gyermekrohamkocsiban az intenzív osztályokéval közel azonos feltételek mellett történik a gyerekek szállítása, így minimálisra csökken a komplikációk veszélye. Az elmúlt években egyetlen esetben sem veszítettünk el kisgyermeket szállítási feladat kapcsán. Ezek a szállítások nem egyszer vidékről irányulnak a főváros felé, ezért a Gyermekrohamkocsi szinte az egész országot körbejárta már.

A Gyermekrohamkocsi elindulásával megoldódott a fővárosi és vidéki gyermek intenzív osztályok régi-régi problémája. Korábban nem tudták az igazán súlyos állapotú, lélegeztetett kisgyermeket szállíttatni, sem fontos vizsgálatokra sem másik, magasabb szintű ellátást nyújtó intézetekbe. A Gyermekrohamkocsira ma már nyugodtan bízzák rá a lélegeztetett kisgyermekeket tudván, a speciális mentőautóban ugyanolyan jó kezekben vannak a kicsik, mint az intenzív osztályon.

Tudjon meg többet a Gyermekroham­kocsiról!

A Gyermekrohamkocsi személyzete

Ismerje meg kollégáinkat, akik odaadó és lelkes munkájukkal nap mint nap hozzájárulnak a szolgálat sikeréhez.

A Gyermekrohamkocsi műszaki bemutatása

A korábbi években nagyon pozitív tapasztalataink voltak a konténer felépítményes mentőautókkal, ami bőséges helyet biztosít számunkra, hogy a gyermekek magas szintű ellátását maximálisan teljesíteni tudjuk.

A Gyermekrohamkocsi felszerelése

A Gyermekrohamkocsi felszerelésének alapja az Országos Mentőszolgálatnál rendszeresített rohamkocsi felszerelés, amit a gyermekellátáshoz szükséges speciális eszközökkel bővítettünk.

Támogatni szeretném
a gyermekmentőt